İki hafta önce : Menzelet Mesire alanına saat 11 00 gibi gittik, yer bulmak ne mümkün ! içeri bile giremedik , kapıdan dönerek geri geldik..

Bu hafta Pazar günü ise sabah namazdan sonra ver elinin Menzelet Mesire alın dedik ve kahvaltımızı orada yaptık.. sabah saat 08 00 de yer kalmamıştı..

Bir masa zor kaptık..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Fatih Mehmet Erkoç gerçekten çok güzel bir hizmette imza attı..

Bu konuda daha önce iki defa başkana teşekkür diye yazı yazdığım için ayrıntısına girmeyeceğim..

Yalınız : daha önce başkan Fatih Mehmet Erkoç ile de görüştük genişletme çalışması yapacağını söylemişti.. Pazar günü iş makinaları orada ve çalışma var bunu içinde başkanımıza gönülden teşekkür ediyoruz.

Pazar günü : biz sabah erken vardık yer tuttuk, sonra bacanak, yinenler geldi.. iki masada 10 aile olduk..

Dolayısı ile Mesire alanında müthiş bir trafik sıkışıklığı oldu..

Sonra dan gelenler araçlarını yol içine araçlarını bırakarak aşağı inmesi ile trafik tıkandı..

Saat 16 00 gibi: Bir polis memuru ailesi ile piknik yapmaya gelmiş, mesaiye yetişeceğim diye feryat ediyor ama çıkmak ne mümkün !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi özel güvenlik koymuş güzel teşekkür ederiz.

Cumartesi ve Pazar gününleri: Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıtası da koyarak park düzenini sağlaması halinde nahoş görüntüler ortaya çıkmayacaktır..

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ile görüşme yaparak: Bulutoğlu mahallesi çıkışına Pazar günleri saat 15 ile 20 00 saatleri arasında bir trafik ekibinin konması bir çok kazayı öncelecektir.. Bugüne kadar bir kaza olmadı ama bundan sonra olmayacak anlamı çıkmaz, çünkü dönüştü akşam saat 19 00 gibi idi.. Ana yola yarım saatte zor giriş yapa bildik.. Trafik tıkanıyor..

Masaları gezerek vatandaşlarla sohbet etti..

Vatandaşlar: Buraya bir yüzme havuzu istiyorlar..

Acil genişletme yapılmasını istiyorlar..

Su üzerinde : Duba piknik yapacak platformum yapılsın gerekirse ücretli olsun , su üzerinde oturup yatmak isteriz diyorlar..

Temizlik ve çimlerin bakımı çok güzel Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz ancak: Tuvaletler yetersiz, bir tuvalet – lavabo daha yapılsın, başına temizlik görevlileri konsun, gerekirse Mesire alanına giriş araç başına bir Kahraman kart basılsın ve kapı otomatik açılsın.. herkesin cebinde kart var oraya konacak bir cihazla bu iş çözüle bilir..

Burada daha önce : Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile belediye iş birliğinde Sürat Motorları yarışması yapılmış televizyon kanallarından yayınlanmıştı, bu yarışların tekrarını istiyoruz.

Sadece : Sürat motorları yarışı değil, yelkenli yarışları, Osmanlı kayıkları, gezi yapacak teknelerin konmasını istiyoruz..

Kahramanmaraş’ın etrafı baraj gölleri ile çevrili ancak : suya uzaktan bakıyoruz , bu son bulmalı Kahramanmaraşlı su ile tanışmalı..

Bu bağlamda Menzelet Mesire Alanı güzel oldu.. ancak burada su sporları ve yarışmaları, kayık gezintileri yapılarak suyun tadını çıkarmamız gerekir..

50-10 kişilik teknelerle gezinti yaparak burasının güzelliğinin tadı çıkarılmalıdır..

Büyükşehir Belediyemiz özel sektör iş birliği ile burada çok güzel hizmetler yapılarak bölge turizme kazandırılmalıdır..

Cumartesi ve Pazar günün insanlarımız buraya sadece mangal yapmak için gelme yerine hoş vakit geçirmek içinde gelmeleri gerekir..

Bu sebeple : Menzelet Mesire Alanı sadece Cumartesi – Pazar değil yılın 365 günü Kahramanmaraş halkına hizmet veren bir tesis haline gelmelidir..

Yapılan hizmet güzel, diyecek yok yüzlerce kişi ile görüştüm herkes teşekkür ediyor ancak, Cumartesi ve Pazar günü Belediye Zabıta Trafik Ekibini bölgeye göndererek trafik düzeni sağlanarak , insanların Pazar pikniği zehir edilmekten kurtarıla bilir..

İşin zoru yapılmış, işletimdeki küçük işler insanları daha mutlu edecektir.. Tabi buradan şunu da söylemek istiyorum ki : Bir hafta içi buradan özel bir televizyon canlı yayını ve kahvaltı programı ile burası dünyaya tanıtılmasında fayda vardır..

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz..

Pınarbaşı-Çamlık- Aslanbey, Kılavuzlu, Fuar ve Menzelet Mesire alanı ile Kahramanmaraşlı bağı ve bahçesi olmayan vatandaşlar insanca bir ortamda nefes almaya başladılar..

Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Eğitmenlik ve Çocuk bayramınızı kutluyorum..

İyi günler