Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un başarısı, sadece kendi ilçesinde değil, her yerde takdir ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde de Akdeniz Anket Araştırma (AAA) Enstitüsü tarafından yapılan ankette de Başkan Okumuş Kahramanmaraş’ta en başarılı ilçe belediye başkanı oldu.

Aslında bu sonuç kimseyi şaşırtmadı. Başarışı herkesin takdirini topluyor.

Türkoğlu İlçesi ilk defa aradığı belediye başkanını buldu ve hak ettiği hizmete kavuştu.

Merkeze en yakın ilçe olmasına rağmen bu avantajdan bir türlü faydalanamayan ilçe, Başkan Okumuş’un yaklaşık 3 yıllık belediye başkanlığı döneminde adeta çağ atladı.

İlçede gözle görünen bir değişim var. Doğrusu bir sonraki seçimlerde muhalefet adayların hiç mi hiç şansı yok. Ben olsam aday olmayı bile düşünmem. Boş yere maddi manevi emek harcamam. Hem de büyük hezimete uğrayacağımı bile bile… Vatandaş bulmuş aradığı başkanı kendi bırakmadığı sürece de bırakmazlar.

Bu günlerde ise bir yandan referandum çalışmalarını sürdürürken bir yandan da hizmetleri aksatmadan sürdürüyor. İlimizde en fazla “evet” alarak birinci olacağına da inanıyorum.

Metropol ilçeleri bir yana bırakın, şehirlerle yarışan projelere imza atıyor.

Kısa sürede, belediye hizmet binasını bitirdi. Görenler hem mimarisine hem de işlevine hayran kalıyor.

İlçenin çehresini değiştirecek, kent meydanı projesi dev bir proje. Önümüzdeki yıl bitecek. İlçenin aynası olacak.

Atlı ve Okçuluk Eğitim projesi. Sadece birkaç ilde var. Türkoğlu’nda ise yakında hizmete açılacak.

Lojistik merkez, Türkoğlu OSB, 5 bin kişilik kapalı cezaevi… Bunlar ilçe ekonomisini şaha kaldıracak projeler. Ve ilçe halkı işsiz kalmayacak.

Alt yapı, yol, parklar bunları saymıyorum bile. Diğer yandan köyden dönüşen mahallelere medeniyet götürdü. Ayakları toza çamura bulaşmıyor.

Her alanda hizmet sunuyor. Sosyal, kültürel, eğitim, spor her alanda var.

Hele de devlet yatırımlarını ilçesine kazandırmayı çok iyi biliyor. Ticari zekasıyla da belediye bütçesine para kazandırıp hizmete dönüştürüyor. Örnek başkan vesselam.

Nasıl yetişiyor diye soruyoruz ama, Allah gücünü artırsın.

5 yıllık görev süresini doldurduğunda yapacak iş kalır mı acaba? Kalmasa bile Başkan bulur. Hem de hiç aklımıza gelmeyen şeyler bulur. Çünkü duramaz yerinde.

Alkışlanmaz mı bu başarı? Hem de ayakta alkışlanır.