Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Dondurma Festivali herkesten tam not almıştı. Dondurma şehrine yakışan bir festival olmuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un, üstün gayretleri neticesinde Kahramanmaraş’ın yıllardır beklediği bir hizmete daha atılmıştı. Üstün gayretleri diyorum, çünkü böylesine büyük ve ulusal çapta bir festival yapmak hiç de kolay bir iş değil. Üstelik sektörde hizmet veren, rekabet eden büyükleri bir araya getirmek en zoruydu. Kaldı ki “ben en büyüğüm” diyen firma bu projede elini taşın altına bile koymadı. Neticede bu proje gönül işiydi. Firmalara maddi bir getirisi yoktu, tam aksine ekstra külfeti vardı.

Birinci festivalde, birçok etkinliğin yanı sıra ünlü sanatçılar da şehrimize konuk oldu. Dondurma şovları yapıldı. Başka illerde dondurma tırı gezdi, vatandaşlar Maraş Dondurmasının lezzeti ile buluşturuldu. Günlerce tüm ülkede Kahramanmaraş konuşuldu. Şehrimiz için çok güzel bir tanıtım olmuştu.

Eksikler yok muydu? Elbette vardı. Ancak o eksiklikleri gördük ve bu yıl daha iyisinin yapılacağı inancındayım.  Bardağın dolu tarafına bakmak gerek. Yedikuyular Kayak Merkezi ile bu kış nasıl şehrimizde kış turizmi canlandıysa, tanıtıma büyük katkı sağlandıysa, Dondurma Festivali de aynı şekilde şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

Bu yıl bu festivalin uluslararası platformda yankı bulacağını ümit ediyorum. Nasıl olsa eksiklerimizi görüp acemiliğimizi attık.  Dondurma üreten firmalarımızın birçok ülkede bayilikleri var. O ülkelerden davet edilecek konuklar sınırları aşmamıza ve dış basında yer almamıza çok büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Katılımın geçen yıldan daha fazla olacağını da düşünerek yer değişikliği de yapılabilir.  

Festivalin hazırlıkları yapılırken komitenin basın mensuplarıyla bir araya gelip fikir alışverişinde bulunulması gerektiğini de düşünüyorum. Yeni fikirler festivale renk katacaktır.

Şehrimizde gerçekten güzel şeyler oluyor. Dondurma Festivali de Kahramanmaraşlıların yıllardır beklediği bir festivaldi. Başkan Erkoç, bu şehirde yaşayanların bir hayalini daha gerçekleştirdi. Takdirleri de topladı. Teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.

Diğer yandan festivalin gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu’nu da unutmamak gerek. Özverisi takdire şayan doğrusu.  

2. Uluslararası Dondurma Festivali’ne hazırlanan tüm ekibe başarılar diliyorum. Çok güzel, çok renkli ve karşılığı fazlasıyla alınan bir festival olması dileğiyle…