Sivil Toplum Kuruluşlarının amaçları kısaca: birey olarak yapılamayan işleri beraber yapmaktır. Bir araya gelip güçlenmektir. Ülkenin, şehrin gelişmesi noktasında ivme kazandırmaktır.

Her zaman diyoruz ki; STK’lar demokrasilerin olmazsa olmazlarındandır.

Gelelim güzel Kahramanmaraş’ımıza!

STK’lar ne iş yaparlar?

Bizim memleketimizde her ne hikmetse seçimden seçime gündeme gelirler.

Usta kalem Sayın Yener Atlı “Ak Partili Milletvekilleri Ne Yapmalı? “ başlıklı yazısında aynen şu ifadeleri kullanmış:  

“Maalesef Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük dışında kucağında proje ile vekillerin kapısına dayananı biz görmedik.

Oysa Tayyip Erdoğan gibi dünyaya “rol model” bir liderin olduğu partinin taşra teşkilatları da ona ayak uydurmaya çalışabilen insanlarla dolu olması gerekmez mi?

Sorarım, mesela partinin herhangi bir yönetim kurulu üyesi kendi şahsi işleri dışında yaşadığı kenti için bir proje üretip vekillerin yanına gitmiş midir?

Ya da bu kentin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ufak tefek kişisel işlerin takibi dışında bir ARGE çalışması yaptırıp bunu vekillere sunmuş mudur?

Ne yazık ki bu iki sorunun karşısına da kocaman bir “HAYIR” yazabilirsiniz!

Kızmayın, vekilleri suçlayalım ama iğneyi de kendimize batıralım!”  Doğru söze ne denir?

Pazartesi günü, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen geniş katılımlı programda, Başkan Kemal Karaküçük, 2 yıllık yapılan çalışmalarını anlattı. Sinevizyon gösterisi ile gururla sundu. Bizlerde Kahramanmaraşlılar olarak gururlandık.

Karaküçük, yapılan bu toplantıda 23 Şubat’ta yapılacak olan Genel Kurul’da tekrar aday olduğunu açıkladı.

Toplantıya katılan diğer STK’lar da çoğunlukla desteğinin Kemal Karaküçük’ten yana olduğunu ifade ettiler.

Karaküçük, başkanlık görevini aldığı günden bu yana üretilen başarılı projelerin yanı sıra, daha ılımlı, halka yakın, toparlayıcı bir tutum da sergileyerek. Ticaret Sanayi Odasına bakışları da ısıttı. 

Kendisine başarılar diliyor ve kentimiz için, sanayicimiz için bu genel kurulun hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Yeri gelmişken, KASİAD Başkanlığına seçilen, tanıdığım  nezih, beyefendi insanlardan biri olan  Sayın Dr. Ali Arpasatan’ı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Kent Konseyi Başkanı Sayın Zeynep Arıkan'ı da unutmamak gerek. Kent Konseyleri Dönem Başkanlığı'nı devraldı. Diğer illerde dönem başkanlığı 6 aylık süre ile yapılırken Zeynep Hanım 1 yıllığını almayı başardı. Bu bir yıl içerisinde başarılı işlere imza atacağına inanıyor ve tebrik ediyorum.

Evet, kentimizde esnaf odalarının oluşturduğu Esnaf Odalar Birliği de var.

Maalesef Sayın Yener Atlı’nın dediği gibi üretilen bir proje ya da gündemi değerlendiren, eleştiren hiçbir eylemi olmayan bir sivil toplum kuruluşu.

Markalaşma yönünde, şehrin sorunlarının çözümü yönünde en ufak bir çalışma yok. Siyasi iradeyi harekete geçirecek bir çalışma yok.

STK’lar güçtür. Gerektiğinde masaya yumruğu vuracak güce sahiptir.

Odalar da aynı. Baktığımızda çalışan 5-6 başkan dışında oda başkanı göremiyoruz.

Burada kısa bir örnek vermek istiyorum. Atatürk Üniversitesinde bulunan bir böceğe Atatürk isminin verilmesiyle, Erzurum’da bütün STK’lar ayağa kalkmıştı.

Bizim ilimizde ise Sütçü İmam adı verilince her fırsatta eleştirdikleri basın mensupları ayağa kalktı. Başka kimseden ses çıkmadı.

Ayrıca, Maraş Burması’nın patentini almak belediye yerine Kuyumcular Odası’nın yapacağı bir işti.

Önümüzdeki yılbaşı itibari ile oda seçimleri de başlıyor. Bakalım hayırlısı zaman ne getirecek.  Hadi hayırlısı.

RAMAZANOĞLU’NUN POLİS OKULU MÜJDESİ

Milletvekili Sayın Yıldırım Ramazanoğlu, yaklaşık 6 ay kadar önce “Türkiye’nin en kapasiteli Polis Meslek Yüksek Okulunu Kahramanmaraş’a kazandıracağız” diyerek müjdeyi vermişti.

Sayın Ramazanoğlu’ndan, gerekli çalışmaların ardından yapımına başlanacağını söylediği Polis Meslek Yüksek Okulunun akıbeti ne oldu, çalışmalar ne aşamada merakla beklerken,  yapımına başlandı müjdesini vermesini de heyecanla umud ediyoruz.

Esenkalın…