Her zaman söylüyorum, yazıyorum Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, bu şehir için Türkoğlu için büyük bir şans.  Belediyecilik nasıl yapılır, hizmet nasıl getirilir çok iyi biliyor.

Bir belediye başkanının hizmetlerini görmek için o yerleşim alanına gitmek çok alışılagelmiş bir şey değil. Bir yere giderken “şu başkan şunu yapmış gidip görelim” diye gitmeyiz. Bizi çeken bir şeyler olur, kimin yaptığını araştırmayız, sorgulamayız. Ancak öyle bir şey ki bu gün insanlar, Başkan Okumuş’un hizmetlerini görmek için Türkoğlu’na gidiyorlar. Kendisini görmeseler de adını biliyorlar ve başarısını konuşuyorlar. Takdir etmemek elde değil, tarihte adından böyle güzel bahsettiren belediye başkanı çok az.

Kahramanmaraş’ın Mahallesi kadar yakın olan Türkoğlu ilçesi, koca bir köydü. Orada çalışan memurlar merkezde ikamet eder, günü birlik gidiş-dönüş yaparlardı. Şimdi ise yapılan ilçeye yapılan konutlarda ikamet ediyorlar.  4,5 yılda Türkoğlu’nun adeta çehresi değişti. Dedim ya insanlar artık görmeye gidiyor. Yaşanan hızlı değişim dönüşümün mimarı ise Başkan Okumuş. İşinin ehli, helal olsun.

Geçtiğimiz hafta Kadın Girişimciler Derneği olarak Başkan Okumuş’un misafir olduk. İlçeyi gezdik. Ben mesleğim gereği yapılan hizmetleri biliyorum ancak ilk defa görenler hayran kaldı, hayrete düştü. Çünkü Türkoğlu bambaşka bir Türkoğlu olmuştu.

Yaptığı hizmetler abartı değil, prestijli dev projeler. Yaptığı projelerin birçoğu Türkoğlu halkı için hayaldi. Ne söz verdiyse yaptı hatta fazlasını bile yaptı.

İlçede sosyal yaşam yoktu, şimdi ise sosyal yaşam canlandı.

Yapımı tamamlanmak üzere olan Kent Meydanı başlı başına muhteşem bir proje. İmalı Deresi’nin eski halini çok iyi biliyorum. Pislikten geçilmezdi. Kırık bir köprü vardı. Derenin karşısına geçmek için bir mahalle dolaşmak gerekiyordu. Şimdi ışıl ışıl. Etrafındaki evler tek tip boyanmış. Modern bir sahil kasabasını andırıyor. Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezi birçok şehirde yok. Eğitimler veriliyor, belki de oradan milli sporcular çıkacak.  Hizmetlerin hepsini saymayacağım, sayamam da zaten haberlerimizde yer veriyoruz.   

Gittiği yerde vatandaşın şikayetiyle değil, övgüsüyle, sevgisiyle karşılaşıyor. Arkasından kötü konuşulmuyor. Bu ne kadar önemli bir şey.  Kendisinin de dediği gibi Türkoğlu çok kısa zamanda 3. Metropol ilçe olacak. Göç veren değil, göç alan bir ilçe olacak.

Demek ki, insanın ufku açık olursa, bir de işini severek yapıyorsa başarı kaçınılmaz oluyor.

Ben olsam önümüzdeki yerel seçimde Başkan Okumuş’un karşısına aday adayı olarak çıkmam. Akıllı olmak gerek. Türkoğlu aradığı başkanı buldu, bırakmaz.

En büyük destekçisi eşi Funda Okumuş Hanımından bahsetmeden edemeyeceğim. Funda hanım da Başkan Okumuş kadar gayretli. Her zaman eşinin yanında olması takdire şayan. Hem dört kız annesi hem de eşinin en büyük destekçisi. Özverisi takdire şayan doğrusu. Tebrik ediyorum. Kültürlü, donanımlı bir hanımefendi. Çoğu Belediye Başkanlarının eşini, bırakın çalışmayı yanında bile görmüyoruz. Örnek olur inşallah.