Hani bazıları diyordu ya; “Büyükşehir ne yapıyor? Büyükşehir olduk da ne oldu?” diye. Oturdukları yerden, araştırmadan, sormadan, gezmeden ahkâm kesip, bir sürü olumsuz eleştiriler yapıyorlardı.

“Yeni büyükşehir olduk, iki yıl yapılanma sürer, projelerin hazırlanması sürer, sabırlı olmak gerek, kimsenin elinde sihirli değnek yok” diye defalarca yazmıştım. Ben de yanılmışım. Çünkü yapılanma çoktaaan bitmiş, avam projeler bir bir gün yüzüne çıkmış bile.

Dün Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, tüm gününü basın mensuplarına ayırdı ve yaptığı avam projelerin bir kısmını yerinde gösterdi.

Bu projeleri tanıtırken Sayın Başkan’ın, heyecanı, mutluluğu ve bir o kadar da enerjisi dikkatlerden kaçmadı. Haksız da değildi. Güçlü ekibini kurmuş, söz verdiği projeleri gerçekleştirmiş…

Milyonlarca Liralık, örnek projeleri gezerken, gururlandık. Sadece sözde değil, gerçek anlamda büyükşehir olduğumuzu anladık.

Bu projelerin haberleri bize belediye basın biriminden gelse de haberdar olsak ta yerinde görmek daha da başkaydı.

İlk durağımız Güneş evler. 2015 yılında temeli atılmıştı ve Haziran ayında teslim ediliyor. Çok düşük fiyatlara vatandaş ev sahibi edildi. Üç yıl da 10 bin konuta ulaşacak. Daha yeni toplu konut projeleri yolda…

Yeni bulvar çalışmaları, yeni açılan yollar şehrin trafiğini rahatlatacak. Günü birlik değil, ileriye dönük düşünülmüş projeler. Doğukent’e yeni bulvar, Ağcalı yolu, Sümbüllü Vadisi yol çalışmaları… Resmen otoban gibi yollar açılmış. Çalışmalar son hızla devam ediyor.  

Hobi Bahçesine hayran kaldık. Bağı bahçesi olmayan 300 aileye 2 yıllığına kiraya verilecek. Bir yandan sebzesini meyvesini yetiştirirken, bir yandan da yok olmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkileri geliştirilecek.  Aydınlatması, havuzu, tuvaletleri, mescidi, yürüyüş parkuru vs her şeyiyle mükemmel bir alan.

Gayberli’ye 180 bin m2’lik Millet Bahçesi. Hayran kalacağınız, çok büyük bir proje. Yaz kış yeşile doyacağız. Nefes alabileceğimiz harika bir alan.

Menzelet Mesire Alanı. Tek kelimeyle doğa harikası. Eğer son halini görmediyseniz, mutlaka görmeniz lazım.

Dev projelerden biri de atıksu arıtma tesisi projesi…

Gezdiğimiz yerler bunlardan ibaret değil. Haberimizde geniş yer vereceğiz.

Kahramanmaraş’ımız büyük bir hızla değişiyor, dönüşüyor.

Önemli ayrıntılardan biri ise vatandaşın nefes alabileceği, hayatını kolaylaştırabileceği ileriye dönük projeler sunuyor. Gelişi güzel, estetiği olmayan projeler değil.

Ne demiş atalarımız “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Yiğidin hakkını teslim etmek gerek. Sayın Başkan verdiği sözleri yerine getiriyor.

Şu an yapımı eden bu projeler bittiğinde Kahramanmaraş’ın çehresi değişecek.

Sözün özü “Büyükşehir her yerde” sloganı havada kalmadı.

Alkışlar Başkan Erkoç ve ekibi için…