Zaman su misali akıp geçiyor. 6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 4,5 ay geçti. Acılarımızı elbette unutmayacağız. Ancak devam eden bir hayat ve bitmek bilmeyen ihtiyaçlar var. Artık normalleşmek için somut adımların atılması ve bir an önce şehrimizin ayağa kaldırılması gerekiyor. Artık birbirimizin ayağından çekmeden, şahsi hesaplar yapmadan, kirli oyunlara bulaşmadan şehrin geleceğini inşa etme zamanı. El ele, omuz omuza olmazsak uzun yıllar bırakın şehri yeniden inşa etmeyi, binaların yıkımını, tozunu, enkazını bitiremeyiz. Ah vah deyip dururuz. Ne iş insanları yatırım yapar ne de bu şehirden göçü önleyebiliriz. Kaybedecek zamanımız yok.

Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör ile basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte Ali Kayası’na yapılan Cam Terastaydık. Çalışmalar devam ediyor epey de ilerlemiş durumda. 30 Ağustos 2023’te ilk etabın bitirileceği ve hizmete açılacağı bilgisi aktarıldı.

“Şimdi önceliğimiz bu mu” diyeceksiniz. Elbette önceliğimiz bu değil. Ancak devam eden yatırımlar da bitmeli. Yarım bırakılıp atıl vaziyette kalmamalı. Şehrimiz yeniden inşa edilirken bir yandan da eş zamanlı olarak turizm alt yapısının oluşturulmasını çok kıymetli buluyorum.

Başkan Güngör, göreve başladığı günden bu yana şehirde turizm altyapısını güçlendirmenin önemli olduğunu söyledi ve bu yönde önemli adımlar da attı. Bunlardan biri de Ali Kayası’na yapılan Cam Terası. Üstelik Ali Kayası’nın önemli bir hikayesi ve manevi değeri var,  turizme kazandırılması ise şarttı. Her yönüyle şehre değer katan bir yatırım. Restoranıyla, kafesiyle, yürüyüş alanlarıyla muhteşem bir tesis. Doğaseverlerin, fotoğraf tutkunlarının mutlaka görmek isteyeceği bir mekan olacak. Eşsiz manzarayı seyretmek bile şifa olur insana.

Başkan Güngör, projenin devamında etap etap kamp alanları, iki kaya arasına bir köprü inşa edileceği ve Menzelet Barajı’ndan tekneyle bağlantı sağlanacağı bilgisini de aktardı.

Diğer yandan Yeşilgöz Mesire Alanı, Fırnız’daki dönüşüm ve şehrin içerisinde bulunan Çamlıca Sosyal Tesislerinin yapımı devam ediyor. Aynı zamanda Tarihi Konakların Restorasyonlarının devam etmesi yine turizm altyapısı için önemli. Bu yatırımların da ilerleme durumunu zaman zaman yerinde canlı yayın ile sizlere aktaracağım.

Tabi bugün sadece turizm yatırımlarını konuşmadık. Şehir Merkezinin yeniden inşası için neler yapılacağını, ne zaman başlanacağını konuştuk. Kendisi de en az bizler kadar bu konuda sabırsız olduğunu, mikro zemin etütlerinin sonucunun beklendiğini ve kısa zamanda raporun çıkacağını söyledi. Herkes gibi kendisi de geçmişten ders çıkararak, sağlıklı bir yapılanmayla yerinde dönüşümü önemsediğine vurgu yaptı.

Büyük felaketin yaralarını hep birlikte sarabileceğimizi bir kez daha söylüyorum. Büyük yıkımda, yuvaların toplu mezar olmasında ise çok büyük günahı olan, öfkelendiğimiz, kızdığımız, ah ettiğimiz yöneticiler var. Bu yıkımın günahının sadece müteahhitlerde olmadığını hepimiz biliyoruz. Ölüm var, ömür nefesle sınırlı buna inancımız tam. Ancak enkaz altında pres olarak ölmek, günlerce cenaze aramak kimsenin kaderi olmasa gerek. Bu acıların tarifi mümkün değil. Şu da bir gerçek ki işte tek günahı olmayan biri var o da Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör. İmar konusundaki hassasiyetini ve kentsel dönüşüm için gayretlerini bizzat biliyorum. Rant için birilerinin hatırı için asla ve asla taviz vermediğini de biliyoruz. Bu yüzden düşmanı da çok.

Bundan sonraki süreçte de şehrin çıkarlarını ön planda tutacağına ve şehrin sağlıklı bir şekilde inşa edilmesine gayret göstereceğine inanıyorum. Bugün geçmişte verilen tavizlerin faturasını maalesef hepimiz çok acı bir şekilde ödedik. Başkalarının hırsının kurbanı olduk. Umarım halk olarak geçmişten ders alırız da dürüst siyasetçilere sahip çıkarız.