Âlime sormuşlar; “En iyi neyi bilirsin” diye. Âlimin cevabı; “Haddimi bilirim” olmuş.

Şöyle bir düşünürsek; etrafımızda kendini bilmez, kulaktan dolma, ezberlediği üç beş kelime ile her konuda bilgi sahibi olduğunu çevresine kanıtlamaya çalışan ne kadar çok cahil insan olduğunu görüyoruz.

Bu şahıslar, kendilerini hep farklı tanıtmaya çalıştıkları için belli bir süre sonra kendilerinin ne olduğunu unutarak, yani hadlerini aşarak, sorumluluğu en ağır yöneticilik makamlarına talip oluyorlar.

Talip olduğu makama gelmek için ne zerre kadar emeği vardır ne de yönetme kabiliyeti.

Bir yerlere gelebilmek için basamakları tek tek tırmanmak gerek. Hayatı yaşayarak, tecrübe edinerek öğrenmek gerek ki; elde edilen şeyin kıymeti bilinsin, makamın hakkı verilsin.

Şimdi Kahramanmaraş’ımız büyükşehir oldu bir de yeni iki merkez ilçemiz oldu. Belediye başkanlıkları daha cazip hale geldi. Seçimler maalesef bazıları için geçim kapısı oluyor. Kimileri gerçekten Belediye Başkanlık makamına hizmet için talip oluyor, kimileri de aday adayı olursam terfi alırım yada bir yerlerden ihale alırım hayali ile meydana çıkıyor.

Aday adaylığı için dolaşan bazı isimleri duyunca insan “yuh artık” demekten kendini alamıyor.

Aday olmayı düşündüğü partiye bir emeği sinmemiş, siyasetin ‘S’sinden anlamayan, memleketin sorunlarını bilmeyen, yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya çeken bu tipler ve üstelik adaylıklarına garanti gözüyle bakıyorlar. İşte bu haddini bilmezliktir.

İsmi dolaşan aday adaylarına baktığımızda, “işte bu gerçekten hakkını vererek belediye başkanlığı yapabilir, memleketimize hizmet edebilir” diyeceğimiz isim sayısı çok az.  

Bu müstesna isimlerden birisi AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay. Tanıdığım dürüst, beyefendi ender siyasetçilerden biri. Kendisi yeni kurulan İlçemiz Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığına aday adayı.

Kamuoyunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminden sıkça sözedilen Ak Parti İl Başkanı Fatih Erkoç ile omuz omuza vererek çok uyumlu bir şekilde 11 yıl siyaset yaptılar. Her seçimde partilerinin oyunu yükselttiler. Kahramanmaraş’ı karış karış bilen ve bütün sorunlara hakim ve nereye hangi hizmetin gideceğini öncelik sırasına göre bilen iki önemli isim. Yani merdivenleri basamak basamak çıktılar, her türlü zorluğu çektiler.

Yeni büyükşehir olan bir iliz. Yeni bir uygulama, taşların yerine oturması zor, sancılı bir dönem olacak. Ancak bu sancılı dönem Büyükşehir belediye başkanı ile uyumlu çalışacak deneyimli ilçe belediye başkanlarıyla  hızlı bir şekilde aşılır.

Tabi,aday adaylığı için daha bir çok isim çıkacak, genel merkez kimi aday gösterir bilmeyiz ama kamuoyu bu iki ismin doğru bir tercih olacağını düşünüyor.

Bakalım zaman neyi getirir? Hadi hayırlısı.