Kahramanmaraş’ta uzun zamandan beri, hareketsiz ve  sessiz olan MHP bu hafta sonu Oktay Vural’ın gelmesi ile hareketli saatler yaşadı. Afşin’in yiğit İlçe Başkanı  Mehmet Taşkale Afşin-Çamiçinde partililerine bir piknik organizasyonu yapmış, her görüşten Afşinli hemşerisini pikniğe davet etmişti. Organizasyon için çok emek verdiği her halinden belli olan pikniğe de MHP Grup Başkan Vekili Sayın Oktay Vural’ı davet etmiş. İyi de etmiş. 30 haziran Pazar günü saat 12 de Kahramanmaraş’a uçakla gelen Vural, kalabalık bir partili grupla doğrudan Afşin’e piknik alanına geçti.

Piknik alanı odukça geniş bir alandı ve dağ taş insan doluydu, Vural’ın konuşma yapmak için hazırlanan platforma ulaşması yarım saatini aldı. Yolu kesip Oktay beye dokunmak isteyenler, hoş geldin diyenler, övgü dolu sözlerle onu görmekten duyduğu sevinci ifade edenler alana kadar konvoya eşlik etti.

Meydan o kadar kalabalıktı ki;  tezahürattan yer gök inliyordu. Bu heyecanlı topluluğa seslenen Vural Ülkenin içinden geçtiği süreç hakkında açıklayıcı bilgiler verdi ve MHP’nin bu konudaki görüşlerini açıkladı. Özellikle Hükümetin,  PKK ile yaptığı pazarlık, kalabalık partili gruptan oldukça sert tepkiler aldı. Vatanın bölünmez bütünlüğüne, terörist ile pazarlığa bölücü başının siyasete girmesine, ev hapsi ve parti liderliğine kadar gidecek süreci bu millete reva görenler o meydandan gerekli ikazı aldılar umarım.

Basın toplantılarında ve televizyonlardaki konuşmalarında oldukça sert gözüken Vural’ın doğrudan ilişkide bir o kadar nazik kibar, sakin, sabırlı, anlayışlı mütevazı kimliğini keşfeden Afşinli hemşerilerim oldukça mutluydu.  Aslında orada bulunanlar sadece Afşinliler de değildi. Elbistan Göksun da orada idi ve dimdik tavizsiz misafirine sahip çıkıyorlar, umudun ortak adı Vural’la bütünleşmişlerdi. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin selam ve muhabbetini getiren, onun en yakın yol arkadaşlarından olan Vural’ı bağırlarına basıyorlardı.

Konuşma sonrası o meydanı görmeliydiniz. Fotoğraf çektirmek isteyenler, dokunmak isteyenler, ona kendini ifade etmek isteyenler, onun şahsında Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi  görenler sevgi seli ile adeta boğdular.

Alanda çadırları tek tek ziyaret eden Vural; ikram edilen gözlemelerden ve kirazlardan tattı. Akabinde alandaki bir grubun Eshab-ı Kehf’ e ziyaret için ısrar etmeleri üzerine onları kırmayan Vural ve beraberindeki konvoy  ile birlikte oraya geçti ve Pazar günü olması hasebiyle Eshab-ı Kehf’ i ziyarette bulunan vatandaşların Oktay Vural’ı karşılarında görmeleri onlarda büyük bir şaşkınlık yaşattı. Hoş geldin diyenlerden fotoğraf çektirmek isteyenlere kadar hiç kimseyi kırmadı ve halkla bütünleşen siyaset adamı hem kendisi bu seyahatten haz alıyordu, hem de onunla karşılaşanlar.

Pazartesi sabah Yaşar Pastanesinde Kahramanmaraş basını ile yapılan kahvaltılı toplantıda genel siyasetin durumu hakkında geniş açıklayıcı ve doyurucu bilgi verdi. Basının sorularını cevaplayan Vural; doğal ve sade kişiliği ile basının da gönlünü fethetti. Basın toplantısının yeri ve yaşanan izdiham  bazı gazeteci arkadaşlarımız tarafından  haklı  olarak  eleştirildi ama ben o konuya girmeden Vural ve Kahramanmaraşlı ilişkisini aktarmaya çalışacağım.

Basın toplantısı sonrasında esnaf ziyaretlerinde bulunan Vural caddede yürümeye zorlandı adeta. Kendisini yakından takip ettiğim için de insanların yanına yaklaşarak kısık sesle “ne olur kurtarın bizi bu iktidarın elinden” demelerini anlamlı buluyordu. Hakikaten Kahramanmaraş’ta bir korku vardı insanlar üzerinde hükümete dair laf ederken çekiniyor ve çevre duymasın, bilmesin istiyorlardı. Gerek esnaf gerek halk büyük bir sempati ve sevgi ile bağrına basmıştı Vural’ı. Özellikle gençler, öğrenciler ve bayanlar müthiş bir ilgi gösteriyordu sayın Vural’a.

Onu 14.40 uçağı ile Ankara’ya yolladığımızda bir burukluk çöktü yüreğime. MHP Kahramanmaraş’ta uzun zamandan beri belki de en iyi halkla ilişkiler kurmuştu, kendimizi çok güçlü görmüştük onunlayken, titreyip kendimize gelmemiz gerektiğine bu kadar içten inanmıştık, MHP’nin bu milletin umudu olduğuna bu kadar yakından şahit olmuştuk. Teşkilatın bu ilişkiyi bundan sonra daha sıkı tutması gerektiğini görmüştük. Basınla bu kadar ilk defa yakındık.  Velhasıl mı tadı damağımızda kaldı bu ziyaretin sağ olasın Oktay Vural siz bizi mutlu ettiniz Allah’da partinizi muzaffer, sizleri başarılı, yolunuzu aydınlık etsin.

Allah’a emanet olun