Yerel seçimler yaklaşırken, aday adayları meydana yavaş yavaş çıkmaya başladı. CHP’de süreç erken başladı. Aday adayları başvurularını yaptılar.

Büyükşehir ve metropol ilçeler de seçimin sonucundan ziyade hangi aday adayının galip geleceği merak ediliyor. Çünkü buralarda makas çok açık AK Parti açık ara önde. Kim ne derse desin diğer partiler ne kadar iddialı adayla çıkarsa çıksın AK Parti’nin kazanacağı aşikar. Belki oy oranı düşebilir, düşecek de! Nurhak’ta ise yine CHP galip gelecek.  Ancak diğer ilçelerde durum bu kadar net değil. AK Parti dahil hepsinin işi zor. Hele de Pazarcık’ta!

Pazarcık’ta seçimler hep çetin geçmiştir. 2014 yılı yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı Yakup Hamdi Bozdağ, Belediye eski Başkanı Kamil Dalkara karşısında sadece 221 oy farkla seçimi kazanmıştı. Kıran kırana bir seçimdi.

CHP’de şimdi iki aday adayı başvurusunu yaptı. CHP Pazarcık İlçe eski Başkanlarından Av. Haydar İkizer ve Belediye eski Başkanı Kamil Dalkara. İkisi de sevilen isimler, güçlü isimler. Başka aday adayları da çıkabilir, ancak kiminle devam edileceğine genel merkez karar verecek. Adaylık kritileri ne ise ona göre karar verecekler. İl Başkanı Esat Şengül ve Milletvekili Ali Öztunç’un da önerileri etkili olacaktır diye düşünüyorum.  Elbette her kesimi kucaklayabilen, oy artışını sağlayacak, kazanabileceklerini düşündükleri aday adayını tercih edeceklerdir. Kimse risk almak istemez. Bu seçim çok önemli.

Dün birkaç gazeteci arkadaşımızla Pazarcık’taydık, biraz halkın nabzını yokladık. Her iki isim de seviliyor ancak seçim kazanacak ismin Av. Haydar İkizer olduğu kanısı hakim. Yıpranmamış bir isim, sağ kesimden de oy alacağı söyleniyor. İlçe de oy potansiyeline sahip, sözü geçen ailelerinde desteğini almış görünüyor. Seviliyor, sayılıyor, hakkında en ufak bir şaibe yok.

Yerel seçimler genel seçimlerden daha farklıdır. Genel başkanların rüzgarı kadar adaylar da önemlidir. Yerel dinamikleri iyi bilmek ona göre karar vermek gerekir. Birleştirici, her sosyal dilime hitap eden, seçmene ümit veren adaylarla halkın karşısına çıkılmalı. Görünen o ki fırsat verilirse Av. Haydar İkizer de ipi göğüsleyecek, CHP bayrağını tekrar Pazarcık Belediyesine taşıyacak gibi görünüyor.

Bakalım CHP’den başka aday adayı çıkacak mı ki çıkacağı söyleniyor, genel merkez kimi aday gösterecek, Ak Parti’nin adayı kim olacak, hep birlikte göreceğiz.