Cumhur İttifakı Ortağı MHP’nin 2018 yılı Partili Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminde en büyük seçim vaatlerinden biri Af/Ceza İndirimiydi.

MHP’nin bu vaadi mahkum yakınları tarafından sürekli takip edildi. AK Partili yetkili ağızlardan af çıkacağı yönünde açıklamalar geldi. En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni yargı reformu paketinde ceza indiriminin olacağını açıklaması ise mahkum yakınlarını daha da umutlandırdı. Kurban Bayramında çifte bayram yapacaklarını düşünmüşlerdi.

1 Temmuz tarihinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir’de konuyla ilgili gazetemize açıklama yaptı ve TBMM tatile girmeden ceza indiriminin yasalaşacağını söyledi. Sayın Özdemir’in bu açıklamasını haber sitemizde yayınlar yayınlamaz çok sayıda mahkum yakını gazetemize ulaştı, bir kez de bizim ağzımızdan bu haberi duymak istediler.

Ancak işler değişti ceza indirimi için çalışmalar yetişmedi, ardından CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, meclis kürsüsünden MHP ve AK Partili milletvekillerine “Nereye gidiyorsunuz?” diye seslendi.

Meclis’in tatil programına değinen Özel, “Nereye gidiyorsunuz arkadaşlar? Geçen sene 24 Haziran seçimlerinden önce affı ortaya atıp cezaevinde yatan kişilerin, onların ailelerinin duygularını istismar edip daha sonra bu konuda hiçbir şey yapmayanlar nereye gidiyorsunuz?” dedi.

Özgür Özel haklıydı. Ya bu vaat hiç verilemeyecekti ya da bu kadar uzatılmayacaktı. O Kadar insanın umutları yok oldu. Dediği gibi mahkum yakınları oyalandıklarını, kandırıldıklarını düşünüyorlar.

CHP’li Özel, bu açıklamasıyla mahkum yakınlarının gönlünü fethetti. AK Parti ve MHP ise kan kaybetti.

Meclis, çalışmaları hızlandırıp bu yasayı çıkarıp tatile girse ne olur? Bu mesai millet için değmez mi?

Af umutları sönmüşken “Türkoğlu Cezaevinde Mahkumlar Zehirlendi” haberi!

Bu haberi Manşet Gazetesinde okudum. Daha öncede CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Türkoğlu Cezaevinde yemeklerin kötü çıktığını ve mahkumların zehirlendiğini dile getirmiş ve ilgili bakanlığa sormuştu. Eğer bu konu tekrar ettiyse, 12 Temmuz’da Türkoğlu Cezaevinde mahkumlar yemekten zehirlendiyse, kaldı ki Manşet Gazetesinin haberine güveniyorum, sorumluları için gereği derhal yapılmalı.

Cumhur ittifakı, af konusu başta olmak üzere 3600 ek gösterge, EYT, 4B’lilerin kadroya alınması vs. gibi yerine getirilmeyen vaatleri bir an önce yerine getirmeli. Yoksa ekonomik sorunların yanı sıra bir de yerine getirilmeyen vaatler iki partinin de sonunu hazırlar.