Yerel seçimlere adım adım yaklaşıyoruz. Her geçen gün heyecan artıyor. AK Parti’nin aday adayları meydana çıktı. Sonucu açıklanmayacak olan temayül yoklaması da yapıldı. Artık nefesler tutuldu, kimlerin aday olacağı merakla bekleniyor.

Muhalefette henüz beklenen hareket yok.

MHP, 4 ilçede belediye başkan adayını ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı.

CHP’de 4 ilçede belediye başkan adayını belirledi, büyükşehir belediye başkan adayının kim olacağı konusunda ise en ufak bir fısıltı duymadım.

Artık yavaş yavaş muhalefetinde sahaya ineceği kanaatindeyim. Seçimler muhalefetin çalışmasıyla heyecan kazanır. Güçlü muhalefet hizmeti hızlandırır.

Tekrar aday adayı zenginliği yaşanan iktidar partisine dönelim.

Aday adaylığı başvurusu başlamadan önce kamuoyunda birçok isim dolaşıyordu. Öyle isimler vardı ki; duyunca yuh artık diyorduk. Korkulan olmadı. Birkaç isim hariç baktığımızda adayların nitelikli ve hizmet için yola çıkan isimler olduğunu görüyoruz.

Aday adalığı başvuru sürecinde kimileri yoğun bir katılımla başvuru yapmayı tercih etti.

En kalabalık başvuruyu Necati Okay, Mustafa Buluntu ve Mustafa Özsoy yapmıştı. Kamuoyu yanımızda mesajı verdiler. Bakalım aday belirleme noktasında bunun etkisi olacak mı?

Kimileri de mütevazı bir şekilde kendini ve belediyecilik anlayışını basın mensuplarına anlatarak başvurusunu yaptı. 

Av. Tuncay Atakan da, Onikişubat Belediye Başkanlığı için mütevazı bir şekilde başvurusunu yapan aday adaylarından biriydi.

Aday adaylığı başvurusunda yaptığı konuşması, kendisinin dolu bir insan olduğunu ve uçuk kaçık hayal projeler peşinde koşmadığını gösteriyordu.

Büyükşehir olmakla birlikte belediye sınırlarının genişlediği ve yaşanacak ilk sürecin sancılı olacağını, öncelikle temel sorunlara eğilmek gerektiğini vurguladı. Doğrusu da bu.

12 ana başlık altında hazırlamış olduğu projeleri de mantıklı uyarlanabilir projelerdi.

Bir şehir plancısı, inşaat mühendisi ya da mimar olmasa da bu memleketin sorunlarına hakim ve yapılması gereken hizmetlerin farkında, ürettiği projelerde aklı başında idi.

Teşkilatında yabancısı değil, siyasette de acemi olmadığı attığı adımlardan belli.

Öyle ya bazı aday adayları “Benim işim garanti, ben kesin adayım” diye konuşuyorlar. Onlar elbette adaylar belli olunca siyasette hiç bir şeyin garanti olmadığını görecekler.

Av. Tuncay Atakan, aday gösterilir mi bilemeyiz ama bana göre bu melekete hizmet etme kabiliyetine sahip, siyasette gelecek vaat eden başarılı bir isim. Allah yolunu açık etsin.

Bakalım hayırlısı. Esen kalın.