İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili, valilere talimat gönderdim” demesi üzerine CHP’lilerden haklı olarak tepkiler geldi.  

Dün CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında da, CHP İl Başkanı Esat Şengül ve Ali Öztunç, Bakan Soylu’ya tepkilerini ortaya koydular. CHP Kahramanmaraş eski Milletvekili Mehmet Parlakyiğit de söz alarak tepkisini ortaya koydu ve talihsiz bir söylem olduğunu, toplumda derin yaralar açacağına dikkat çekti.

Bakan Soylu, iki gün önce yaptığı açıklamasına "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" diye konuştu.

Aslında Bakan Soylu’nun ağzından çıkan bu cümleler, kendisinin dediği gibi bu kadar da basit değil. Toplumu ayrıştırmaya götüren sert ve tehlikeli bir söylem. 11.348.899 CHP seçmeni %22,64 oy oranı ile meclise 146 milletvekili göndermiş. Seçim sürecinde, millet ittifakı adaylarına ve seçmenlerine  “FETÖ’cülerle, PKK’lılar aynı safta duruyorlar” dediniz,  şimdi ise “Sandıkta beraberlerse PKK cenazelerinde de beraber olacaklar" diyerek, vatan haini ilan ediyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına! Seçim bitti sandık ortadan kalktı. Birlik ve beraberlik içerisinde artık sorunları çözüp, hizmet yapma zamanı değil mi?

Bu ülke ayrışmalardan çok zarar gördü, derin yaralar aldı. Yeni yaralar açmak bizleri birbirimize düşman etmekten başka bir işe yaramaz. Etrafımızda bu kadar hain varken, biz birimize sarılmalıyız.

Kimse kimseyi vatan haini ilan etmesin. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne göz dikenler varsa derhal yargı gereğini yapmalı. Toplumu germenin bir anlamı yok. Şahıslar üzerinden bir camiayı da suçlamak çok büyük yanlış.

PKK’nın uzantısı HDP bu ülkenin başının belası. Ancak CHP ile o hainleri aynı çizgide görüp, o yönde hareket etmek büyük hata.  

Siyaset hizmet için yapılır, siyasetçiler de yıkıcı değil yapıcı, ayrıştırıcı değil kucaklayıcı olmalı. Bakan Soylu gibi çok tecrübeli bir siyasetçinin böyle talihsiz bir açıklama yapması da sadece CHP’lileri değil,  herkesi şaşırttı ve üzdü.

AK Parti’nin bundan sonra izlemesi gereken yol, kendisine oy vermeyen, onay vermeyen, vatandaşları da kucaklamak olmalı. Toplumsal huzuru sağlamalı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Bakan Soylu hakkında gereğini yapmalıdır. CHP’ye oy veren seçmenin yani bu ülkenin vatandaşlarının gönlünü kazanmalıdır.