İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valilere şehit cenazelerinde CHP İl Başkanlarını protokole kabul etmemeleri talimatı verdiğini açıkladı.

     Bu açıklamasına CHP’liler büyük tepki gösterdi..

     Hiç kimse kusura bakmasın: Türkiye Cumhuriyeti Devleti İş işleri bakanı böyle bir açıklama yapamaz, eğer CHP’li il başkanları içinde PKK ile çalışan , PKK silah ve Para yardımı yapan biri varsa, senin polisin var jandarman var onu yakalar mahkemeye çıkarırsın, bağımsız Türk Adaleti gereken cezayı verir.. bir CHP’li hata yaptı diye varsa eğer ! tüm bir partiyi suçlayamazsınız !..

     Özellikle 15 Temmuz süreci ile başlayan yanlış algı Türkiye de devam ediyor..

     Bizde : suç işleyen kişilere değil, çalıştığı kuruma ceza verme devam ediyor..

     Sayın Süleyman Soylu , yanlış yaptı talihsiz bir karara imza attı..

     CHP de HDP de, MHP, İp, SP de, Ak Partide hata yapan olmaz mı ?

     Yok mu ? kimse bana yok demesin , kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir ? her partinin içinde yanlış yapan kişiler vardır..

     O zaman : Süleyman Soylu , mantığı ile : Tüm partileri şehit cenaze törenlerine gelmelerine yasak koyalım.. siyasetsiz şehit cenazesi töreni yapalım..

     FETÖ ile alakalı kitap yazan: FETÖ ile alakalı yüzlerce köşe yazısı yazan biri olarak yazıyorum: “ Türkiye de , FETÖ bağlantılı, Televizyon, gazete, internet, dergi, büyük şirketleri ve bankasya’yı niye kapatıyoruz ? hangi mantık ile kapatıyoruz ? biri bana çıksın bunu izah etsin !..

     Sen devletsin : Kurumlara El koyarsın, başına kendi adamını koyarsın, sonra 15 gün içinde bir ay içinde satışa çıkarırsın satarsın, alan iş adamına bir defa adını değiştirme hakkı verisin, örnek: STV adını değiştirir GTV yapar yayına devam eder..

     O cihazlar, kameralar, masası sandalyesi, binası , Bankakasya ‘in kurum düzeni tamamı bir milli servet, kapattık kime ne faydası oldu ?, kimin eline ne geçti ? yazık değil mi bu ülkenin kaynaklarına biri çıkıp bana bunu izah etsin !

     Oysa FETÖ dan kapanan kurumlar satılsa : hem milli servet kurtulur ham de devletin kasasına para girerdi.. Kapatıyorum, Kapattım !..

     Hayırlı işler !

     Bu mantık halen devam ediyor..

     Soylu, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. PKK mensuplarının cenazeleri var" dedi.

     Soylu CHP'li seçmenleri de suçladı. CHP ‘yi suçladı ve CHP’lilerin tepkisini aldı..

     Olacak iş mi bu açıklama !

      Bakan Soylu, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa ve Esenler AK Parti ilçe başkanlıklarına seçimde elde edilen sonuç dolayısıyla teşekkür ziyaretinde bulundu.

      Sahadan hiç ayrılmadan yerel seçimlere hazırlanacaklarını anlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karşımızda siyaset yapanların ortaya koyduğu örnek apaçık ortadadır. HDP'nin Türkiye'de aldığı oy, yüzde 8,5'tir. Yani baraj altı kalmıştır. HDP'yi baraj üstüne çıkaran CHP seçmenidir. Bu onların sorumluluğudur. Bundan sonra terör örgütünün şımarıklığı da onların sorumluluğudur. Bunu da açık, altını çizerek söylüyorum. Bu sorumluluk tarihe yazılmış, not düşülmüştür. Milletimiz de bunu çok net olarak görmüştür. Demirtaş'ın 8,5, HDP'nin oyu ise baraj üstüne çıkarak 11,5 civarında olmuştur. Bu açıdan şunu ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki seçimlerde de bu tip oyunları, aklımıza gelmeyen ve yakıştıramadığımız ittifakları çok net göreceğiz. Onun için çok diri, güçlü durmak lazım. Birlik ve beraberlik içinde olmak lazım. Yarına dair adımlarımızı da çok güçlü şekilde atmamız gerekiyor."

     Soylu, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" şeklinde konuştu.

     HDP, PKK üzerinden milletten intikam almaktadır

      Soylu, Doğubayazıt’ta Mevlit Bengi'nin öldürülmesinden sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayıp partisini sorumlu tuttuğu iddiasıyla ilgili konuştu. Soylu katledilen Bengi'nin 10 çocuğu olduğunu hatırlatarak, "Kendi çocuğu kızamık olunca, hasta olunca hastane hastaneye koşarlar. En lüks hastanelere giderler. Orada Doğu ve Güneydoğu'da HDP, PKK üzerinden milletten intikam almaktadır. Bu kadar açık ve net. Evet aradım. Söylediklerinde eksik yoktur fazla vardır. Arkadaşlarım o bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Gerekli soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi gözaltılar var. Bu arkadaşımızın katilini bulacağız" diye yanıtladı.

    Bakanın konuşmasını verdim: haklı mı ? haklı ama CHP veya bir başka parti için böyle bir karar alınması doğru bulmuyorum..

    Suç işleyen kişi varsa cezasını verirsin, ama kurumu cezalandıramazsın.. CHP içinde bir il başkanı çıkmaz mı ? çıka bilir, diğer partilerden de çıka bilir.. bir kişi için Türkiye genelinde cezalandırma yapılması doğru değildir..

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Soylu’yu görevden almalı, böyle bir öt eleştirme ’ye   yapılan  açıklamaya kaygısız kalmaması gerektiğini düşünüyorum..

     Bugün bizim barış ve kardeşliğimize ihtiyaç var..

     Kavgaya değil.. son sorum: iç işleri bakanı Süleyman Soylu , ne yapmaya çalışıyor ?..

     İyi günler..