Geçtiğimiz hafta içerisinde Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay, düzenlediği basın toplantısı ile dokuz aylık icraatlarını ve gerçekleştirmeyi hedefliği projelerinden bahsetti.

Şov yapmayı sevmeyen Başkan Okay, yaptığı icraatları anlatırken, makyaj değil de gerçek anlamda belediyecilik yaptığını da açıkça gösterdi.

Günübirlik hizmetlerle değil de, ilçesini ileriye dönük kalıcı hizmetlerle sosyo ekonomik açıdan geliştirecek projelerden bahsetti.

“Doğuya doğru gelişim için önceliğimiz doğuya ulaşım” diyen Başkan Okay, Kahramanmaraş-Çağlayancerit-Gölbaşı yoluyla bu ulaşımın sağlanacağını söyledi. Kahramanmaraş’ın bu yolla bölgede cazibe merkezi haline geleceğini anlattı.

Diğer yandan istidama katkısından bahsetti.

Belediyeciliğin artık, yol, kaldırım, kanalizasyon vs. yapmaktan ibaret olmadığını, ufku genişletmek gerektiğini söyledi.

Daha kendisi adayken de söylemiş ve yazmıştım, Başkan Necati Okay’ın çok başarılı bir belediyecilik sergileyeceğini. Ki dokuz aylık icraatları da bunu gösteriyor.

Hiç şüphem yok Başkan Okay, önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği projelerle kendisinden çok söz ettirecek.

Gelelim, 2015 genel seçimlerine;

Genel seçimlerde Ak Parti’den sonra MHP’de aday adayı zenginliği yaşanacak. Ve Ak Parti bu seçimde 2011 seçimlerinde elde ettiği başarıyı yakalamak için, Kahramanmaraş halkının yakından tanıdığı sempati duyduğu isimlerle sahaya inmeli.

Neden mi? Bunun için neden çok. Her şeyden önce partinin genel başkanı değişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Partinin Kurucu Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ıın gördüğü ilgiyi görmedi. Yerine başka bir siyasetçi de geçse aynı karşılığı bulamazdı. Çünkü bu halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tarif edilemeyen güveni ve aşırı bir sevgisi var. Birçok seçilende halkın Erdoğan’a sevgisi sayesinde seçildi. Ancak artık kendisi Cumhurbaşkanı.

İşte seçimde başarı için adayların ismi de çok önemli.

Kulislerde isimler konuşuluyor. Konuşurken de aslında herkes mecliste görmek istediği isimleri konuşuyor.

Bu isimler arasında, 24. Dönem Milletvekili adayları Ecz. Hamit Bülent Eken ve İnşaat Yüksek Mühendisi İdris Tezcan yer alıyor.  Demek ki halk onları mecliste görmek istiyor ve hizmet edeceklerine inanıyor. Her iki isimde yıllarca siyasetin içerisinde, çizgilerini bozmadan, partilerine hizmet ettiler. Her ikisi de memleketin ihtiyaçlarını bilen, tepeden bakmayan, mütevazı ve donanımlı halkın gönlünde yer etmiş kişiler.

Diğer yandan, işadamı Mahmut Arıkan, iş dünyasını temsilen mecliste olması istenilen isimler arasında ilk sırada yer alıyor.

Yüzlerce kişiyi istihdam eden, iş dünyasının sorunlarını ve ihtiyaçlarını yakından bilen, başarılı işadamı Arıkan’ın, Kahramanmaraş Sanayisinin gelişmesi adına mecliste olması gereken isim olarak bakılıyor.

Veee Hukukçu Yazar Serdar Erdoğanyılmaz.

Yerel seçimlerde “Ben değil biz” anlayışıyla yola çıkan, “Kahramanmaraş’ın tek ihtiyacı birlikte hareket etmek” söylemi ile aday adaylığını açıklayan, iyi bir seçim kampanyası yürüten Erdoğanyılmaz, sevdiğim, saygı duyduğum bir ağabeyim.

Bu şehrin, O’nun gibi bilgi ile donatılmış, sorunlara kayıtsız kalmayan milletvekillerine ihtiyacı var.

Kendisinin adaylık düşüncesi var mı yok mu bilmiyorum. Ama halk istiyor bizden söylemesi.

Esen kalın.