Ve Emir Verme Günü !

14 yıllık ak parti iktidarında : 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra Bakanlar ve Binali Yıldırım hükümetinde de Başbakan Yardımcısı Sayın Veysi Kaynak ile nihayet hakkımız olanı aldık ve bu dönemi çok hızlı ve iyi değerlendirmemiz gerekiyor..

Bugüne kadar şikayet ediyorduk.. Bugün emir verme günüdür..!

Kahramanmaraş hava alanının iyileştirmesi konusu 14 yıldır gündemde ve Ulaştırma bakanlığının veya DHM yatırım yapmadığı için şikayet edip duruyorduk..

Artık böyle bir şikayet edecek makam yok, en üst makam Başbakan Yardımcılığı bizde artık şikayet edecek dönem bitti !.. Emir verme dönemi başladı..

Başbakan Yardımcısı Sayın Veysi Kaynak , 11 Haziran 2016 Cumartesi günü ilimize geliyor.. Akşam İftar yemeğinde Basın mensupları ile bir araya gelecek.. Pazar günü Sivil toplum kuruluşları ve Kahramanmaraş’a gönül verenlerle 6 bin kişi ile iftar yemeğinde bir araya gelecek.. böyle bir programı ve özel ziyaretleri var.. umarım güzel mesajlarda, müjdelerde verecektir..

Başbakan yardımcılığı, rüya gibi bir şey !..

Ancak : Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal beyin görev alması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu görev alması ile sevincimize diyecek yoktu ne var ki çok kısa süren bir bakanlıkları oldu..

Burası Türkiye ! yarın ne olacağını bilemeyiz..

Mühür elimizde bugün padişahız..

Zaman yok, günün 24 saatinin 20 saatini Kahramanmaraş için çalışarak bu dönemden karlı çıkmamız gerekir.. şikayet yok artık emir verme dönemi..!

Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ‘ın Adalet Bakan Yardımcılığı dönemdi , büyük emek vererek hazırlattığı ve inşaatına başlanan Türkoğlu Kapalı Cezaevi ki 5 bin kişilik bir cezaevi bölge ceza evi Türkoğlu ilçemiz için çok önemli.. bir yatırım Kahramanmaraş için çok önemli bir yatırım.. kendisine teşekkür ediyoruz.. ancak..

İnşaat çok yavaş gidiyor..

İhale şart namesini bilmiyorum, bir süresi var mı ? ancak görülen o ki bu hızla bu inşaat bitecek gibi durmuyor.. çalışmalar çok yavaş..

İlimize kazandırdığı bu esere sahip çıkarak inşaat alanında biz gezi yapması ve ilgililerden bilgi alması sanıyorum inşaatı hızlandıracaktır..

Türkoğlu ilçemize yapılacak olan : Lojistik köy de çok önemli bir yatırım bununda hızlanması gerekiyor..

Kahramanmaraş hava alanı konusuna gelince : tam bir oyalama taktiği var.. bizi sürekli kandırıyorlar.. oyalıyorlar.. tabiri caiz ise bizimle dalga geçiyorlar..

2014 yılında Kamulaştırma kararı çıktı.. 4 Nisan 2015 yılında Cumhurbaşkanını imzası ile 80 milyon TL acil kamulaştırma parası çıktı..ve geldi..

30 Aralık 2015 de Paralar geri Ankara ‘ya gitmesin diye ..paraları arsa sahibine dağıttılar ancak kamulaştırma işlemleri halen bitmedi..

18 Mart 2016 günü Kahramanmaraş hava alanı yeni terminal binası inşaatı ihalesi yapılacaktı.. ertelendi.. şimdi ise Temmuz 2016 yapacağız diye ortada bir laf geziyor ama ortada resmi bir şey yok , ben bir yerde resmi ihale ilanını görmedim..

Dönemin : Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın girişimi ile Ulaştırma ve Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım o dönemde geldiği ulaştırma çalıştayında , hava alanı terminal binasının Adana yolu tarafına yapılacağını, Şehirlerarası otobüs garajı, Hızlı Tren İstasyonunun da aynı yere yapılarak burasının bir ulaşım üstü olacağını ifade etmişlerdi..

Böylece hava alanını pisti uzayacak, genişleyecek her türlü uçak inip kalka bilecek hale gelecekti..

Bugün görüyorum ki : Dış hat terminal binası olmayan, sadece 4 adet uçağın aynı anda park edeceği bir meydanı olan klasik , eski bir proje ile mevcut yere bir bina yapılacağını Kahramanmaraş’ın ihtiyaçlarından çok uzak olduğunu görüyoruz..

Kahramanmaraş Hava Limanı olmalı, yurt dışı ve yurt içi sefer sayıları artırılmalı.. Başta Türkoğlu Cezaevini yazdım niye ?

Beş bin mahkumun , avukatları, yakınları uçakla gelip gidecekler..

Burası bölge cezaevi ve Türkiye’nin her yerinden mahkum gelecek.. bu ne demek ek yolcu et talep demektir..

Bu sebeple Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak beyden biz emir vermesini bekliyoruz..

Cezaevi projesi hızlanmalı- çalışma 24 saat yapılmalı, diğer yandan ise Kahramanmaraş hava alanı- Hava limanı olmalı, Dış Hat ve Gümrük Müdürlüğü kurulmalıdır..

Sözün kısası : Başbakan Yardımcımızdan emir vermesini bekliyoruz, bizi uyutuyorlar bunlara bir son vermesini bekliyoruz.. artık şikayet edemeyiz , yönetimin başındayız ! bugün şikayet günü değil emir verme günüdür..

Kahramanmaraş hava alanı: Kahramanmaraş Hava Limanı olması için Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak beyden emir vermesini bekliyoruz..

Kime şikayet edeceğiz, artık şikayet edecek yer yok en üste biz varız , bugün şikayet edecek gün değil emir verme günüdür..

Başkanım emrinizi bekliyoruz..

Hayırlı Ramazanlar..