Muhtarlık, demokrasinin en önemli unsurlarındandır. Muhtarlar, partileri olmasa da yerelde demokrasinin güçlenmesi, mahalle sakinlerinin eşit hizmet almasını sağlayan önemli aktörlerdir. Siyaset gözetmeksizin Belediye Başkanlarına sorunları aktaran halk ile yöneticiler arasında köprüdür.

2019 Mahalli idareler seçimlerinde Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçelerimizde birer kadın muhtarımız seçildi. Fatih Mahallesi Muhtarı Tuğba Özden ve Pınarbaşı Mahallesi Meral Kazancı. Her ikisi de aldığı görevi başarı ile yürütüyor. Onların attığı bu adım diğer kadınlara rol model olurken, 31 Mart Mahalli İdareler seçimi için muhtar adayı olan kadın sayısının arttığını görüyorum. Kadınların bir siyasi parti çatısı altına girmeden yerel yönetimlere dahil olmaları, kendilerini geliştirmeleri çok sevindirici.

Bana göre siyaset düşünen bir insan önce muhtarlık, mahalle temsilciliği gibi halka hizmetin birinci basamağından başlamalı.

Şimdi önümüzdeki seçimler için iki mahalle muhtarımız belediye başkanı aday adayıolarak, ilçelerine hizmet için yola çıktılar. Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yeniyapan Mahalle Muhtarı Ahmet Kılçık AK Parti’den Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı olurken, Karaziyaret Mahalle Muhtarı Hacı Ahmet Sivri de MHP Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Aynı zamanda her ikisi de birer başarılı iş insanı.

Ahmet Kılçık, muhtarlığın yanı sıra AK Parti teşkilatlarında görev almış siyasette kendini yetişirmiş biri. Partili partisiz dokunmadığı gönül kalmamış. Kendisine de başkan adayı olması için sevenlerinden uzun süre baskı yapıldı. Muhtarlar arkasında, halk arkasında. Bu talebe kayıtsız kalamadı, düşündü, danıştı, istişare etti ve sonuçta bu yola çıktı. Vizyon sahibi, ilçesini tanıyan, ihtiyaçları bilen ve çözümleri noktasında da projeleri hazır olan donanıma sahip bir siyasetçi. En önemlisi de belediyeye ek kaynaklar oluşturabilecek ticari zekaya sahip bir siyasetçi. Şans verilirse güçlü bir ekiple başarılı bir belediye başkanı olur.

Hacı Ahmet Sivri de Dulkadiroğlu’nu Cumhur İttifakı ortağı MHP Belediyeciliği ile tanıştırmak için yola çıktı. Hizmet heyecanı var. Kendisi ile uzun uzun neden bu yola çıktığı konusunda sohbet ettik. Zora talip oldu. Çünkü depremde en çok yıkım alan ilçemize hizmet getirmek istiyor. Altından kalkacağına inancı tam. Muhtarların desteğini de arkasına almış. Ayağı yere basan uygulanabilir çok güzel projeleri var. Tabi AK Parti Dulkadiroğlu’nu MHP’ye verir mi, zor. Ancak Hacı Ahmet Sivri’nin zor olduğunu bile bile “Ben varım” demesi çok anlamlı, cesaret ve yürek işi. Tebrik ediyorum kendisini.

Yerel yönetimlerin en önemli unsurlarından olan muhtarlarımızın kendini yetiştirip, belediye yönetimine talip olmalarının siyasete yeni bir soluk getirdiğinin altını çizmek isterim. Her zaman halkın içerisinde ve mahalle sakinlerini ailece tanıdıkları için kamuoyunda diğer adaylardan çok öndeler. Genel Seçimlerde Serintepe Mahalle Muhtarı Ramazan Gürbak’ın AK Parti Milletvekili listesinde yer alması da önemli bir adımdı. Sahada tüm adaylardan daha fazla performans sergilemişti. “Muhtar” deyip geçmemek, düşünmek lazım!

Tabi şimdi heyecan dorukta. Bir hafta içerisinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklaması bekleniyor. Ardından İlçe Belediye Başkan adayları belirlenecek. Dün Kent Kulisi’nde canlı yayın konuğum olan DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu da konsensüs sağlanırsa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağını duyurdu. Yeniden Refah Partisinin de yakın zamanda adayını açıklaması bekleniyor. Siyasetin nabzı yükseliyor. Bakalım hayırlısı.