Bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2014 Yılı da tarih sayfalarına önemli olaylarla kaydedilecek. Bu yıl seçim yılıydı, siyasette adrenalin oldukça yükseldi. Yerel seçimler ve ardından cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Halen de partilerin kongreleri devam ediyor.

2014 yılı Kahramanmaraş’ta da tarihe geçecek siyasi gelişmeler, olaylar yaşandı. 2015 Yılında da hareketli geçecek olan siyaset sahnesinde bu yıl kentimizde neler oldu bir hatırlayalım. 

Yeni büyükşehir Yasası ile ilimiz büyükşehir oldu. İlk defa Büyükşehir belediye başkanının seçileceği 30 Mart 2014 yerel seçimleri için yılın ilk üç ay siyasi parti adaylarının yarışı ile geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti adayı Fatih Mehmet Erkoç, MHP adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, CHP adayı Ünal Ateş izledikleri seviyeli seçim kampanyalarıyla halkın desteğini istediler ve ilk büyükşehir belediye başkan adayları oldular.  

30 Mart 2014 tarihinde sandıktan zaferle çıkan AK Parti adayı Fatih Mehmet Erkoç, tarihe Kahramanmaraş’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geçti.  

Aynı zamanda yasayla birlikte beldeler kapandı. İki metropol ilçe ile birlikte 11 ilçenin 10 tanesini alan Ak Parti Pazarcık ilçesinde de CHP Kalesini yıkarak, belediyeyi Yakup Hamdi Bozdağ ile girdikleri seçimde aldı.

Merkezde kurulan metropol ilçelere ise Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ilçelerinin ilk belediye başkanı ünvanını aldılar.

Yerel seçimlerde Erkoç’un aday olmasıyla birlikte Ak Parti İl Başkanlığına atanan Av. Metin Doğan ise aynı yıl içerisinde yaşan her iki seçimde de partisini zirveye taşıyan başarılı bir performans sergileyerek, siyasi kariyerine artı puan kazandırdı. İlerleyen zamanlarda Kahramanmaraş’ta belirleyici rol oynayacak isimlerden biri…

Diğer yandan MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, 2015 yılı genel seçimleri için milletvekili aday adaylığını açıklayarak görevinden istifa etti. Aday adaylığını en erken açıklayan isim oldu.

Diğer yandan siyasi gelişmelerin yanı sıra Baro seçimleri yaşandı o zamanın Baro Başkanı Av. Metin Doğan’ın aday olmadığı seçimlerde Av. Tuncay Atakan ile yarışan Av. Vahit Bağcı galip geldi.

Aynı dönemde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde de heyecan doruktaydı. 10 adayın yarıştığı seçimlerde Prof. Dr. Durmuş Deveci 55 oy alarak 3. sırada yer alırken Cumhurbaşkanlığı tarafından Rektör olarak atandı.

Barış sürecine katkı sağlamak amacıyla, Cumhurbaşkanı sayın R. Tayyip Erdoğan’ın ricası üzerine Diyarbakır’a 300 milyon dolarlık dev bir yatırım yaparak, bölgenin ekonomik yaşamına hareketlilik getirdi ve Kahramanmaraşlıların verdiği sözü yerine getiren iş adamları olduğunu kanıtladı.

2014 yılında akıllarda kalan siyasi gelişmeler bunlar.

2015 yılında genel seçimler yapılacak. Siyaset çok şeye gebe.

Peki, 2015 yılında kimler ön plana çıkacak?

AK Parti şüphesiz yine aday adayı rekoru kıracak. Kimler aday olacak, hangi milletvekilleri yerini koruyacak, kamuoyunun şimdiden konuşmaya başladığı konuların başında geliyor.

Kamuoyunda konuşulan Ak Parti’nin muhtemel Milletvekili aday isimleri, şöyle:

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın yerini koruyacak tek isim olduğu konuşulurken, İl Başkanı Av. Metin Doğan Ecz. İşadamı Hamit Bülent Eken, İnşaat Yüksek Mühendisi İdris Tezcan, İşadamı Mahmut Arıkan, Hukukçu Yazar Serdar Erdoğanyılmaz, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ecz. Nursel Reyhanlıoğlu, Ziraat Mühendisi Ayşe Kazlı, Süfyan Emiroğlu…

MHP’de de aday adayı zenginliği yaşanacak. MHP’de ise Prof. Dr. Tahir Akgemci, Elektrik Mühendisi Ejder Oruç isimleri kulislerde en fazla konuşulan isimler.

CHP’de, Durdu Özbolat’ın aday olmayacağı konuşulurken, ön plana çıkan isimler ise şöyle; Av. Ali Ünlü, Mali Müşavir Emre Kazancı, İsmail Kaynar, Kamil Dalkara, Ülkü Eren…

Tabi bu isimler kamuoyunda konuşulan, ön plana çıkan isimler. Bakalım yeni yılda neler yaşanacak. Hep birlikte göreceğiz.

İyi seneler….