Yerel seçimlere yaklaşık 7 ay gibi bir süre kaldı ve siyasetin de ateşi yükselmeye başladı.

Aday adayları kamuoyu önüne çıkmaya hazırlanırken, partilerde aday belirleme noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti 81 il ve ilçelerinde anket çalışmalarını sürdürüyor. Ankette mevcut belediye başkanlarının performanslarının yanı sıra,  “Başka kimi ya da kimleri aday olarak görmek istersiniz?” sorusu da yöneltiliyor.  Yayınlanan haberlere göre de ankette çıkan sonuçlar aday belirlemede önemli bir kriter olarak kabul edilecek.

Tabi anket sonuçlarının beraberinde teşkilatların ve milletvekillerinin kanaatleri, koordinatörlerin raporları da önemli kriterler arasında.

Ve son söz elbette Başbakanın…

Gelelim Kahramanmaraş’ımıza!

Önümüzdeki yerel seçimlere yeni büyükşehir olmanın verdiği heyecan ve merakla gireceğiz.

Halkın beklentisi büyük ve beraberinde endişeleri de…

Gerek büyükşehir gerekse ilçe belediye başkanlık koltuklarına oturacak başkanların gerçek hizmeti sunacak donanımlı kişilerden olması toplumun ortak arzusu.

Aslına bakarsak en iyi kamuoyu araştırmasını basın yapar.

Gündeme dair sürekli halkın nabzını tutar, ihtiyaçları ve beklentileri en iyi onlar gözlemler ve bilir.

Kulislerde konuşulanlara göre ilimizde yapılacak olan yerel seçim stardı erken verilecek. Çünkü adayların çalışma sahaları büyükşehir olmamızla birlikte kat kat arttı.

AK Parti karnesi iyi olan belediye başkanları ile “YOLA DEVAM” diyecek, hizmet veremeyen, halkın tepkisini alan yada ismi şaibeye karışmış başkanlara ise “GÜLE GÜLE” diyerek, oy potansiyeli olan, partiye artı katkısı olacak ve hizmet sunacak donanımlı isimleri aday gösterecektir. 

İlçelerde seçim büyükşehirden daha zordur. Parti kadar belirlenecek aday da önem taşır.

Daha önceleri de söylediğim gibi AK Partinin Pazarcık,Elbistan, Nurhak ve Afşin ilçelerimizde işi zor. CHP, Pazarcık ve Nurhak’ta belediye başkanlıklarını yine kaptırmayacak gibi.

Bakalım AK Parti bu ilçelerimizde nasıl bir yol izleyecek?

Afşin’de ise mevcut belediye başkanının hizmetleri yok denilecek kadar az ve doğal olarak halkın memnuniyet oranı çok düşük. DP’den iki dönem üst üste açık ara farkla Çoğulhan Belde Belediye Başkanlığı’na seçilen ADEM YILDIZ ismi ön plana çıkmakta. Ancak, aday olacağı kesin gözüyle bakılan Adem Yıldız’ın hangi partiden aday olacağı ise merak konusu.

Türkoğlu’nda ise; aynı partiden başarılı iki belediye başkanı yarışıyor.

Türkoğlu Belediye Başkanı Av. MUSTAFA TAŞHAN, ilçeye kazandırdığı OSB ve Lojistik Merkezle ilçenin ufkunu açtı.

Diğer yandan Beyoğlu Belde Belediye Başkanı OSMAN OKUMUŞ,  birçok ilçe belediye başkanına taş çıkaracak örnek hizmetlerle beldesine kentselleşme yolunda büyük katkılar sağladı.

“İpi kim göğüsler” sorusuna cevap vermek çok zor. Hayırlısı.

Yıllardır il olma hayalini kuran, en büyük ilçemiz Elbistan’da ise, aday adayı zenginliği yaşansa da halkın öne çıkardığı bir iki isim var.

MHP’de yine Belediye eski Başkanı ABDULLAH PAKSOY, AK Parti’de ise mevcut Belediye Başkanı DURMUŞ KÜÇÜK ve yeni bir isim İnşaat Mühendisi AKİF ÇOLAKOĞLU. 

Akif Çolakoğlu’nu çok yakından tanımam, kendisini Elbistanlılar Derneği’nden tanırım. Derneğin en son yapılan seçiminde de tekrar Dernek Başkanlığına seçildi. Siyasetle de alakasının olmadığını biliyorumGörünen o ki belediye başkanı ol diye baskı var gibi.

Elbistan ilçemizde, kalabalık bir ortamdayız, siyasetin kalbinin attığı bir yer, sohbetin konusu elbette ki seçimler. Orada Akif Çolakoğlu ismi konuşuluyor.

“Neden Akif Çolakoğlu” diye sorduk. Aldığımız cevap aynen şöyle: “Elbistan’a artık bir mühendis elinin değmesi gerek. Son yirmibeş yıl mühendis başkan olmadı .  Akif Çolakoğlu hem inşaat mühendisi hem belediye tecrübesi var hem de saygın bir işadamı.  Elbistan’lı  O’nu çok iyi bilir, O’da Elbistan’ın sorunlarını. 2023 vizyonunu taşıyan, ilçemize kentselleşme yolunda hız kazandıracak, ekonomik ve sosyal anlamda hayat standartlarını yükseltecek teknik bir adam. Aday olmasını istiyoruz.”

Doğru söz ne denir. Belediye başkanlığı yapacak kişilerinde görevi, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesine yükseltecek, hizmet sunması değil midir?

Akif Çolakoğlu’nun böyle bir düşüncesi var mı bilmiyorum ama Elbistanlıların gönlünü kazanarak en zor işi başarmış. Bize de helal olsun demek düşer.

Bana göre yeri en sağlam olan belediye başkanı, Andırın Belediye Başkanı BAKİ TEZCAN.

Şu ana kadar bazı isimler konuşulsa da net bir şekilde karşısına çıkan bir aday adayı yok.

Memleketimiz için hayırlısı olsun dileklerimle, esenkalın…

Not: Bir sonraki yazım Büyükşehir, Çağlayancerit ve Ekinözü Belediye Başkan adayları olacak.