Hep söylüyorum: biz okumuyoruz, gazete okumuyoruz dergi okumuyoruz, kitap okumuyoruz, dünyayı yaşadığımız yer olarak görüyoruz.. ve de okumuyoruz !..

     Oysa : Sineğin kanadından, değil ayağından rant çıkaranlar var..!

     Nasıl mı ?

     ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta çocukluğunu geçirdiği ev, "Airbnb" internet sitesi üzerinden, geceliği 777 dolara kiraya veriliyor.

     Başkan Seçilmesi üzerine evini  satışa çıkaran Donald Trump  , çocukluk günlerini geçirdiği evi görmek isteyen, orada bir gece kalmayı hayal edenlerin çok fazla olduğunu gören uyanık ABD ‘li evi 2,14 Milyon dolara evi satın aldı. Bugün bir yıl süre ile olan günlerin tamamı dolu, bir yıldan sonraya randevun veriyorlar..

      Kiracıları, evin salonunda Trump'ın dev karton maketi karşılıyor , çocukluk günlerini göre biliyorsunuz, saten uyumak değil, gezmek için düzenlenmiş... Evin her yerinde o günleri anlatan orijinal hali ile durması ile bir günlük misafirlik için evi kiralayanlar bir gecede 777 dolar ödeme yapıyorlar.. ev olunca yemek de dahil..

      Amerika merkezli ev ve oda kiralama sitesi Airbnb'de verilen ilana göre, New York'un Queens bölgesinde yer alan müstakil evde 20 kişi kalabiliyor.

      Küçükev dizisi vardı bizim çocukluk dönemimizde bu dizinin çekildiği yeri de müze haline getiren ABD’liler darphane gibi para bastılar..

      Dallas dizisi vardı : o dizinde çekildiği yeri müze haline getirerek darphane gibi para basa biliyorlar.. sineğin kanadından ya çıkarıyorlar..

      Konumuz ABD ve Onların kazandığı para değil elbette..

      Türkiye’mize dönüyoruz, bizde çok para kazanılacak iş var ama maalesef ki bunları göremiyoruz.. göremeyince bir rehbere de sormuyoruz.. niye soralım ki ?..

       İlimize dönüyorum: çok para kazanılacak iş var ama bizim yöneticilerimiz bunları göremiyor.. bu kafa ile de görmeleri mümkün değil..

       Sineğin kanadından değil, bedeninden bile yağ çıkaramıyorlar..

       Niye ? : bir defa biz okumuyoruz, iki örneği Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız bir basın danışmanı tutmuyorlar.. haydi tutmadılar sormuyorlar bile..

       Ortak akılı nasıl kullanırız, belediyenin kasasını nasıl doldurur, ilimize hizmet ederiz  bunu düşünmüyorlar.. hazineyi göremiyorlar..

       Ankara’nın gönderdiği üç kuruşla, bir şeyler yapmaya çalışıyorlar..

       Çok uzaklara gitmeye gerek yok: Hanefi Mahçiçek başkan, çalışıyor, kaynak üretiyor, Ankara dan 1 tel gelirse kendisi 3 TL harcama yapıyor ! helal olsun diyorum..

       Hanefi Mahçiçek başkan sineğin kanadından yağ çıkarmayı biliyor..

       Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, tam olmasa da o da artık işi öğrenmeye başladı, bir şeyler yapıyor.. ama onunda çok yağ çıkacağı yer var göremiyor..

       Bunu daha önce de yazmıştım: Türkoğlu, Andırın, Göksun, Pazarcık, Çağlayancerit, Ekinözü ilçelerimizde öyle kaynak var ki , Belediye kasasını doldurup taşıracak kaynaklar var ama belediye başkanlarımız bunu göremiyorsa yapacak bir şey de yok..

       Türkiye de sistem tıkanıyor, işler çok yavaş gidiyor, Osman Okumuş başkanı Kaymakamlık lojmanları ile alakalı olayı anlatmıştı. Burada ona girmeyeceğim ama Osman Başkan gibi herkes elini taşın altına koyarsa bu bürokrasi engellerinin kırarız gibi geliyor bana.. ama cesaretli olmak gerekiyor..

       Sineğin kanadından yağ çıkarmak ve

      ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta çocukluğunu geçirdiği ev, "Airbnb" internet sitesi üzerinden, geceliği 777 dolara kiraya veriliyor diye girmiştim yazıma..

      Bu bize bir şey söylüyor duyan var mı ? :  Bizim Türk Milleti olarak okumadığımızı , Gazete, Dergi, Kitap okumadığımızı dünyada ki okuma sıramı sızın: yerimizin 77 sıra da olduğuna değinerek: “ Uyuyanları uyandıra bilir miyim ? diye yazdım..

      Bakalım uyanıp beni arayan olacak mı ?

      Daha önce uyanan olmadı !..

      İlçemizde nasıl para kazanacağız bunu bize göster diyen olacak mı ?

      Bu konuda daha önce de yazılar yazdım bir tek kişi aramadı, birkaç belediye başkanımız karşılaştığımızda :” Abi güzel fikriniz var yararlanmak istiyorum,” dedi ama bugün buyurun ilçemize gelin misafir edelim bu konuları görüşelim diyen de bir başkanımız oldu ama başka belediye başkanı  çıkmadı..

     Elin adamı sineğin kanadından yağ çıkarıyor

     Ama biz elimizdeki İnek, Manda, Camuz, koyun, keçinin sütünden yağ çıkaramıyoruz.. sadece onlara bakıyoruz, onlarda bize bakıyor..

     Karşılıklı sevda, karşılıklı aşk gibi bir birimize bakıyoruz. Bakmaya da devam edeceğiz..

     İyi belediye başkanlığının mehektaşı : Ankara dan 100 TL geliyorsa bunun üzerine sende 50-100 TL kazanandıran ise en iyi belediye başkanı sensin demektir..

     Ama singin kanadından yağ çıkarmak için ortak akılı kullanacaksın, madem okuyamıyorsun madem bilemiyorsun bilenle ortak akılı kullanıp paylaşmasını bileceksin ?

      İyi günler.