Yerel seçimlere adım adım yaklaşırken, yerelden ziyade sanki bir genel seçim havası varmışçasına bir rüzgar estiriliyor.

Siyasetin dili hiç bu kadar kirlenmemişti. Adayların projelerinin yarışması gereken bir seçimde siyasi liderlerin birbirlerine hakaretleri, iftiraları seçmenin kafasını karıştırıyor, siyasetçiye olan güvenini iyice kaybettiriyor. Kirlenen sadece siyasetin dili değil de hadi neyse…

Cumhur İttifakı Liderleri, Millet İttifakına “zillet, illet” diyor,  Millet İttifakı Liderleri de cevap veriyor, onlarda hakaret etmekten geri kalmıyor. Bu gerginlik tabana yayıldıkça sandığa gitmek istemeyen seçmen sayısı da artıyor. Vatandaş adayı araştırmak yerine liderlerin ağzından çıkanlara bakıyor. Adaylar da söylemlerinde liderlerini takip etmeye başlıyor.

Sandığa gitmeye sayılı günler kala, liderler bu halkı geren çirkin üsluplarından vazgeçmeli. Netice de siyasi parti liderleri, ülkeyi yönetmeye talip kişiler. Öyleyse 81 milyonu kucaklayan ifadeler kullanmalıdırlar. Kimse kimseye zillet, illet, FETÖ’cü demesin. Yapmayın Allah aşkına bu vatanın yarısı hain değil. O zaman haklı olarak bu millet soruyor; “Neden hala FETÖ’nün siyasi ayağına do-ku-nul-ma-dı?”

AK Partiye bir tepki var mı var. Hem de insanlar artık bunu rahatlıkla her ortamda konuşuyor. Ancak alternatif arıyor. Her ne kadar yerel seçim desek de, yerel dinamikler önemli desek de vatandaş güçlü lider istiyor.  Muhalefet liderlerine güvenmiyor. İstemese de “Yine bundan iyisi yok, kime verelim” diyor.

Öte yandan AK Parti artık gençlere hitap etmiyor. Üniversite mezunu bir işsizler ordusu var. Üniversiteliler,  okulu bitirince nasıl iş bulacağım kaygısını taşıyor.

Enflasyon yüzde 19 çıktı dense de dar gelirli vatandaşın cebinde yüzde 50 olan bir enflasyon var. Tanzim satış merkezlerinin enflasyonu düşürdüğünü söylemek bu milleti aptal yerine koymaktır. Gençler umut vaat eden gerçekçi söylemler istiyor. Bu böyle devam ederse Ak Parti seçmeni 50-55 yaş üstünde kalacak. Bir sonraki seçimlerde gençlerden destek alamayacak.

Ekonomi kadar seçim sonuçlarını etkileyecek diğer bir unsurda 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı ortaklarının verdiği vaatler olacak. Siyasilerin sosyal medya paylaşımlarına yapılan yorumlar, meydanlarda konuşulanlar bunu gösteriyor.  Örneğin EYT, sözleşmeli personellerin kadroya alınması… vs  gibi…

Gelelim Kahramanmaraş yerel siyasetine!

AK Parti milletvekilleriyle, adaylarıyla, tüm teşkilatlarıyla tam kadro sahada. Harıl harıl çalışıyor. AK Parti bu işi çok iyi biliyor. Kahramanmaraş yine oy oranıyla Türkiye genelinde ilk 3’te yer alacak. Büyükşehir dahil bir çok ilçede yarışı önde götürse de birkaç ilçede de sıkıntı devam ediyor. Hele de Elbistan’da! Abdullah Paksoy’un seçim ofisinin açılışındaki o kalabalık adeta bir siyasi parti lideri mitingi gibiydi. Bazıları montaj dese de değil, gerçek.