Bundan 10 yıl önce, çıktığımız yolda,  gazete olarak, tarafsız, dürüst, ilkeli habercilik anlayışının yanı sıra, atalarımızın “Marifet iltifata tabidir” sözünden hareket ederek Kahramanmaraş’a hizmet eden isimlere teşekkürü borç bilip, o kıymetli isimleri ödüllendirmeyi de kendimize görev edinmiştik.

Derken zaman geçti ne mutlu ki 10. yılımıza geldik.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü DSİ Cumhuriyet Salonunda hem 10. yılımızı kutladık hem de Başarı Ödülleri Programımızın 10. sunu dostlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik.

Bu yıl ödül sahiplerini sitemizde yayınladığımız anket sonuçlarına göre belirledik ve o gece kendilerine ödüllerini takdim ettik.

Bunun yanı sıra Kahramanmaraş adına hizmet veren ankette aday olan ve olmayan isimlere de özel ödül takdim ederek bir anlamda teşekkürlerimizi sunduk.

Böyle bir heyecanı, mutluluğu dostlarla yaşamak, onlarla paylaşmak kadar güzel bir duygu olamaz. 

Programda mutlaka eksiklerimiz olmuştur. Ancak dost olan hata görmez diye düşünüyorum, yinede eksiğimiz, hatamız, bir kusurumuz olduysa affoluna diyorum.

O gece bizleri yalnız bırakmayan, katılan tüm dostlara sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Çok zaman ve emek isteyen yorucu bir çalışma, ancak neticede güzel bir fotoğraf çıkıyorsa her türlü zahmete değiyor.

Gazete olarak bu çalışmamız gücümüz yettiği ölçüde devam edecek, inşallah nice 10. yıllarda güzel dostlarımızla bir araya geleceğiz.

KİM DEMİŞ GAZETECİLER BİR ARAYA GELEMİYOR DİYE?

O gün aramızda olan büyük küçük bütün meslektaşlarım gecenin güzel geçmesi için ellerinden geleni yaptılar. Gelen konuklarla tek tek ilgilendiler. Benden çok yoruldular.

Hepsine ne kadar teşekkür etsem az gelir.

VE DEFTERDARIMIZ SAYIN OSMAN KOÇAŞ;

Mütevazı, saygıdeğer, kibar insan.

Kendisi Kahramanmaraşlı olmasa da en az bir Kahramanmaraşlı kadar Kahramanmaraş’ı seven biri.

Ödüllendirilmeyi çoktan hak etmiş başarılı bir bürokrat.

Sağolsunlar, kentimizde görev yaptığı sürece benim hiçbir programımı kaçırmadı, her davetimize icabet etti.

O gün yaptığı, her kelimesi anlam yüklü, mesaj dolu konuşmasıyla beni ziyadesiyle onure etti.

O konuşma inanın bir yıl sonra gerçekleştireceğim programın planını yaptırdı bana. (Sürpriz!)

Sayın Koçaş’ın o konuşmasını özetle sizlerle paylaşmak istiyor ve kendisine bir kez daha teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

İşte o konuşma:

“Düzenlen bu anlamlı ödül gecesine ben 6. kez katılıyorum. 6.sında ödül alıyorum ve inanın çok mutlu oldum.

Ben Ankaralıyım. Kars’tan Kahramanmaraş’a geldim. Buraya gelmeden önce insanlar burayı bana çok farklı anlattılar. Gelirken çok endişeli geldim. Ancak gördüm ki; Kahramanmaraş insanıyla ve doğasıyla yaşanası en güzel şehirlerimizden biri. Burada olmaktan ve burada görev yapmaktan çok mutluyum,  Kahramanmaraş’ı çok seviyorum, kendimi Kahramanmaraşlı gibi hissediyorum ve buradan çok güzel anılarla ayrılacağım. 

Neşe Hanımı yıllardır düzenlediği bu başarılı organizasyondan dolayı takdir ediyorum. Hakikaten başarılı bir çalışma.

Bu yıl farklı bir şey yaptı, sitede düzenlediği anketle bizleri yarıştırdı. Ben ankette 1. olmak için çok uğraştım. Ama rakibim güçlüydü. Sayın Ali İhsan Kabakçı. Kendisi çok sevdiğim başarılı bir arkadaşımız. Şimdi ben buradan çıkınca kendisine soracağım. Başarılı olmak için nasıl çalıştın neler yaptın ve kendimi daha da geliştireceğim.”

Şunu da belirtmek istiyorum, gelecek düzenlenecek ankette yine yarışacağım ve 1. olmaya çalışıp o ödülü alacağım.

Neşe hanıma ve ekibine bu ödül için teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum”

 

BENİ ÜZEN ŞEY

Her yıl düzenlediğim bu programda dikkatimi çeken bir şey var. Üzülerek ifade edeceğim.

Kendisine daha önce plaket verdiğimiz isimler ve ardından her yerde boy boy ödül aldı diye haberleri yapılan kişiler, davet edilmesine rağmen bir sonraki programa katılmıyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır ben çözemedim.

Davetimize icabet etmek için illaki ödül mü almak gerekiyor?

Oysa ben arzu ediyorum ki, o kişiler de gelsin bizleri onurlandırsın ve yeni ödül alacak kişilere orada ödülünü takdim etsinler. Birlik beraberlik yaşansın. Mutluluğu hep birlikte yaşayalım.

Bu kişilere de sitemimi de belirtmeden geçemedim.

Ben tekrar, anketimize katılarak oy kullanan okuyucularımıza, ankette aday olan isimlere, gecemize katılarak bizleri onurlandıran dostlarımıza sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Hep birlikte nice 10. yıllara…