MHP 15 Mayıs’ta olağan üstü kongreye gidecek. 

Genel Başkanlık için üç adayın ismi geçmekte. Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın.

Ne kadar yıpratılmaya çalışılsa da en güçlü isim Meral Akşener.

Akşener, günden güne güçlenirken, parti tabanını da heyecanlandırıyor.

Gittiği her ilde inanılmaz bir kalabalık kendisini karşılıyor. Bu gönül işidir, kimseyi zorla meydanlara toplayamazsınız.

Eğer seçilirse, MHP’nin iktidar ateşini yakacak bir genel başkan olacak.

Peki, neden Meral Akşener?

Ben MHP tabanını hiç bu kadar heyecanlı ve umutlu görmemiştim.

Çünkü MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hiçbir zaman iktidar iddiası olmamıştı.

Çünkü Bahçeli, hiçbir zaman tabanını bu kadar kucaklamıştı ve hiç kimsenin gözlerinin içine samimiyetle gülerek bakmamıştı.

Çünkü Bahçeli, hiç kimsenin emeğine saygı duyup, hak ettiği itibarı vermemişti. Hiçbir zaman tabanının sesini dinlememişti.

Çünkü Bahçeli, hiçbir zaman partililerini bir lider gibi kucaklamıştı.

Hiç unutmam, Sayın Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Kahramanmaraş’a gelmişti.

Nurdağ otoban çıkışında partilileri, geçmişte milletvekilliği yapanlar, milletvekili adayları ve belediye başkan adayları heyecanla kendisini bekliyor. Gençlerde heyecan dorukta, Ülkücü terbiyesi ile liderlerinin elini öpmek için dizildiler. Saatler sonra Sayın Bahçeli geldi. Toplasan 5 dakika araçtan indi. Kısa bir selamlama. Ardından otele geçildi. Kendisini bekleyen basın ordusuna kısa bir açıklama dahi yapmadı. Onu da bir kenara bıraktım, zaten bir avuç bayan kaldı parti de o bayanlara bir hal hatır bile sormadı. Partililer otel lobisinde bekledi bekledi ve gittiler.

Liderlik bu mudur? Buz dağı gibi olmak mıdır?

Gecesini gündüzüne katarak, kapı kapı dolaşan, maddi manevi partiye destek veren bu insanlara bir “Nasılsınız?” deyip hal hatır sorup, bir tebessüm etmek bu kadar mı zordu? Zaten onların başka bir beklentisi de yoktu.

Kendi tabanını kucaklamayan, onların emeğini görmezden gelen bir liderin iktidar iddiası olabilir miydi? Olmadı da zaten.

Siyaseti millete hizmet için yapıyorsan, önce milleti kucaklamayı bileceksin.

İşte bu yüzden MHP’lilerin aradığı lider vasıflarının tamamı Sayın Akşener’de var.

Gözlerinin içi gülüyor, inançlı, azimli, iddialı.

Toplumun her kesimini kucaklayacak hem yiğit, hem dik duruşlu, hem de sevgi dolu bir lider adayı.

Bakıyorum gittiği her ilde kendisini karşılayan erkekler kadar kadınlar da var. Şu da bir gerçek ki kadının çalışmadığı bir partide asla başarıyı yakalayamazsınız. Bir erkek partili kapı kapı dolaşıp oy isteyemez. Kadın partili o eve girer çayını da içer oyu da ister ve ikna da eder.

“Her şerde bir hayır vardır” derler. Mahkeme kararı ile kongreye gitmek hiçbir partilinin arzusu değildi. Ancak, Sayın Bahçeli’nin inadı, Sayın Akşener’le partililerin gönül bağını daha da güçlendirdi. Her türlü çirkin iftiralar atılsa da, kimse bu iftiralara kimse itibar etmez, oyuna gelmez.

Bu olağanüstü genel kurul deyim yerindeyse MHP’nin miladı olacak. Meral Akşener liderliğinde iktidara yürüyüş fırsatını yakalayacak.

Bakalım hayırlısı…