ORC tarafından 20 Nisan – 2 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılan Yerel Yönetimler Performans Araştırmasının “Büyükşehir Belediye Başkanlarının Performansı” bölümünde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Akdeniz Bölgesinde ikinci, Genel sıralamada ise on birinci sırada yer aldı.

Başkan Erkoç, bu ankette 30 büyükşehir belediye başkanı ile yarıştı. Bana göre bu anketin sonucu yanlış. Neden mi? Daha iki yıllık bir büyükşehir belediyesinin 20-25 yıl önce büyükşehir olan iller arasında ikinci sırada yer alması çok büyük başarı.

Bu güne kadar hep komşumuz Gaziantep’le şehrimizi kıyasladık. Hep imrendik. Ama aradaki Büyükşehir olma farkını hiç sorgulamadık.

Biz daha iki yıllık büyükşehir olmamıza rağmen çok mesafe kaydettik.

Her zaman söylerim, kimsenin elinde sihirli değnek yok. Hiçbir proje bir anda gerçekleşmez. Ancak yiğidin hakkını da yiğide teslim etmek lazım, Başkan Erkoç, kendi deyimiyle vaat ettiği ‘avam projeleri’ bir bir gerçekleştiriyor. Ve Başkan Erkoç o anketin birincisi.

Son zamanlarda yapılan en büyük projelerden biri Sümbüllü vadisi şehrimizin geleceği çok önemli bir proje. Yüzyılın projesi. Bu proje görenleri heyecanlandırıyor. Bittiğinde Başkan Erkoç’a o yoldan geçen herkes Allah razı olsun diyecek. Yıllar sonra bu projenin kıymeti daha da iyi anlaşılacak.

Yeni yollar, bulvarlar, mesire alanları, hobi bahçesi, toplu konut vs. önemli projeler hayata geçirildi.

Yine heyecan verici projelerden, Hükümet Konağı - Ulu Cami arası kentsel tasarım projesi tamamlandı. Kısa sürede hayata geçecek.

Sadece merkeze de bakmamak lazım. Çünkü büyükşehrin hizmet alanı tüm ilçe belediyelerini kapsıyor. Yani şehrin tamamından sorumlu.

Bu gün Afşin’in en önemli sorunlarından biri içme suyu idi. İlçenin tamamen içme suyu şebekesi yenileniyor ve Afşinliler gönül rahatlığı ile çeşmelerinden kana kana su içecekler.

Elbistan’a yapılan atık su arıtma tesisi dev projeler arasında. Yine Elbistan’da Ceyhan nehri kaynağı temizleniyor.

Ekinözü’ne mesire alanı yapımı devam ederken, Çağlayancerit’te Kent Meydanı ve Kent Meydanı düzenleme çalışmaları sürmekte.

Nurhak’ta kanalizasyon yenilme çalışması devam ediyor.

Türkoğlu’na iki büyük mesire alanı… Göksun’a sosyal tesis… Andırın’a park çalışması… vs. bunlar yapılan hizmetlerin sadece bir kısmı.

Yani her noktaya hizmet gidiyor.

Teknik belediyecilikteki başarıları, sosyal belediyecilik hizmetlerinde de devam ediyor. Eğitimden kültüre, spordan sağlığa,  sosyal aktivitelerden sosyal hizmetlere kadar… Büyükşehir 7/24 hizmet başında.

Genel olarak baktığımızda, kentin her noktasına hizmet giderken, yediden yetmişe her vatandaşın hayatı kolaylaştırılıyor.

Daha modern, tarihi dokusu korunan, sağlık büyüyen bir Kahramanmaraş inşaa ediliyor.

Biraz sabır!

Çok değil, önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde bu değişimler kendini daha da iyi gösterecek.

Hani sayıları azda olsa “Büyükşehir ne yapıyor” diyenler var ya; lütfen belediyecilik deyince sadece kapınızın önü gelmesin aklınıza ya da her gün işe gidip geldiğiniz güzergahı düşünmeyin.

Çıkın bir gezin bakın, neler yapılmış? Örneğin bir hafta sonu Menzelet Mesire alanına gidin. Eminim fikriniz değişecek.

İlkleri başarmak zordur. Başkan Erkoç’ta bu şehrin ilk büyükşehir belediye başkanı. Başarılı projeleri ile ilerde tarihte övgülerle dolu hizmetleriyle yer alacak. Buna inancım tam.