AK Parti Onikişubat Belediye Başkan A. Adayı Kazım Canlı, somut verilerle alanında uzman kişilerle hazırladığı projelerini basın mensupları ile paylaştı.

"Hazırız, Kararlıyız" sloganıyla sürdürdüğü seçim kampanyasını sürdüren, 10 yıllık belediyecilik tecrübesini projelerine yansıtan Canlı, aday gösterilip seçildiği takdirde ilçede kentsel dönüşümün nasıl gerçekleştirileceğini sinevizyon eşliğinde sunum yaparak bir bir anlattı.

Saadet Partisi Onikişubat İlçe Başkanlığında Bayrak Değişimi Saadet Partisi Onikişubat İlçe Başkanlığında Bayrak Değişimi

Mağralı, Serintepe, Yörük Selim Mahallerinde gerçekleştirmeyi hedeflediği kentsel dönüşüm projesi ile belediye bütçesinden bir kuruş harcamadan 24 bin konut üretileceğini ve halkın yaşam standardının yükseleceğini söyledi.

Canlı’nın projelerinin ana başlıkları ise şu şekildeydi;

YENİ İSTİHDAM ALANLARI: Orta ölçekli KOBİ'ler için yeni istihdam alanları oluşturulması.

SANAYİ YAPILANDIRMASI: İlçe sınırları içinde Onikişubat Küçük Sanayi Sitesi'nin yapılandırılması.

KUYUMCU KENT: İlçe sınırları içinde Onikişubat Kuyumcu Kent inşaatı.

GÜNEŞ PANELİ ZORUNLULUĞU (AKILLI KONUTLAR): İmar planında bütün yapılar için güneş paneli zorunluluğu getirilerek enerji üretimine katkı sağlanması.

GES PROJELERİ: Kılavuzlu ana sulama kanalında, bisiklet yolundan eski orman deposuna kadar olan güzergahta GES projelerinin hayata geçirilmesi.

TARIMSAL KALKINMA: Kırsal mahallelerde şehir merkezine yerleşen hemşerilerin ekonomiye katkı sağlamalarını teşvik etmek amacıyla arıcılık ve bal üretimi konusunda destek sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, ata tohumu ve organik tarımı desteklemek, gastronomiyi turizmin itici gücü olarak yaşamın farklı boyutlarına taşımak da öncelikli hedefler arasında.

Ekonomik ve sosyal kalkınmaya yönelik güçlü projelerinin sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Canlı; “Elimizi taşın altına koymayacağız, taşı tamamen kaldıracağız” dedi.

Canlı, yaptığı sunum ve projeleri ile basın mensuplarından tam not alırken, toplantı hatıra fotoğrafı ile son buldu.  

Editör: Neşe YILDIZHAN