DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, seçildiği günden beri Kahramanmaraş’ın sorunlarını TBMM’ye taşıyor ve gündemde tutuyor.

 İktidarın çalışması için muhalefetin sesinin gür çıkması çok önemli. Tam anlamıyla iyi bir muhalefet milletvekili oldu. Vatandaş da takdir ediyor.

Uzun süredir tekrar tekrar sorduğu bir soru var. “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası kime hizmet ediyor?” TBMM’de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın da cevaplamasını istediği soru önergesi de verdi.  Kent Kulisi’nde benim canlı yayınımda da sordu. Hâlâ sormaya devam ediyor. Her ne hikmetse kimseden bir cevap yok. Kendisi de cevap alıncaya kadar bu soruyu soracağa benziyor.

Milletvekili Sayın Karatutlu, 2015 Yılında Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edilen 2023 yılında ise Sanayi Bölgesi olarak ilan edilen Tomsuklu OSB’de KMTSO Yönetiminde bulunan küçük bir grubun binlerce dönüm araziyi adaletsiz bir şekilde kendi yandaşlarına dağıttığı ve bu arazilerin alındığı fiyatın kat kat üzerinde fiyatlara satıldığını iddia ediyor.

İster istemez, insan kendi kendine soruyor, vatandaş her yerde konuşuyor; “gerçekten bu iddia doğru mu” diye. İddia sahibi Milletvekili! Elinde belgesi, bilgisi olmasa bu kadar net konuşmaz.

KMTSO Yönetimine bakıyorsun, “Yok yapmazlar!” diyorsun.

Ancak işin tadı kaçtı. Sorunun muhataplarının bu kadar sessiz kalması akılları karıştırıyor. Çok mu zor cevabını vermek?

Bu durumda en doğru şey, KMTSO Başkanı Sayın Mustafa Buluntu’nun bir basın toplantısı düzenleyip, hem deprem sürecinde atılan adımların değerlendirilmesini yapmalı, hem de bu sorunun cevabı ikna edici bir şekilde vermeli ve bir daha gündeme getirilmemeli.

Daha fazla sessiz kalmak iş dünyasının sesi olan böylesine önemli bir kuruluşun itibarını zedeler. Aynı zamanda bu sessizlik Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamını töhmet altında bırakıyor.  

Olmadı Sayın Milletvekili KMTSO Yönetiminde bulunduğunu iddia ettiği bu küçük grubun isimlerini tek tek açıklasın. Bizler de aydınlanalım.