Depremin üzerinden 10 ay geçti. Tarım eski Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin bu süreçte gösterdiği üstün gayretini görmemezlikten gelemeyiz.

Depremin yıkım gücünü ve verdiği tahribatı düşünürsek, bu şehirde milletvekilliği yapmak çok zor. Yükü çok ağır. Çünkü ihtiyaçlar o kadar fazla ki; gelen hizmetler, yapılan işler denizde bir damla gibi duruyor. Kendisi de bu sorumluluğunun, insanımızın acılarının, kayıplarının ve ihtiyaçlarının farkında.

Daha uzun süre depremin verdiği tahribatı atlatamayacağız. Unutmak zaten mümkün değil. Ancak Sayın Kirişci diğer milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanları ve İl Teşkilatı ile birlikte var gücü ile Kahramanmaraş’ı bir an önce ayağa kaldırmak için çalışıyor. Dedikodudan, siyasi çekişmelerden uzak sadece şehrine hizmete odaklanmış durumda. Zaten Türkiye siyasetine damgasını vuran bir siyasetçi, küçük işlerle uğraşmaz.

Deprem konutlarının bir an önce bitirilmesi için uğraşırken diğer yandan eğitimden sağlığa her alanda kalkınma için uğraşıyor. Bütçeden fazla pay alınması, bakanlıklardan daha fazla yatırımın memleketine gelmesi için seferber oldu.

Tabi ticaretin canlanması, esnafın yeniden ayağa kalması için de sürekli Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf Odaları ile çalışma içerisinde. Mücbir sebep halinin uzatılmasında çok büyük emekleri var. Aynı zamanda her fırsatta da halkın içinde. Gayretleri ile iş yeri yıkılsın yıkılmasın ayırt etmeksizin esnafa Kosgeb aracılığı ile faizsiz kredi verilmesini sağladı. Yapılandırmaya gidilen borçların taksitlerinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar ertelenmesi için uğraştı ve Resmi Gazete’de yayınlandı. En önemsediğim projelerden biri de Kahramanmaraş’a uçak sanayinin getirilmesi. TUSAŞ Kahramanmaraş’ta uçak parçası üretimi yapacak. Hiçbirimiz bunu hayal bile edemezdik. Ve bu yatırım bize "Havacılık Meslek Yüksekokulu" kazandırdı. Bu okuldan mezun olan öğrenciler TUSAŞ’da çalışacak. Eminim bu proje şehrimiz sanayisinin yönünü de değiştirecek. 5 yeni hastane yapımını yatırım planına aldırdı. Tarımsal kalkınmada büyük adımlar attı.

Kahramanmaraş Milletvekili seçileli sadece 7 ay oldu. Bu kadar kısa zamanda Kahramanmaraş için çok büyük kazanımlar sağladı. Hepsini burada saymam mümkün değil. İnşallah kendisini Kent Kulisi’nde konuk edip yatırımların tamamını anlatmasını, hemşehrileri ile paylaşmasını isterim.

Şu bir gerçek ki Sayın Kirişci, bu şehirde siyasetin abisi oldu. Kıymetini bilip, destek olup, sorunları tam aktarıp, nokta atışı ile kazanımlar sağlamalıyız.

Not: Bu akşam saat 20:00’de AKSU TV’de Kurtuluş Şükür’ün moderatörlüğünde Gündem Özel programının konuğu olacağız. Kahramanmaraş’ı konuşacağız, izlemeniz dileğiyle.