Kahramanmaraş Büyükşehir olduktan sonra, bildiğiniz üzere Onikişubat ve Dulkadiroğlu isimli iki merkez ilçeye bölünmüştür. İlk Belediye Başkanı da 30 Mart 2014 seçimi sorasında seçilmiş ve ilk seçilmesi hasebiyle de kendisini tarih yaptıkları ve yapmadıkları ile detaylı olarak yazacaktır. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra yeni seçilen Belediye Başkanından beklentileri de not düşmek istiyorum.

Belediye Başkanı kardeşimiz aslında AKP’nin merkez ilçe başkanı olarak şehri bir bütün olarak iyi bildiğini, iyi tahlil ettiğini düşündüğümüz biri.  Seçildikten sonra verdiği mesajlar da oldukça iddialı. Mesela Dulkadiroğlu ilçesini cazibe merkezi yapacağını söylemesi, ilçenin hizmete en fazla ihtiyacı olan bölge olduğunu söylemesi, her şeyi en iyi bilenler ile yapacağını söylemesi bizleri umutlandırıyor.

Ancak, yaklaşık 2,5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen daha herhangi bir icraatını görmediğimiz gibi, eleman bölüşümünü netleştiremediklerini,  iş makinaları ve diğer kaynakların paylaşımının bitmediğini, hizmet binası için yer tespitinin yapılmadığını, seçim öncesi vaat ettikleri projelere ilişkin somut çalışmaların olmadığını, geleceği planlamak için çalışmalara yeni yeni başlandığını duymak, bizim ve bu hizmete susamış ilçemiz için bir hüsran olacağı görüntüsü vermektedir.

Siz merkez ilçede Başkanlığından geleceksiniz de seçim bölgenizin sorunlarını bilmeyeceksiniz öyle mi? Hemen kızmayın, kızmak darılmak yok, biz gazeteciler size ayna tutacağız ve siz buradan nasıl göründüğünüzü göreceksiniz. Sorunları bildiğinizden adım kadar eminim. Ama benim emin olmak istediğim şey sizin bu sorunları çözmede göstereceğiniz kararlılık, gayret, beceri ve tecrübeniz.

Siyasetçiler bu şehirde hep muratlarına erinceye kadar çok hem de çok fazla konuştular. Sorumluluk aldıklarında da görevlerinin ilk yıllında “daha kaç gün oldu”, “sabırsızlanmayın ona sıra henüz gelmedi”, “üzerinde çalışıyoruz” gibi sözlerle sonra da; “ elemanımız mı var ki” “ödenek için kendimi yırttım”,  “hükümet ile temas halindeyiz” , “yakında düzelecek”, gibi beylik laflar ile yeniden seçim sathı mahaline girildiğinde de “elimden geleni yaptım”, “hizmet sürem yetmedi, projelerim yarım kaldı” en son aday gösterilmediklerinde de  “ne yapsam yaranamadım”, “muhalefete yaranmak kolay mı”, “aslında çok güzel şeyler yaptım ama medya görmedi, yazmadı” der suçu da gazeteciye ve muhalefete attılar. Halkı nankör ilan ettiler. Bilesin ki artık böyle olmayacak. Siyasetçilere karne tutacağız. Yaptıkları  İyi olanları da, yapmadıklarını da, yaptırılmayanı da tek tek not düşeceğiz.

Sayın OKAY, iktidar olan partinin seçilmiş Belediye Başkanısın, seçildiğin yerde iktidar partisinin ilçe başkanı idin, mevcut Büyük şehir Belediye Başkanı ile de yıllardan beri birlikte çalışmaktasın, karşılıklı olarak çözemeyeceğiniz bir sorun olduğunu da düşünmüyorum, sorunları sıralamada ve geleceğe yönelik umut vaadinde fena sayılmazsın, bu özelliklerinle şehrin coğrafi olarak en güzel ama en fakir bölgesine hizmet getirmelisin.

Başarılı hizmetlerinle çok dua alırsın, yapmadıklarınla da büyük ah alırsın seçim senin. Allah yar ve yardımcın olsun.