Başarı hikayeleri yazmak hiç de kolay değildir. Emek ister, sabır ister, zaman ister. Zahmetli bir yolcuğun sonunda yazılır böyle hikayeler.

Kervan Pastanelerinin markası Alpedo’nun hikayesi de taaa 1960’lı yıllara dayanıyor. Dile kolay, azmedip yılmadan merdivenleri tırmanmak.

Başardı ve bu gün sadece Kahramanmaraş’ın değil, Türkiye’nin gururu oldu.

Bu başarı hikayesinin kahramanı ise Kervan&Alpedo Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu. O’nun emeği, azmi sayesinde yazıldı bu hikaye ve bu hikaye ülke sınırlarını da aştı.

1969 yılında Sakarya Caddesi’nde küçük bir pastanede başlayan bu serüven, şimdi şehrimizde satış noktalarının yanı sıra Kervanhan ve diğer 6 şubesiyle hizmet veriyor. Yeni bir yerde Tekerek yolunda 3 ay içerisinde hizmete açılacak. Bistro konsepti ile Tekerek yoluna da renk katacak. Bu müjdeyi de Sami Bey’den aldım.

Türkiye’nin birçok ilinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Konya, Samsun, Eskişehir, Mardin, Elazığ ve  Şanlı Urfa’da şubeleri var. Tabi bunlar sadece benim bildiklerim.

Yurtdışında ise; Çin, Dubai, Katar, Suudi Arabistan’da şubeleri var. Yakında Rusya’ya da bir şube açılacağını öğrendim.

Diğer yandan Mardin’e yeni bir üretim Fabrikası kuruldu ve buradan Irak’a dondurma gidiyor, savaş biterse Suriye’ye de sevk edilecek.

Kahramanmaraş’taki üretim fabrikasında günlük en az 75 ton dondurma üretiliyor. Müthiş bir rakam. Kervan bünyesinde bu gün 800 kişi çalışıyor, Mardin’de de 100 kişi. Bu kadar kişiyi istihdam etmek, hem yurtiçi hem yurtdışı bu kadar işi idare etmek gerçekten her babayiğidin işi değil.  Özellikle de gıda sektörü çok riskli bir sektör.

Düşünüyorum, Sami Bey bu kadar işle neden uğraşıyor. İnsan ne kendine vakit ayırabilir ne de ailesine. Ancak ülkesini ve insanı seven biri bu kadar zahmete katlanır. Ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yurtiçini geçtim yurtdışına dondurma ihraç etmek hiç de kolay değil, bir sürü prosedürler var. İnsanı canından bezdirir.

İşte böylesine değerli yatırımcıları da devletin desteklemesi, siyasilerin yardımcı olması gerekiyor. İşleri kolaylaştırılıp, yollardaki engeller kaldırılmalı. Ki daha çok yatırım daha çok istihdam oluşsun diye.

Biliyor musunuz? Yurtdışına ihraç edilen dondurma paketlerinde Ay-Yıldızlı Türk Bayrağımız var. Bu nasıl bir gurur! İşte Sami Kervancığlu Türk’ün sesini, adını dünyaya duyuruyor. Ne kadar övünsek az.

Bu kadar başarı O’nu hiç kibirlendirmedi. İnsanlara tepeden bakmadı. Her zaman mütevazı ve hoşgörülü oldu. Kişiliğinden hiç ödün vermedi. Gönül kazanmayı para kazanmaktan üstün tuttu. Bir o kadar da hayırsever bir işadamı.

Allah Yolunu açık etsin, başarılarını daim kılsın inşallah.