Dün Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası geleneksel iftar programının on ikincisini gerçekleştirdi. İş dünyasını ve siyasileri bir araya getiren bu iftar programının başka bir önemi de vardı. “2014 Yılı İhracatın Yıldızı” ödülleri de sahiplerini bulacaktı ve il dışından önemli birçok konuk vardı. Akdeniz İhracatçılar birliğinden, Ekonomi Bakanlığından…

Katılım muhteşemdi. Ancak AK Parti camiası ve Milletvekillerinden kimse yoktu. Öyle ya böylesine önemli bir günde gözler aradı, fısıltılar başladı, neden gelmemişlerdi? Yorumlar, senaryolar birbirini izledi.

Ak Parti’nin KMTSO ya da iş dünyası ile arasında bir sorun mu var?

Önemli olan sorun olması ya da olmaması değil. Orada Kahramanmaraş’ın geleceğine yön veren, istihdam sağlayan,  Türkiye ve Kahramanmaraş Ekonomisinin yanı sıra eğitimden sağlığa birçok alanda katkılar sağlayan, elini taşın altına koyan, Sanayici İşadamları “2014 yılı İhracatın Yıldızları” ödüllerini alacaklar, onure edileceklerdi. Onların bu önemli gününde yanlarında olmak ve il dışından gelen önemli misafirlere ev sahipliği yapmak bence bir görevdi.

Kaldı ki; KMTSO ile ne gibi bir problem olabilir. Orası bir siyasi kurum değil. Dolayısı ile muhalefet yapacak bir yer de değil.

Eğer yönetimle bir sorun varsa, seçimler değişim içindir. Demokratik bir şekilde yarışılır.

Ortak payda Kahramanmaraş ve Türkiye’nin kalkınması ise ki zaten öyle olduğunu düşünüyoruz, o zaman ayrılık gayrılık yakışmaz. Günler öncesi yapılan davete icabet etmek gerekirdi.

Üstelik Türkiye erken seçime gebeyken.

Neyse ki, bu önemli programda Sayın Vali Mustafa Hakan Güvençer ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Fahrettin Oğuz Tor vardı!

Orada ödül töreninin yanı sıra gelecek kaygısı, güçlü bir hükümetin şart olduğu ve beklentiler dile getirildi.

Dünkü iftar programı gözlerin aradığını bulamamısına rağmen, tek kelimeyle mükemmeldi. KMTSO Başkanı Sayın Kemal Karaküçük ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Yeri gelmişken; KMTSO’nun başarısından bahsetmemek olmaz diye düşünüyorum.

Bana göre KMTSO, Kahramanmaraş’ta gerçek anlamda görevini yapan ve yapmaya çalışan tek sivil Toplum Kuruluşu.

Üreten, birlikte hareket eden ve Kahramanmaraş’ı en şekilde temsil eden bir kuruluş.

Başkan Karaküçük’ün emeği çok. Çalışmaları takdire şayan doğrusu. Bulunduğu makama anlam katıyor.

Bu gün Kahramanmaraş Fuarlara açken, 1 yıl içerisinde üç fuar düzenledi. Defileler ve Tekstil Çalıştayı…

Bunlar kolay işler değil.

Başarıyı desteklemek ve alkışlamak gerek...