Kısa adı KAPAM olan Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi Derneği geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısı ile kuruluşunu ve amacını kamuoyuna duyurdu.

Kurulan dernek sırf başkanlık unvanı almak için veya belirli meslek gruplarını bir arada toplamak için kurulan bir dernek değil.

Kaldı ki; Dernek Başkanı İbrahim Azkara’nın da, Yönetim Kurulu Üyeleri Alaeddin Oruç, Yrd. Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, İsmail Yaşar, Fatih Akçakale, Muhammet Kamil Şekkeli, Mehmet Tekbıyık,  Metehan Hiçyılmaz ve Oktay Azkara’nın da unvana ihtiyaçları yok. Hepsi okumuş alanlarında söz sahibi, fikir sahibi insanlar.

Ortak paydaları ise sadece Kahramanmaraş! Eğitimde, sağlıkta, sanayide, turizm de vs. gelişmişlikte hak ettiği yeri alabilmesi.

“Peki, bu kadar STK varken yeni bir derneğe ne gerek vardı?” diyeceksiniz.

Bunun eksikliği demek ki; mevcut STK’larda. Demek ki; STK’lar görevini yapmıyor.

Hiç kimse de kusura bakmasın STK’ların birçoğu iktidarın yaptığı her icraatı alkışlıyor.

Başkan Azkara, basın toplantısında yaptığı konuşmasında; “Kahramanmaraş, iktidar partisine destek vermeyi alışkanlık haline getirdi” ifadesini kullandı.

Bu fikre katılmamak mümkün değil. Bu cümle aslında her şeyi net bir şekilde açıklıyor. İster A Partisi ister B partisi olsun güçlü kimse onun yanında yer alıyoruz. Sorgulamıyoruz.

Seçimin ne demek olduğunu, oy kullanmanın vebalini bilmiyoruz. Genel seçimle, yerel seçimi bile ayırt etmiyoruz. Gerçek bu.

12 yıldır sınırsız destek verdiğimiz iktidar partisinin Kahramanmaraş’a verdiği hizmet ortada. Kaybettiklerimiz kazandıklarımızdan ağır basıyor.

Artık sorgulamanın, verilen vaatlerin takipçisi olmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Neticede artık Büyükşehir olduk. Bunun avantajlarından faydalanmamız lazım.

Her siyasi görüşten ve toplumun her kesiminden üyesi bulunan KAPAM’ın da bu anlamda araştırmaları ve önerileriyle şehrimize çok şey katacağına inanıyorum.

Gelişmişlikte hak ettiğimiz yeri alabilmek için ihtiyacımız olan tek şey birlikte hareket etmek. Ben değil biz diyebilmek.

Gelişmek için her şeye muhalefet olmakta gerekmiyor. Elbette yapılan güzellikleri teşekkürle taçlandırmak gerekir. Ancak, yapılmayanları sorgulamanın da en büyük hakkımız olduğunu unutmamalıyız.

Dernek Başkanı Azkara ve yönetim kurulu üyelerini yürekten kutluyor ve destekliyorum.