Aslında hepsi birbirine benziyor, hepsinin gayesi algı yönetmek ve sempati kazanmak, doğrusu bazen bunu da kabul edilebilir görmüyor değilim ama bunların sınırlarını da iyi tespit etmemiz de lazım.

Geçen hafta Kahramanmaraş’ımızın değerli bir milletvekili demokrasi adına önemli bir ilkeden yola çıkarak, şeffaf yönetim ve hesap verilebilirlikle ilgili basına, kendine medyada ve kamuoyunda kanal açacak kişi ve kişilere bir “…Kamuoyunuzun dikkatine sunulmak üzere” başlıklı açıklama yayınladı.

Sayın vekil müjde ile başlıyor açıklamasına ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini “Avrupa Bölgesel Meclisi” ne üye olduğunu açıklıyor. Peki, nedir bu meclisin vizyonu ve misyonu?

Kısaca buna açıklık getireyim; bu organizasyonun gerçek misyonu; Avrupa Birliğinin temel değerlerin kabulü ve yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmalar yapmak.  Avrupa Bölgesel Meclisinde toplam 35 ülke temsil ediliyor. Başkanı da bir hanım ve Türk (onu AKP Grup Toplantısında Başbakan’dan partisinden gurur duyduğunu söylerken tanıdık). Toplam 230 bölge bu meclisin üyesi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kayseri, Gaziantep belediyeleri gibi bu mecliste üye.

Mecliste; ekonomi ve bölgesel gelişim, sosyal politikalar ve halk sağlığı, dil, kültür eğitim medya ve gençlik komiteleri var. Buradan da anladığımız kadarı ile bu komiteler ilgi alanları ile sınırlı,  bölgesel farklılıklar tespit ediliyor, geliştirilmesi için desteklemeler yapıyor, başarılı uygulamalar paylaşılıyor (hoş uzağa gitmeye ne gerek var yanı başımızdaki Gaziantep’in ve Kayseri Belediyelerinin kat ettikleri mesafelere ve edindikleri tecrübelere dikkat kesilsek şehri ileri noktalara fersah fersah götürürüz ya neyse).Şimdi Sayın Kahramanmaraş basınını göreve çağırıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığının bu üyeliği turistik ziyaretlerin ötesine geçirip geçirmediği, desteklerden ve gelişmişliklerden hak ettiği payı alıp almadığını yakından takip edelim

Hoş bu şehir defalarca Avrupa’nın bilmem neresindeki adı sanı duyulmamış şehir ile kardeş şehir ilan edildiklerine ve buradan siyasetçilerin hamaset ürettiklerine çok şahit olduk ama şehirlere bu işbirliğinin olumlu yansımalarını bir türlü göremedik ya belki bundan fayda sağlarız inşallah. İşbirliğinin boyutlarının ve gelişmelerin takibi ihmal edilmemeli.

Sayın vekil hızını alamamış ve belki de algı oluşturmak maksatlı hafızası ile alay ettiği hemşerilerine; Bora-Jet uçaklarından bizleri kurtardığını ve uçuşlarını sonlandırdıklarını söylüyor!!! Yahu kardeşim aklımız ile alay mı ediyorsunuz? Onu sefere koyan da sizdiniz ya!!! Daha önce de THY Anadolu-jet gelirdi bu memlekete, ne olduysa oldu birden sefer saatleri bile belli olmayan bahsi geçen firma uçuşlarına mahkum edildik ve bu bir yılı aşkın devam etti. En pahalıya ve en düzensiz hava yolculuklarını yaptık sayenizde. Neyse gene sağ olsun iktidar bir zulümden bizi kurtardı diye sevinmemizi mi bekliyor acaba? Nasrettin hoca misali önce eşeğimizi kaybedip sonra sevinenlerden olmak Kahramanmaraşlıyı pek hafife almak demek değil de nedir?

Sonra da kalkmış Kahramanmaraş-Kayseri yolunun tamamlanamamasına gerekçe üretiyor. Kardeşim bu proje kaç yıllık? Ve siz kaç yıldan beri iktidarsınız? Yapacağınız toplam yol kaç km? Döneminizde en çok bölünmüş yol yapıldığını her fırsatta söyleyen iktidarın mensubu sayın vekil, bu coğrafya Karadeniz’den de mi çetin şartlara sahip? Ovit tünelinin; ki ülkenin en zor projelerinden biri,  2 yılda tamamlanacağını sizin hükümetiniz ilan etti Kahramanmaraş’ın çilesi ne böyle? Açıkça söylüyorum, 3 dönemden beri iktidara verilen 20 vekilin de (ilk dönem 7, ikinci dönem 6, son seçimlerde 6 vekil) sorumluluğu vardır ve bu millet bunu unutmayacaktır. Genel Başkanınızın gözüne girmekte gösterdiğiniz gayreti Kahramanmaraş’ın sorunlarını sahiplenmede gösterseniz bunlar olmazdı. Bahanenizi kabul etmiyoruz kardeşim.

Birde garibime giden Kahramanmaraş’a teknopark kazandırılmış da silikon vadisini çok istemelerine rağmen Kahramanmaraş’a getirememişler.

Sevgili hemşerim; Kahramanmaraş’ta üniversitemizde silikon vadisine teknik destek verecek hangi bölümün var? Bilişimin hangi dalında doktora ve mastır programı uygulanıyor? Sen iyilik yapacaksan şehrin üniversitesi ziraat ağırlıklı, şehrin ekonomisi tekstil ağırlıklı, sen tekstil teknolojilerini geliştiren, pamuk üretiminde verimliliği ve çeşitliliği artıracak, tekstilde ürün çeşitliliğini artıracak, AR-Ge faaliyetlerini çalışma konusu yap da sanayimizin geleceğini yabancı bağımlılığından, Şehrin ekonomisini tek sektörden ve risklerinden kurtar.

Sevimli laflar edeyim derken bir yığın eleştirilecek yönünüzü, siz kendi ağzınızdan döktürmüşsünüz.

Her şeye rağmen yine de kamuoyuna açıklama yapma nezaketinizden dolayı da kutluyorum sizi.

Ama bilmelisiniz ki artık Kahramanmaraş sorgulayan bir şehirdir sayın vekil, o eski şark kurnazlığı ile halkın sempatisini devşirme dönemi bilişim sayesinde gerilerde kaldı.

DÜNYA GLOBALLEŞTİ,  dünyada eğilimler ve gelişmeler anında öğrenilir oldu, mesafeler yakınlaştı, bu nedenle  artık Kahramanmaraşlı bilgiye hızlı erişiyor ve gerçekleri hızlı öğreniliyor.

Kahramanmaraş’ı ciddiye alınız ve siyasetçiler unutmamalıdır ki artık, “yalancının mumu yatsıya kadar değil gerçekler internete düşene kadar” bilişimi hafife almayın ve bu gençliğin enerjisini doğru yerde ve doğru şeyler uğraşı alanı oluşturarak fırsata çevirin. Bu yazı da buraya kadar;  Allaha emanet olunuz.