Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı öncülüğünde Yönetim Kurulu Üyeleri ve cemiyet üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü tebrik etmek, başarı dileklerimizi iletmek üzere hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. 

Yaklaşık 20 kişilik basın mensubu arkadaşlarımızla dün gerçekleştirdiğimiz ziyarette Başkan Güngör’ün bizlere olan tavrı hepimizi hayrete düşürdü ve üzdü.

Kendisine tebrik etmek ve iyi dileklerimizi iletmek için gayet iyi niyetle yapılmış bir ziyarette, daha odaya girerken kurum müdürünü bizlerin yanında azarlaması yaşadığımız olumsuzluğun ilk kısmıydı.

Başkanımız Sermet Çuhadar, hayırlı olsun temennisinde bulunduktan sonra, sohbet konusu açmak için “Kahramanmaraş’ı nasıl buldunuz” sorusu üzerine Başkan Güngör’ün, sert bir üslupla “Bu nasıl soru? Ben uzaydan gelmedim…” şeklindeki verdiği cevap hepimizi şoke etti.

Başkanımız tekrar sorduğu sorunun ne anlama geldiğini açıklayarak ortamı nezaketli bir şekilde toparlayarak izah etse de Başkan Güngör, aynı ters üslubunu devam ettirdi. Ortalık buz kesti, bir  sessizlik hakim oldu, ikram edilen çikolatalar tekrar yerine bırakıldı, o sırada içeriye çay geldi, arkadaşlarımız almadı. Başkanımız yine nezaketen aldı.

Derken ben ortam yumuşasın soğuk hava dağılsın diye bir sohbet konusu açtım. Başkanımızın sorusuna “ben Kahramanmaraş’ı çok iyi biliyorum” diye cevap veren Başkan Güngör, bu kez de beni azarlarcasına “Evin içini henüz bilmiyorum. Projelerimizi size anlatmıştım. Şimdi burada size brifing verecek değilim” dedi.

Sözün bittiği yer. Başkan Güngör’ün tavrının değişeceği yok. Kalktık.

Çıkarken kendimi tutamadım anlaması için “Başkanım bugün sizi çok gergin gördüm” dedim. Kendisi de “Evet, oluyor bazen” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eskalen’de dayanamadı elini uzatan Başkan Güngör’e “Başkan. Neden bu kadar gerginsiniz?” diye sordu. Özür dilemiş, ben duymadım.

Fevri hareket etmemek için yazımı bu saate kadar beklettim. Çok düşündüm bu tavır neden diye? Kendisini Belediyeler Birliği makamında ziyaret ettim, Cemiyet Başkanlığımızı ziyaret etti, ofisimde ağırladım, seçim çalışmaları sırasında mümkün olduğunca takip ettim.  Donanımlı, mütevazı, sıcakkanlı, sempatik, esprili, naif biri olarak tanıyorum. Başarılı olacağı, şehrimize katkı sağlayacağı düşüncesiyle gerek köşe yazılarımla, gerekse de haberlerimle destek verdim. Birçok arkadaşım da destek verdi.  Çünkü hepimizin ortak paydası Kahramanmaraş diye düşünüyoruz.

Peki, ne oldu da gayet iyi niyetle yapılmış bir ziyarette Başkan Güngör, bize bu şekilde davrandı? Aklım, aklımız almıyor doğrusu.

Her ne olursa olsun, kapımıza gelen kim olursa olsun geri çevirmeyiz. Tanrı misafiri deriz baş tacı ederiz. Saygıda, izzeti ikramda kusur etmeyiz. Dinimizde de kültürümüzde de bu vardır.

İçimizden biriyle bireysel bir sorununuz mu vardı? Varsa bile bireysel gelmedik. Kurumsal kimliğimizle Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti olarak geldik. Kaldı ki siyasetle basın ayrı düşünülemez. Belediyelerde yarı resmi yarı siyasi kurumlardır.

Özel bir sorununuz olabilir, moraliniz bozuk olabilir, biriyle tartışmış olabilirsiniz, yeni makama oturdunuz sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Belediyede beklemediğiniz bir durumla karşılaşmış da olabilirsiniz. Her ne olursa olsun misafir gelene bu şekilde davranılmaz. O makam yüzde 67’nin verdiği bir emanet. Seçim bitince halkın tamamı kucaklanır. 

Olmadı Sayın Başkan! Gönül Belediyeciliği sloganıyla yola çıktınız. İlk günden gönlümüzü kırdınız. 

Daha ne diyelim, iyi olur inşallah…

Kandilimiz mübarek olsun.