Yine yaptı yapacağını, yine hayran bıraktı. Devasa bir projeye daha damgasını vurdu.

Başkan Mahçiçek’in hizmet farkını ilçesinin her noktasında hissediyor insan. Caddelere, sokaklara yaptığı ufak dokunuşlar bile bir estetik katıyor, göz zevkinizi okşuyor.

Geçtiğimiz gün, gazeteci büyüğümüz duayen kalem Mehmet Fiskeci abimizle Onikişubat Belediyesinin birkaç hizmetini yerinde inceleme fırsatı bulduk. Gezmekle bitmiyor. Hizmette sınır tanımıyor. Her gittiğimiz yerde ağzımız açık kaldı desem mübalağa etmiş olmam.

Kapalı spor salonları, Kapalı yüzme havuzları, yarı olimpik yüzme havuzu vs. Bu yatırımlar bitmiş açılışı bekliyor. Buralarda belki de geleceğin yıldız sporcuları yetişecek. Her şeyden önemlisi yetişme çağındaki gençler kötü alışkanlıklardan uzak duracak sağlıklı bir nesil yetişecek. Başkan Mahçiçek için gençler çok önemli. Sağlıklı birer birey olmaları için imkan sunuyor ve yaptığı her hizmette önce gençleri düşünüyor. Ülkenin geleceğinin onlar olduğunu bilmekle kalmıyor, bu anlamda üzerine düşeni de fazlasıyla yapıyor. Eğitime yaptığı katkılar ise saymakla bitmez.

Yeri gelmişken söylemeden de geçemeyeceğim. Piri Reis Mahallesi Kapalı Yüzme Havuzuna gittiğimizde, çocukların heyecanla bahçede havuzun açılışını beklediğini gördük. Yüzme bilip bilmediklerini sordum. Biliyorlarmış. Hem de Başkanın yaz tatillerinde okul bahçesine kurduğu havuzda öğrenmişler. Gururla söylediler. Ben hala yüzme bilmiyorum kıskandım doğrusu. Ve o çocukların başkandan övgüyle bahsederken gözlerindeki ışığı görmek her şeye bedeldi. Eskiden çocuklar belediye başkanını tanımayı bırakın, bilmezlerdi bile.  Ufku açık bir gençlik böyle yetişir. Helal olsun başkanım size.  

Gelelim şehre vizyon katacak, dev projeye!

Hasancıklı’ya yapılan rekreasyon alanı. Aslına bakarsanız rekreasyon alanı deyince; eğlence, dinlence, piknik alanı,  sosyal donatıların olduğu sıradan bir yer gibi geliyor insanın kulağına.  Yok, öyle değil işte. Yine Başkan Mahçiçek farkını ortaya koydu. Bırakın Türkiye sınırlarını hizmette Avrupa’ya bile fark attı.

Tam beş yüz ellin bin metrekarelik bir alanda devasa bir proje. İçerisinde neler yok ki. Düğün salonundan nikah sarayına, kültür merkezinden restoranına kafeteryalarına, tenis, fitness, golf sahası, adrenalin, macera oyun alanları, aqupark, yüzme havuzları saymakla bitmiyor. (Konuyla ilgili haberimizde detayları görebilirsiniz.)  Kısacası içeresinde yok, yok!

Üstelik, alan bakımından bölgenin en büyük rekreasyon alanı olurken, yine büyüklüğü bakımından Türkiye’nin ve yakın bölgenin ilk ve tek “kristal lagünü”, Dev iç göl, 65.000 metrekare büyüklüğüyle, Onikişubat’ta Avrupa’nın en büyük yapay lagünü olacak.

Bir dev proje ise; Bisiklet ve Yürüyüş Yolu

9 Kilometrelik bir bisiklet ve yürüyüş yolu. Aynı zamanda fitness alanları, kafeteryası ve hatta model uçak pisti dahi var. Daha ne olsun ki?

Aslına bakarsanız böyle vizyon projeleri daha önceleri görmediğimiz için afallıyoruz. Başkan Mahçiçek de standartları çok yükseltti. Yarın bir gün seçimlerde karşısına rakip çıkmak için yürek ister vallahi.

Her şeyden önce bu hizmet tüm Kahramanmaraşlılara. Sadece Onikişubat’ta oturanlara değil elbet. 

Aynı zamanda bu yatırımlar, bu şehre yerli ve yabancı turistleri de çekecek. Turizme, ekonomiye katkı sağlayacak. İstidam yaratacak. Şehri kalkındıracak.

İşte hizmet dediğin böyle olur. Başkan dediğin böyle olur. Vizyon projelerle kentin geleceğine yön verir. Yol yapmak, kaldırım döşemek artık iş bile değil. Zaten Başkan Mahçiçek ,onların da en alasını yaptı.

Bakalım daha ne sürprizlerle çıkacak karşımıza.

Ayakta alkışlıyorum, tebrik ediyorum, teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum.