Malum 7 Haziran seçimlerinde AK Parti 13 yıllık iktidarının ardından tekrar tek başına iktidara gelecek gücü seçmenden alamadı.

Her parti lideri “seçmenin kararına saygılıyız, sandıktan koalisyon çıktı” deseler de koalisyon hükümeti de kurulamadı ve nihayetinde Cumhurbaşkanının deyimiyle Türkiye 1 Kasım’da tekrar yeniden seçimini yapacak.

Koalisyon neden kurulmadı, kim istemedi, kim haklı kim haksız bu ayrı bir konu. Neticede olmadı.

Gelelim yazımızın başlığına;  Maraş’ta bu kez listeler yarışacak!

Neden mi?

7 Haziran seçimlerinde partilerin listelerine baktığımızda;

AK Parti’nin listesi vatandaşın içine sinmese de 2 önemli isim vardı. Mahir Ünal ve Veysi Kaynak. Listenin vatandaşın içine sinmediğini anlayan teşkilat ve adaylar tek yumruk, tek yürek oldu ve yine milletvekili sayısını korudular.

CHP listesini önseçimle belirledi. Kamil Dalkara ilk sıraya getirildi, sevilen sayılan bir isimdi. 2. sıra kontenjan adayıydı, ilk başta ismi heyecan uyandırsa da, umursamazlığı hayal kırıklığı uyandırdı.

MHP’nin listesine gelince, bu listeyi AK Partililer yapsa ancak bu kadar olurdu.

Kimsenin şahsıyla sorunumuz yok. Ama adayların partilileri ve kamuoyu nezdinde kabul görmesi şart. MHP’de bu olmadı. Bu liste ne kamuoyunun, ne ülkücü camianın, ne de bu güne kadar  AK Parti’ye oy vermiş ama MHP’ye doğru yönelen seçmenin içine sinmedi. Ülkücü camianın ve kamuoyunun listede olacağına kesin gözüyle baktıkları isimler ya listede yoktu ya da hakaret edercesine seçilmeyecek yerdelerdi.

Bu listenin vebali kimde???

Amaç seçim kazanmaksa tabanı dinlemek gerek.

Hiç kusura bakmasın, Sayın Sefer Aycan, bu iki aylık milletvekilliğini Özveri  ile çalışan Ülkücü Camia ve CHP’lilerin milletvekili çıkaramamasına borçlu.

Şimdi AK Parti 1 Kasım seçimleri için listede değişiklik yapacak ve çok güçlü isimlerle seçmenin karşısına çıkacak.

Peki ya şehrin anamuhalefet partisi MHP ne yapacak?

1 Milletvekilini listeye rağmen 2’ye çıkarttık diye kendilerini başarılı sayıp, aynı listeyle mi gidecek? Yoksa gerçeklerin farkına varıp, tabanın istediği bir liste ile mi halkın karşısına çıkacak?

Benim ve kamuoyunun kanaati MHP bu liste ile giderse ancak bir milletvekili çıkarır. Olay bu kadar net.

MHP iyi bir liste ile seçmenin karşısına çıkmalı ve ülkücü camiayı heyecanlandırmalı, harekete geçmeli ve  seçmen sayısının en fazla olduğu metropol ilçelere 1. sırayı vermeli.

Çünkü seçmen 1. sırayı karşısında görmek istiyor. Seçmen senin kaç vekil çıkaracağının ve potansiyelinin farkında.  Geçen seçimlerde 1. Sırayı merkezde göremedik.

İlçesinden 2011 yılında da 7 Haziran seçimlerinde de aldığı oy ortada. Kendi memleketinde kabul görmeyen, merkezde kabul görür mü? İşin açığı seçmen tanıyor bile.  

Sözün özü; MHP bu seçimde 2 milletvekilini 1 Milletvekiline düşürmek istiyorsa aynı listeyle gider, üçü zorlamak istiyorsa AK Partiye alternatif bir liste ile seçmenin karşısına çıkar.

Bakalım hayırlısı…