Bilindiği üzere, bu üç önemli isim AK Parti’den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı oldu.

MUSTAFA POYRAZ;

12 yıl Kahramanmaraş’a Belediye Başkanlığı yaptı. İster beğenin ister beğenmeyin, bu şehre birçok eser bıraktı.

Çalışmaları takdir gördü ki 2009 yerel seçimlerinde oy potansiyelini kat kat yükselterek % 65 oranında halkın güveni ile tekrar seçildi.

Milletvekilliği için aday adaylığını açıklarken de sevenleri O’nu yalnız bırakmadı. Öyle ki kendisini desteklemeye gelenleri salon almadı.

Ve mütevazı bir biçimde bir o kadar da içten konuştu ki; belediyeciliğin zor iş olduğunu ifade ederek,  “Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızın Allah yardımcısı olsun” diyerek başarılar diledi.

Bu şehri karış karış bilen, insanını tanıyan, eğitimden, sağlığa, turizmden spora her türlü ihtiyaçlara hakim bir siyasetçi olmasının yanı sıra, 12 yıllık belediye başkanlığı süresince, milletvekilleri ile belediyenin nasıl koordineli bir şekilde çalışacağı ve nelerin yapılması gerektiği hususunda en tecrübe sahibi siyasetçilerden biri.

Ve şimdi; “Kahramanmaraş’a yaptığım hizmetler bu kadarla sınırlı kalmamalı, milletvekili olarak ülkeme ve memleketime hizmet etmeliyim” düşüncesi ile yola çıktı. Çokta isabetli bir karar aldı.

MAHMUT ARIKAN;

Sanayici işadamı. Ticaret Borsası Başkanı iken 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. İş dünyası ve tabanın istemesine rağmen listeye giremedi.

Yine aynı uğurda yani Kahramanmaraş’a meclis çatısında hizmet için kolları sıvadı. Aday adayı oldu.

Mahmut Arıkan, bu şehrin ekonomisine, eğitimine, sporuna büyük katkılar sağlayan ve aynı zamanda hayırsever bir işadamı.

İş dünyası, bürokrasi ve siyasetçilerle ilişkilerinin iyi olduğu kadar, halkla da ilişkileri gayet sıcak ve iç içe. Her sosyal dilimi kucaklayan bir iş adamı…

AYŞE KAZLI

Ziraat Yüksek Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı.

Genç bir siyasetçi ama doğduğu günden bu yana siyasetin içerisinde yetişmiş.

Babası Büyüknacar Belediye Başkanı Mirza Kazlı’nın en büyük destekçilerinden biri olmuş. Ak Parti Kadın Kolları Kurucu Üyelerinden. Yani kurulduğu günden bu yana davasına hizmet ediyor.

2011 yılı genel seçilerinde milletvekili aday adayı idi ve partisinin temayül yoklamasında hatırı sayılır bir oy aldı ve kadın aday adayları arasında 1. geldi. Fakat listeye giremedi. Buna rağmen darılmadı, gücenmedi. Partisinin oyunu artırmak için milletvekili adayı gibi çalıştı.

Seçimler biter bitmez, diğer kadın adaylar gibi ortadan kaybolmadı. Hep parti çalışmalarında yer aldı. Yerel seçimlerde yine partisi için oy topladı. Herkes kendine yakışanı yapar. O da kendine yakışanı yaptı. Yılmadı. “Ben bu yolda varım” dedi ve tekrar aday adayı oldu.

Siyasette kadın erkek ayrımı yapmam. Önemli olan görevin hakkını vermektir. Ama mecliste kadının sesini arıyorsak o da Ayşe Kazlı olmalı diyorum.

İşte bu üç aday adayının ortak yönleri ise;

Tabanın sesi olmaları. Mahmut Arıkan ve Ayşe Kazlı 2011 seçimlerinin temayül yoklamasında partililerinden hatırı sayılır sayıda oy aldılar ancak listeye giremediler.

Kahramanmaraş’a 12 yıl belediye başkanlığı yapmış Mustafa Poyraz da tabanın kucakladığı bir siyasetçi.

Ve bu isimler, bulundukları makama, koltuğa, anlam katacak, aldıkları görevi layıkı ile yerine getirecek isimler.

Her üçü de bu şehirde doğmuş, büyümüş, bu şehrin kültürü ile yoğrulmuş ve pişmiş insanlar.

Kısacası kamuoyu, asıllarına en iyi şekilde vekillik yapacaklarına inanıyor.