AK Parti İlçe Kongreleri devam ederken, Dulkadiroğlu İlçesinde sular bir türlü durulmuyor.

Şu ana kadar Onikişubat, Nurhak, Türkoğlu, Ekinözü, Çağlayancerit ve Pazarcık ilçelerinin kongreleri yapıldı.  2 Aralık Cumartesi günü Elbistan ve Dulkadiroğlu, 3 Aralık Pazar günü de Afşin ve Göksun ilçe kongreleri, ardından İl Başkanlığı Kongresi ile süreç tamamlanacak.

AK Parti Kongrelerinde, adaylar delege önünde yarışmıyor. Genel merkez kimi uygun görürse tek adayla seçimler yapılıyor. 2019 Seçimlerine de hazırlanırken, bu kez farklı bir taktik izlendi. Bazı belediye başkanlarının ve teşkilat başkanlarının istifaları istendi. Tabi bunun gerekçesi ne, ne sebeple bu istifalar istendi, yollar neden ayrıldı hiçbir açıklama yapılmadı. Yolsuzlukları mı vardı, FETÖ ile bağlantıları mı vardı ya da başarısızlar mıydı? Kafalarda bir sürü soru işareti, bir sürü şaibe.

Bilindiği üzere bizim ilimizde de Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit ve Göksun ilçe başkanları görevlerinden alınmıştı. Sadece Çağlayancerit İlçe Başkanı Veli Çetinkaya’nın 3 dönem kuralına takıldığından eminiz. Diğerleri hakkında bir sürü dedikodular yayıldı.

Bu hareketi hiç demokratik bulmadım. Demokratik de değil zaten.

Bu insanlar iyi veya kötü, başarılı veya başarısızlar her ne olursa olsun partiye emek verdiler, çalıştılar, zaman harcadılar, hakları geçti. Şaibe ile gönderilmemelilerdi. Kongreye kadar devam etselerdi, aday olmasalardı, en azından, dedikodularla yıpranmaya maruz kalmazlardı. Pazarcık İlçe Başkanı de sosyal medya hesabından genel merkezin isteği üzerine aday olmayacağını duyurmuştu.  Velhasıl netice itibari ile bu insanlar hakkında vatandaşın kafasında soru işaretleri hiç gitmeyecek, bu da bir gerçek.

Gelelim Dulkadiroğlu İlçesine. Başkan Ömer Oruç Bilal Debgici’ye karşı olanlara.

Başkan Debgici’den rahatsızlık duyan birkaç kişi “Dulkadiroğlu’nu Dulkadiroğlu’nda oturanlar yönetsin” adı altında bir toplantı düzenlediler. Toplantıya çağırdıkları kişilere ise “ilçenin sorunları konuşulacak, sen gelmezsen bir kişi eksik kalırız” şeklinde mesaj attılar. Yani kısacası o salonda bulunan çok kişi toplantının asıl sebebini bilmiyorlardı. İlçenin sorunu Ömer Oruç Bilal Debgici mi? Ya da kendisinin nerede oturduğu mu? Bu toplantıyı tertip edenler, daha güne kadar Başkan Debgici ile beraberlerdi, tuz ekmelerdi. Yere göğe sığdıramıyorlardı. Peki, ne oldu da şimdi 180 derece döndünüz, bu kadar ters düştünüz? Mantık almıyor. Geçerli bir sebep varsa açıklayın herkes bilsin. Yoksa da suyu bulandırmanın bir anlamı yok.

Duydum ki; 2 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan kongrede (BERTİZLİLER)  sürpriz bir aday çıkaracaklarmış. Ama ben böyle bir şeyin olacağına hiç ihtimal vermiyorum. Hele de siyasi istikbal düşünen biri asla aday olarak çıkamaz. Siyasi hayatını başlamadan bitirir. İntihar olur.  Kaldı ki, aynı partinin mensuplarısınız. Bu partide temayüllerin nasıl işlediğini bizden daha iyi biliyorsunuz. Genel merkez kimi gösterirse o seçilir. Başka yolu yok. Cumhurbaşkanımız öl dese ölürsünüz. O’nun için bu partidesiniz, sonuna kadar da arkasında olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Ancak farkında mısınız siz şuan Ömer Oruç Bilal Debgici’ye değil,  Cumhurbaşkanımızın kararına tepki gösteriyorsunuz.

Aynı zamanda Başkan Debgici, başarısı ispatlamış bir ilçe başkanı. Başarısız olsa parti çoktan yollarını ayırmıştı. Ya da yolsuzluğu hırsızlığı olsaydı, zaten dünden gitmişti. Çünkü genel merkeze etmediğiniz şikayet kalmadı. Onların da eli armut toplamıyor. Partiye zararı dokunanı yanında tutmazlar. Kimse babalarının oğlu değil. Hele de 2019 yılında yapılacak olan seçimlerin önemini düşünürsek kimsenin gözünün yaşına bakmazlar.

Eğer AK Partiliyseniz, sosyal medyada paylaşımlar yaparak, toplantılar düzenleyerek, teşkilatı yıpratmayın. “Kol kırılır yen içinde kalır” demiş atalarımız. Sorunlarınızı aile içinde istişare edin ve olayları kişiselleştirmeyin. Suyu bulandırmayın. Bu şekilde bu işten kimse karlı çıkmaz.