Eczacılar Odası, muhtemelen Eylül Ayı içerisinde seçime gidecek.

2 Yıl önce yapılan seçimde Başkan B. Murat Aras, 20 yıldır devam eden bir saltanatı devirerek odayı hizmet kavuşturdu. Kendisinden beklenen de buydu zaten.

Çünkü “Murat Aras” deyince; adam gibi adam, sözünün eri, başarılı bir siyasetçi, sporcu kimliği gelir insanların aklına. Hiçbir zaman doğrularından vazgeçmedi, daima memleketim için ülkem için ne yapabilirim kaygısı içerisinde oldu.

Hiç durmadı, hep kendini yeniledi. En son akademik kariyerine doktorluk ünvanını da ekledi.

Eczacı Odası Başkanlığına seçildiğinden buyana da hizmette çıtayı yükseltti, beklentileri artırdı. Koltuktan güç almadı, koltuğa anlam kattı.

Meslektaşlarının bugüne kadar alışık olmadığı bir başkanlık profili sergiledi. Sadece merkezdeki değil ilçelerdeki meslektaşlarını da ziyaret edip istişare etti sorunları dinledi. Onların çıkarlarını kolladı. Birçok etkinliğe imza attı. Sayısını bilmediğim kadar çok, meslek içi eğitim seminerleri düzenledi. Gündeme dair basın toplantıları…

Hatta çekemeyenler dedikodu yapsa da en son Eczacılar Haftasında Fatih Ürek’i getirerek Ramada Otelde düzenlediği balo, yoğun çalışan eczacılara güzel bir akşam yaşattı. Günlerce konuşuldu.

Dedim ya Başkan Aras, hizmette çıtayı yükseltti. Ses getirdi. Kendine yakışanı yaptı, gerçek anlamda STK bilinciyle hizmet etti.   

Oda’ya yeni bir adayın çıktığını öğrendik. Bence aday sayısı artabilir. Çünkü Başkan Aras, o makamı güçlendirdi ve cazibesi oldu.

Elbette adaylar çıkacak, herkesin en doğal hakkı. Kararı verecek olan üyeler. Ancak aday olmak için, makam için, unvan için aday olunmamalı. Projeleriniz olmalı, artılarınız olmalı. Yoksa memnun olunan bir yönetim karşısında oy alamaz eli boş dönersiniz.

Çalışmalarıyla, yaptığı sunumlarla, Türk Eczacılar Birliği’nin de takdirini toplamış, gönüllerini feth etmiş, başarılı bir başkan.

Başkan Aras için kaçıncı yazım bilmiyorum ama takdiri hak ediyor. Ne güzel söylemiş atalarımız “Marifet iltifata tabidir.” Kendisiyle ne kadar övünsek az.  

İtirazı olan yoktur sanırım!