Bu hafta sonu mesleğin duayenlerinden, büyüğümüz Gazeteci Mehmet Fiskeci abimizle Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları yerinde görüp incelemek istedik. Vatandaşın görüşü neydi? Yapılan hizmetler karşılığını buluyor muydu? Memnunlar mıydı? Merak ediyorduk. Her zaman halkın içerisinde olsak da farklı kişilerin, gözlemleri, fikirleri de bizim için kıymetliydi. 

Öyle ya durduğumuz yerde ahkâm kesmek, yorum yapmak çok kolay. Toplum olarak, eleştiri konusunda da maalesef acımasız davranıyoruz, ne yapabiliriz noktasında ise zayıfız.

Gezimizin detayı “Dev projelerle her noktaya hizmet” başlıklı haberimizde var.

Dev projeler deyince mübalağa mı ediyoruz sizce? Hayır, hiç de abartmıyoruz. Çünkü bu gün Büyükşehir Belediyesi Başkan Erkoç’un öncülüğünde, gece gündüz demeden, hızla gelişen örnek şehir olma yolunda dev adımlar atıyor.

Şehrimiz kontrollü bir şekilde değişim dönüşüm yaşıyor. Yapılan hizmetler şehrin geleceğini hazırlıyor. İleriye dönük planlamalar, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda sağlıklı bir büyümeyi de beraberinde getirecek.

Gezdiğimiz her yerde vatandaş yapılan hizmetten memnundu. Büyükşehir olmanın farkını hissetmişlerdi. Üstelik daha büyükşehir yasası ile hizmet alalı sadece iki buçuk yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen.

Ben, yerel seçimlerin ardından yazmıştım, yeni bir yapılanma, en az üç yıl büyük büyük projeler yapılamaz diye. Ancak yapılan işlere baktığımda yanıldığımı gördüm. Başkan Erkoç gerçekten özverili başarılı bir belediye başkanlığı sergiliyor.  

Yeni bir yapılanmada bütçesi trilyonluk projeleri bu kadar kısa sürede gerçekleştirmek, halkın hizmetine sunmak herkesin de harcı değil.

Şahsen biz, Sümbüllü, Ağcalı, Doğukent Sanayi Sitesi arası yapılan yollardan trafikte seyrederken arabayla gezmenin keyfini aldık. Bu yollar hem şehir trafiğinin yükünü almıştı hem de yüksek standartlı bir yolda trafikte seyretmek büyük rahatlıktı. Büyükşehir olmanın farkıydı.

Güneşevler yolunu görünce şaşırdık. Daha anahtarlar teslim edileli birkaç ay olmasına rağmen, yol genişletme ve asfalt çalışmaları başlamış bile. Üstelik evler doğalgaza da kavuşmuş. Belediye yaptığı işin takipçisiydi. Orada oturan sakinler Başkan Erkoç’a bin bir dua ediyorlardı. Önemli olan da halkın memnuniyeti değil mi?

Ağcalı Rekreasyon Alanı ve 15 Temmuz Millet Bahçesi yapım aşamasında olmasına rağmen şimdiden ortaya nasıl bir sosyal yaşam alanı çıkacağı belli. Şehrimizde binalar hızla yükselirken dokuyu bozmadan, insanımız yeşil alana hasret kalmayacak. Her türlü sosyal donatıların bulunduğu bu iki büyük proje de halkın hizmetine açılacak.

Menzelet mesire alanı. İnsanın oraya âşık olmaması mümkün değil. Tıklım tıklım doluydu. İl dışından gelen aileler vardı, eşsiz manzaraya, mis kokulu havasına hayran kalmışlardı. “Başkanınızla gurur duyun” dediler. Biz zaten gurur duyuyoruz, ancak başkalarından bu sözleri duymak ta ayrıca gururlandırıyor.

Artık insanımız “Belediye mi var ki? Belediye ne iş yapıyor?” gibisinden cümleler kullanmak yerine, memnuniyetini ifade ediyor, dua ediyor. Fikrini söylüyor, “Şuraya da şu hizmet yapılsa, iyi olur” diyor. Hizmet kalitesi arttıkça beklentiler yükseliyor.

Bu şehir artık değişimi hissetti. Eminim, birkaç yıl sonra en hızlı büyüyen şehirlerarasında ilk sıralarda yerini alacak.

Marifet iltifata tabidir. Başkan Erkoç da yaptığı hizmetlerle alkışı hak ediyor.