Bu hafta yazacak çok şey var. Güzel şehrimizde güzel işlere imza atıldı.

Hafta sonu Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak buradaydı. İş dünyası, Belediye Başkanları, STK’lar, Kurum Müdürleri ile bir araya geldi. Tüm şehri bütün olarak ele alan toplantılar gerçekleştirdi. Kahramanmaraş tüm sorunlarıyla masaya yatırıldı. Bunların yanı sıra açılışlara katıldı.

Bu açılışlardan en önemlisi de Türkoğlu Belediyesi yeni hizmet binası açılışıydı. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçesine muhteşem mimarisi ve işlevi ile örnek olacak büyük bir eser kazandırdı. Belediye çalışanları rahat bir çalışma ortamına kavuşurken, ilçede dere üzerine yapılmış derme çatma yıkılacak binadan kurtuldu.

Böylesine muhteşem bir esere de görkemli bir açılış yakışırdı ki öyle de oldu. Binayı gezenler hayran kaldı, “Helal olsun Başkana” dediler. Kolay değil, 14 ay gibi kısa bir sürede böylesine güzel bir yapıyı tamamlamak. Kimileri aylarca sadece projesi için, ondan sonra da projenin kabulü, ihalesi vs. uğraşır da uğraşır, sonunda vaadi havada kalır.

Başkan Okumuş’ta seçim vaatleri arasında öncelikli olan Belediye Binası sözünü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyor. Bende helal olsun diyor ve yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum.

Sırada eski hizmet binası ve çevresinin yıkılıp ilçeye yakışan kent meydanı projesinde. Bu proje gerçekleştiğinde Türkoğlu köy görünümünden kurtulacak, modern bir ilçe olacak. Bu arada ilçeye gittiğimizde gördük ki, belediye taşınır taşınmaz da kollar sıvanmış, yıkım işleri başlamış bile.

Başkan Okumuş, sıradan belediyecilik anlayışına karşı biri. Üreten belediyecilikten yana. Ticari becerisiyle ekonomik kazanımları elde etmeyi çok iyi bilen erdemli bir belediye başkanı. “Para yok” diye elini kolunu bağlayıp, sızlanan bir belediye başkanı değil. Ne yapabilirim, nasıl kazanç sağlayabilirim diye kafa yoran bir başkan. Elde edilen kazançlar ilçesine yatırım olarak, hizmet olarak dönüyor.

Yaklaşık iki buçuk yılda Türkoğlu’nun çehresi değişti. Metropol ilçe olma yolunda hızla ilerliyor. Yapılan hizmetleri görmemek ve takdir etmemek nankörlük olur.

Belediye de olduğu gün kapısı her zaman açık gelen vatandaşlarla birebir ilgileniyor. Eğer Belediyede yoksa, ya Ankara’da bir projenin kabulü için uğraşıyordur ya da arazide yapılan işlerin başındadır.

“Bu enerjiyi nerden buluyor” derseniz cevabı çok açık. Bunun adı, hizmet aşkı.

Başkan Okumuş, bir şeyin çok net şekilde farkında. Aldığı görevin vebali büyük, koltuk ise ateşten bir gömlek. Bunun farkında olduğu için de gecesini gündüzüne katıp, ilçesinde yaşayanların hayatını kolaylaştırmaya, her alanda hizmet sunmaya gayret ediyor.

“Merkez de ne varsa, ilçemizde de olacak” sloganı havada kalmıyor.

Anlaşılan o ki Başkan Okumuş için daha çok yazı yazacağız. Çünkü hizmetleri saymakla bitmiyor. Helal olsun diyor ve başarılarının devamını diliyorum.