Yerel seçimlere adım adım yaklaşıyoruz. Ancak medyada bu güne kadar muhalefet partilerin aday adaylarından pek bahsedilmedi. Bunun sebebi de iktidar partisinin cazibesi olması nediyle aday adaylığı zenginliğinin yaşanması.

Bu dönemde kentimizin anamuhalefet partisi olan Milliyetçi Hareket Partisinde de aday adayı zenginliği yaşanacak. Ve bu aday adayları arasında çok önemli donanımlı isimler de konuşulmakta.

Şehir olarak Ak Partinin kalesi konumunda olsakta MHP ve CHP’nin de güçlü olduğu seçimi alabilecek konumda olduğu ilçelerimiz de var.  Bunlarıda göz ardı etmemiz gerekiyor.

Kim ne derse desin Pazarcık ve Nurhak ilçe belediyelerini yine CHP alacak.

MHP’nin en güçlü olduğu ilçeler Çağlayancerit ve Afşin. Çağlayancerit’te uzun zamandır bölge halkı Nazım Engizek diyor. Düzbağlı seçmenlerinde yine Nazım Engizek’i destekleyecekleri söyleniyor. Büyük bir ihtimalle de MHP’nin Çağlayancerit adayı da Nazım Engizek olacak.   

Diğer yandan Afşin’de mevcut Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ile Ak Parti her geçen gün kan kaybetmekte. Afşin’de araştırmalarımıza ve gözlemlerimize göre Çoğulhan Belde Belediye Başkanı Adem Yıldız ismi ön planda. Afşin’de belediye başkanı olarak görülmek isteniyor. Yine duyumlarımıza göre yapılan kamuoyu araştırmalarında da anketlerde açık ara farkla Adem Yıldız ismi çıkmakta. Başkan Adem Yıldız hangi partiden aday olur yada gösterilir bilemeyiz ama hangi partiden aday olursa olsun seçimden galip çıkma ihtimali çok fazla. Belediye hizmetlerinin yanı sıra bütün yatırımlarını Afşin’e ve Afşin insanına yapmış. Yaklaşık iki bin civarında Afşinliyi kendi şirketleri bünyesinde istihdam etmekte. Bu demek oluyor ki 2 bin aliye ekmek kapısı sağlamış. Bunların yanı sıra başarılı da bir siyasetçi,  bu detayları göz ardı etmemek gerekiyor.

En son yaşadığımız yerel seçimlerin analizlerine bakarsak MHP’nin Göksun ve Elbistan’da da ciddi bir tabanı var. Hatta Elbistan düne kadar MHP’nin kalesiydi. Tabi belirlenecek adaylar çok önemli. İlçelerde adayların ismi partisi kadar önemli.

Kulislerde yeni kurulan Onikişubat İlçemiz için Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Temizkan ismi konuşulmakta. MHP’den aday adayı olacağı konuşuluyor. Bana göre mükemmel bir isim. Yusuf Temizkan hem beyefendi kişiliğiyle hem de başarılı oda başkanlığı ile kamuyunun gönlünü kazanmış, saygın biri, soyadı gibi temizkan. Her zaman Kahramanmaraş’ımızın sorunlarına eğilen ve çözümler üretmeye çalışan memleketini seven ve her sosyal dilimi kucaklayan biri. Kendisini siyasette görmek isterim, Maraş siyasetine ve memleketimize çok şey katacağına inanıyorum. Böyle donanımlı  insanlara partisi ne olursa olsun ihtiyacımız var. Önemli olan Kahramanmaraş’ımızı ileriye taşıyabilmek. Ortak paydamız Kahramanmaraş’sa proje adamlarına sahip çıkmamız gerek diye düşünüyorum.

Bu seçimde sürprizler yaşanacak gibi.

Memleketimiz için hayırlısı diyorum. Esenkalın.