“EXPO 2023 Kahramanmaraş”  Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in şehrimize kazandırdığı bir Dünya projesi.

Peki, Expo2023 adım adım yaklaşırken, bu Dünya projesinden şehir olarak en üst seviyede istifade edebilmek, sonuç alabilmek için neler yapıyoruz, ne kadar hazırız? Bu dev projenin mimarı Başkan Mahçiçek’e ne kadar destek olabiliyoruz?

Öyle ya bu proje sadece Onikişubat için değil, Kahramanmaraş’ı Dünyaya tanıtmayı hedefleyen proje.

Başkan Mahçiçek, var gücüyle çalışırken destek olması gerekenler yanında mı diye bakıyorum, maalesef gereken desteği aldığını göremiyorum.

EXPO alanında çalışmalar hızla ilerlerken, bir yandan da Sayın Başkan katılım sağlayacak ülkelerle anlaşmaları yapıyor.

En az 2 milyon ziyaretçi ağırlanacak. Ulaşımı, konaklaması, ağırlaması nasıl olacak? Kahramanmaraş’ın alt yapısı buna müsait mi? Havalimanı sorunu çözülecek mi? Konaklama için otellerimiz yeterli mi?

EXPO’lar düzenlendiği şehirlerin marka şehir haline gelmesi demek. Ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileri burada olacak, yani Dünyanın gözü Kahramanmaraş’ta olacak.

EXPO’nun bu şehre katacağı değeri, kazanımları iyi görmek, çok geç olmadan da gereken çalışmaları yapmak gerek.

Bu projeyi, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, parti teşkilatları, sanayiciler desteklemeli, sahiplenmeli, Başkan Mahçiçek’e destek olmalı. İş işten geçtikten sonra keşkeler fayda etmeyecektir.

Şunu da unutmamak gerek, EXPO sadece 2-3 ay için planlanmış bir proje değil. O alan sonrasında atıl vaziyette kalmayacak. Para toprağa gömülmeyecek. Sürdürülebilir bir proje. Oraya yapılan yatırımlarla istihdama katkısı da ayrı bir değer.  EXPO 2023 öncesi dönemde 1.000, EXPO döneminde 4.000, sonraki dönemde 500 personel istihdam imkanı sağlayacak, dolaylı katkıları da tahminlerin çok çok üzerinde olacaktır.

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde böylesine dev bir projeye imza atmanın haklı gururunu yaşamak elbette Başkan Mahçiçek’in hakkıdır. Bizler de kendisine ne kadar teşekkür etsek az diye düşünüyorum.

Kıymetli büyüğüm usta kalem Mehmet Fiskeci, “Gençlere taş çıkartan Başkan Mahçiçek…” başlığı altında çok güzel bir yazı kaleme almış. Az bile yazmış. Belediyecilikte tecrübelerini konuşturan Sayın Başkan, sadece gençlere değil, farkındalık yaratan hizmetleriyle birçok belediye başkanına açık ara fark atıyor…