Bana göre insan olmak; yaradılışının gereğini yapmak, egolardan arınmak, empati kurmak, karşındakini anlayabilmektir. İnsana insan gibi değer vermektir.

İşte bu gün yazımda üç yıl önce tanıdığım, günümüzde eşine ender rastladığımız güzel insanlardan biri İşadamı Ahmet İnce’den bahsetmek istedim.

Öyle işadamları var ki aramayla ulaşamazsınız, erişemezsiniz. Sanki küçük dağları kendileri yaratmış, sanki onlar için ölüm yok.

İşte öylelerinden çok uzak, dürüst, mütevazı, nezih bir insan Ahmet İnce.

Kapısı da, telefonu da, sofrası da herkese açık.

İşadamı Sayın Ahmet İnce, aslen Urfalı, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta yatırımları var. Bundan üç yıl önce sahibi olduğu kum ocağını tekrar doğaya kazandırması, dikkatimi çekmişti ve haberini yapmıştım. Kum ocağı olsa da baktığınızda modern bir çiftlik görüyorsunuz, alabildiğine yeşil insana huzur veriyor.

Sayın İnce, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra yurtdışına gitmiş, yıllarca orada çalışmış ve birikimlerini kendi vatanında değerlendirmek için tekrar yurda dönmüş.

Burada insanları istihdam etmek, ekonomiye katkı sağlamak kendisine huzur veriyor. İşinde başarılı olmak, servetinin artması, kendisini insanlıktan uzaklaştırmamış, paranın değiştirdiği insanlardan olmamış.

İşçilerini de en az kendisi kadar düşünüyor. Mecburiyetten değil, yaratılanı yaratandan ötürü sevmekten. Güzel dinimizin emrettiği gibi insana insan gibi değer veriyor.

Olması gerekende bu değil mi?

Keşke hepimiz birbirimizi anlayabilsek, yalansız riyasız yaklaşabilsek.

Narlı’da faaliyet gösteren kum ocağının yanı sıra farklı sektörlerde de yatırımları olan Ahmet İnce, şimdi de Hayvan Çitliği ve GES projesini hayata geçiriyor. Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ülkemiz için Kahramanmaraş’ımız için yatırım yapan, bir tek çivi çakan insanları yürekten destekliyoruz. 1 tek kişiyi bile istihdam etmek, bir aileyi mutlu etmek demektir.

Ne mutlu öyle insanlara.

Böylesine güzel bir insanı tanıdığım için gerçekten mutluyum.

Kendisine buradan saygılar ve selamlar…