Dün sevgili meslektaşım Sibel Atıcı’yla birlikte, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Meclis Üyeleri Alper Akbaş, Ali Demir ve AK Parti Elbistan İlçe Başkan Adayı Ahmet Tıraş ile bir araya geldik.

Öncelikle bu güzel sohbet ortamına bizi davet eden Elbistan Belediyesi Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Alper Akbaş’a teşekkür ediyorum.

Elbistan’da siyaset yapmak zordur. Seçimler de zorlu geçer. Seçileni de bir sonraki seçime kadar rahat bırakmazlar.

Elbette seçilenden hizmet beklemek, verilen vaatlerin yerine getirilip getirilmediğini sormak en doğal hak. Bu insanı yıpratmaz, aksine daha da azimle çalışmasına sebep olur. Fakat çalışanı engellemek, nifak tohumlarıyla yıpratmak, insanın enerjisini tüketir, çalışma hevesini öldürür. Üstelik bunu yapanlar muhalefet partililer değil de sizin partiliniz ise daha da kötü bir durum.

Bunu neden söylüyorum!

Son zamanlarda sosyal medyada fake hesaplarla yapılan paylaşımlara baktığımızda Elbistan Belediyesinin çalışmalarını karalama, nifak tohumları ekerek partiyle ayrıştırma çabalarının olduğunu görüyoruz. Mesnetsiz, hiçbir belgesi olmayan saçma sapan paylaşımlar. Bunu yapanlar muhalefet partili olsa kendini gizlemez, mertçe yapar. Yapılanlar tek kelimeyle acizlik! Bu savaşın kazanını da olmaz. Kaybeden Elbistan olur.

Seçimlerin üzerinden bir buçuk yıl geçti. Başkan Gürbüz hem teknik belediyecilik hem de sosyal belediyecilik alanlarında güzel hizmetlere imza attı. Bu çalışmaların haberlerini de kamuoyu ile paylaştık. Yeni projelerinden de bahsetti. (ayrıca haberi paylaşacağız). Bizler dedikoduya değil icraata bakarız. Genç, dinamik ve donanımlı bir belediye başkanı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkan Adayı Ahmet Tıraş, 20 Eylül’de yapılacak kongrede tek aday. Yerel seçimlerde partisinin başarısı için büyük bir özveri ile çalıştığını da çok kişiden dinledik. Sohbetimizde Elbistan’a ve partisine hizmet etmek için çok heyecanlı olduğunu gördük. Ayrılıktan değil, birlikten beraberlikten yana. Genç nüfusu partiye kazandırmak istiyor. Belediye hizmetleriyle partisinin daha da güçlenmesini, ilçesinin gelişmesini istiyor.

Geçtiğimiz dönem belediyecilik hizmetlerinden mahrum kalan Elbistan için bu dönem büyük bir fırsat.

Meclis üyeleriyle, parti teşkilatıyla elele verip hizmet etmek isteyen bir belediye başkanı var. Üstelik Türkiye Siyasetinin en önemli isimlerinden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal var. Bunun kıymetini bilmek, en iyi hizmeti almak için gayret göstermek gerek ki kazanan Elbistan olsun. Vakit geçtiğinde pişmanlık fayda etmez.