Karatutlu: Milletin Sırtındaki Yük Artıyor, Ankara'da İsraf Sürüyor Karatutlu: Milletin Sırtındaki Yük Artıyor, Ankara'da İsraf Sürüyor

Yeniden Refah Partisi dün Beyaz Saray Düğün Salonunda Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Mehmet Akpınar’a tanıtım toplantısı düzenledi.  

Toplantıya Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Aydoğar, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Hilmi Doğru, İlçe Başkanları ve Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Mehmet Karaca ve çok sayıda Partili katıldı. Salona sığmayan kalabalık sık sık “Başkan Akpınar” sloganlarıyla inledi.

Akpınar’a destek vermek üzere Yeniden Refah Partisine geçiş yapan Gelecek Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Latif Öztürk ve beraberinde yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda parti üyesine İl Başkanı Muhammed Aydoğar, parti rozetlerini taktı.

RANTÇI BELEDİYECİLİK DEVRİ KAPANMIŞTIR, ŞİMDİ YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE AHLAKLI BELEDİYECİLİK ZAMANI!

Konuşmaların ardından kürsüye gelen Akpınar; “Hakkı hukuku adaleti ve ahlakı üstün kılmak, vatanımızı milletimizi maneviyatımızı ve uğruna can verdiğimiz değerlerimizi korumak; Dulkadiroğlu ilçemizi tüm ülkemize tanıtmak, layık olduğumuz yatırımları alabilmek, deprem sonrası yıkılan şehrimizi ayağa kaldırmak, yaralarımızı beraber sarabilmek, kadrolarımızla birlikte milletimizin tercümanı olmak için ahlaklı belediyecilik için Yeniden Refah Partisinden Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkan Adayı olmuş bulunmaktayım.

Türkiye’ de;  rantçı, heykelci, örgütçü belediyecilik devri kapanmıştır,  şimdi Yeniden Refah Partisi ile ‘’Ahlaklı Belediyecilik’’ zamanı!” dedi.

HALK MECLİSİ OLUŞTURARAK BELEDİYEMİZİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Sunum eşliğinde kısaca projelerini de anlatan Akpınar, STK’lar ve halk ile birlikte yönetim vurgusu yaparak; ‘’ Öncelikli olarak vatandaşlarımızın Belediyemize fikir katkısında bulunacağı bir Kurul oluşturulacaktır.

Böylece ortak katılım gerçekleşmiş olacaktır. BELEDİYE YÖNETİMİN ÖZ MALI DEĞİLDİR projemiz kapsamında; ilçemizi halk ile beraber, tepeden bakmayan kurumsal bir şirket anlayışı ile yöneteceğiz.

Mimar, Mühendis, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Eğitimci, Yazar ve Kanaat Önderlerinden oluşan bir halk meclisi oluşturarak belediyemizi hep birlikte yöneteceğiz, ehil ve çalışkan ekiplerimizle hizmete devam edeceğiz.

’PROFESYONEL YÖNETİM’’ projemiz kapsamında; halka tepeden bakmayan, güler yüzlü, uzman kadrolar ile beraber çalışacağız. Oy veren veya vermeyen tüm hemşerilerimizle istihdam ve hizmet noktasında bir ve beraber olacağız.

‘’BELEDİYEM BENİMLE’’ projemiz kapsamında; her hafta Başkan ve İcracı Müdürler ile birlikte bir mahallemize gidilerek, sorunlar yerinde tespit edilerek, çözümler ve projeler üretilecektir” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YENİŞEHİR PROJESİ

Kentsel dönüşüm projesinde şehrin her alanda kalkınacağı bir proje ortaya koyan Akpınar, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Projemiz kapsamında; ilçemizin doğasını ve tarihi dokusunu koruyarak, Ahır Dağı eteklerine yatay mimari esas alınarak, depreme dayanıklı, zemin etüdü yapılmış, sağlam yapılar inşa edeceğiz.

Şeyh Adil Kabristanı yanı Eski İtfaiye olarak bilinen alandan başlamak sureti ile Doğukent istikametinde Ayvalı Barajı sahasına kadar 18 Kilometrelik Bulvar, bulvara bitişik Tramvay - Hafif Raylı Sistem, raylı sisteme bitişik bisiklet yolu ve engelli vatandaşlar için tasarımı yapılmış yürüyüş parkuru bulunan, söz konusu bulvarın kuzey cephesine 1100 – 1200 rakıma kadar, İmar Mevzuatına uygun 4 veya 5 katlı kent mimarisine uygun modern konutlar yapacağız.

Yolun güney cephesine ise 5 sırayı geçmeyecek şekilde kent mimarisine uygun modern yapılar inşa edeceğiz.

Yolun güney kısmında yer alan tarım arazilerinde imara asla müsaade edilmeyecektir.

5 yıllık görev süremizde, bu güzergaha; Doğukent Çarşı Meydanı, Bulanık Küçük Sanayi Sitesi, Ayvalı Barajı Mesire Alanı, Organik Ürünler Pazarı ve 50.000 adet bağımsız bölümü bulunan konut, yeşil alanlar, spor tesisleri, parklar, kent meydanları inşa edeceğiz.

Kentsel dönüşüm gerçekleştirilerek, kuracağımız yeniden imar edilecek olan modern ilçemizle birleşik kararlar doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılacaktır. Kentsel dönüşümde milletimizin tüm haklarını koruyacağız.” dedi.

BAHÇECİLİK KOOPERATİFİ

Tarımsal kalkınmanın da önemine vurgu yapan Akpınar, Bahçecilik Kooperatifi projesini şu şekilde anlattı: “İlçemizin farklı yörelerinde, ülkemizin ve şehrimizin en doğal ve kaliteli ürünleri olan; ceviz, üzüm, elma, nar ekşisi ve sumak ekşisi ile şıra ürünleri markalaştırılacak.

Ceviz kurutma ve kalibreleme tesisi kurulacak.

Bertiz bölgesinde üreticilerin ulaşabileceği, coğrafi olarak en uygun alana sucuk, samsa, pestil, bastık, pekmez ve aromatik bitkiler paketlenerek dünya pazarına sevk edilecektir.

Yöresel ürünler konusunda uluslararası festivaller düzenleyeceğiz.”

HAYVANCILIK KOOPERATİFİ

Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan hemşehrileri için de özel çalışma yaptığını söyleyen Akpınar; “Projemiz kapsamında; Hayvancılık ile ilgili çiftçilerimizle birlikte kredilerle alakalı projeler üretip, şehirden kırsal kesime dönüşümü hızlandıracağız. Kırsal kesimde hem üretimin artmasını hem de sosyal yaşam alanları oluşturarak kentleşme noktasında adımlar atacağız.

Yayla yolları; Çobanlı – Karagöl – Küçükgöl - Milcan – Üç Kuyular - Çataloluk arası

Hayvancılık Barınakları; 1 milyon küçükbaş hayvan kapasiteli, kalacak yer, güneş enerjisi panelleri, peynir yapım evleri, mobil sağım araçları, süt toplama merkezleri, soğuk hava depoları ve imalat merkezleri kuracağız.

Kış dönemi için ilçemizde düz ovaya hayvan barınakları kurulacaktır.

TARIM KOOPERATİFİ

Projemiz kapsamında; ilçemiz toprak yapısı ve iklim şartlarında verimliliği yüksek olan pamuk, mısır, buğday, seracılık ve lavanta gül gibi aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda eğitim merkezleri oluşturulacak, bilinçli üreticiler yetiştirilecek ve ortak projeler geliştireceğiz.

ORGANİK ÜRÜNLER PAZARI

Projemiz kapsamında; yöresel ürünlerin sunulduğu, geniş dinlenme mekanları, restorantı, cafeleri, camisi ve otoparkları olan alışveriş merkezleri inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Bunların yanı sıra, sanayileşme, çevre düzeni, meydan projelerinden bahseden Akpınar, istihdamı artırmak için sanayici ve iş insanları için altyapı oluşturacaklarına vurgu yaptı.

Sunumun sonunda ayakta alkışlanan Akpınar’ın projeleri heyecan uyandırırken, partililerinden tam not aldı.

Editör: Haber Merkezi