Kongre süreçlerinin ardından, önümüzdeki yıl en geç Haziran ayı içerisinde yapılması gereken Genel Seçimler için aday adayları kendilerini yavaş yavaş göstermeye başlayacak, siyaset kazanı da fokur fokur kaynayacak.

Şüphesiz yine Ak Partide aday adayı zenginliği yaşanacak. Eee herkesin bir hedefi var. Bu hedefe de en kısa yoldan ulaşmak için iktidar partisine yaklaşılması gerekiyor. Kimisi gerçekten meclise gidip hizmet etmek isteyecek, kimisi de ya terfi ya da iş peşinde olacak.

Bu seçim süreci Afşin’de daha da heyecanlı geçecek gibi.

Afşin deyince, söz etmeden geçemeyeceğim. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, çalışmalarıyla takdir topluyor. Bana göre Afşin aradığı belediye başkanını buldu. Kaybettiği yılları, hizmeti O’nunla yakalayacak. Kendisini tebrik ediyorum.

Evet gelelim genel seçimlere… Afşin deyince, siyaset deyince, ilk akla gelen isim Ecz. Hamit Bülent Eken oluyor.

Hamit Bülent Eken’i sadece Afşin değil, hemen hemen tüm Kahramanmaraş kamuoyu tanır.

O’nu hem dürüst, başarılı işadamı, hem de 2011 seçimlerinde AK Parti 7. sıra milletvekili adayı olup ta çizgisini bozmayan siyasetçi kimliği ile tanıdık.

Bu seçimlerde özellikle kuzey ilçeler kendisini milletvekili olarak görmek istiyor. Geçen dönem ilçesi kendisini meclise göndermek için büyük destek verdi ancak olmadı. Nasip değilmiş.

2011 seçimlerinde aday adayı olan birçok kişi aday listesi açıklandıktan sonra kayboldu. Muhtemelen bu genel seçimlerde de aday adaylığı başvuru süreci başlayınca birçoğu tekrar başvuru da bulunacak. Herkesin de bildiği gibi kendileri de aday gösterilemeyeceğini biliyorlar. Amaçları da zaten milletin vekili olmak değil, ya makam da terfi ya da…

Hamit Bülent Eken’in, ne milletvekilliği etiketine ihtiyacı var, ne de maddi anlamda kazanç elde etmeye ihtiyacı var.

O, gerçekten bu milletin vekilliğine talip, hizmet için bu yola çıktı.

2011 seçimlerinden bu yana partisinin hemen hemen bütün programlarına katıldı, partisi için çalıştı. Vatandaşla bağını koparmadı. Ki Afşin halkı da Eken’in siyasete atılmadan önce de her zaman, ihtiyacı olanın yanında olduğunu söylüyor.

Milletvekilliği için sadece iyi kişiliğe sahip olmak yeter mi? Elbette hayır. Donanımlı, sorunlara hâkim ve çözüm üretebilen, ufku açık olması gerekiyor.

2002 Yılından bu yana Ak Parti de görev yapan Eken, bölgesinin sorunlarına hâkim olduğu gibi tüm ilin sorunlarına da hâkim. Zaten kendisi her fırsatta tüm Kahramanmaraş’a hizmete talip olduğunu dile getiriyor ve bölge milletvekilliği olmayacağını savunuyor.

Eken, milletvekili olursa şüphesiz Kahramanmaraş’a çok şey katacak.

Gerçekten milletin vekili milletin sesi olabilecek yürekli bir insan.

Diğer yandan, parti açısından bakacak olursak; bu seçimde Afşin’den mutlaka bir aday gösterilmeli. O isim de Hamit Bülent Eken olmalı. Bu sadece benim fikrim değil, kuzey ilçelerimizde büyük çoğunluğun düşüncesi bu yönde.

Ak Parti seçimlerde başarıyı elde etmek için halkın sesine kulak vermeli. Yoksa bölgede tepki oylarını alır.

En son yerel seçimlere baktığımızda AK Partiye tepki oylarını görebiliyoruz.

2011 genel seçimlerinde Afşin’de % 60’lık oy oranı 2014 yerel seçimlerinde % 48’e düşmüş.

Bu rakamlarda gösteriyor ki; Hamit Bülent Eken’e halkın büyük bir teveccühü var. Halkın temsilcisini seçerken, halkın sesine kulak vermek gerekiyor. Demokrasi budur.   

Partinin genel başkanının değiştiğini ve halkın Recep Tayyip Erdoğan hayranlığını da göz önünde bulunduracak olursak, Ak Parti bu kez, oy potansiyeli yüksek, halkın gönlünü kazanmış adaylarla sahaya çıkmalı. Yoksa milletvekili sayısı düşeceği gün gibi ortada.

Ve artık, nüfus cüzdanında doğum yeri Kahramanmaraş yazan değil, Kahramanmaraş’ta doğup büyümüş, buranın havasını solumuş, ihtiyaçları bilen, insanımızı bilen, erdemli kişilerin bizi temsil etmesi dileğiyle…