Kahramanmaraş ülkemizin  en güzel  10 şehirden biri aslında. Bu konuda o kadar iddialıyım ki, ülkedeki iki kuş cennetinde biri Kahramanmaraş ta. 

Bunu Türkiye çok bilmiyor hatta Kahramanmaraşlıların çoğu bile bilmiyor. 

Gavur gölü diye bildiğimiz Türkoğlu sınırları içerisinde bir dönem kurutulmaya çalışılan, avcıların yatağı doğal bir göl. Burası tam bir doğa harikası. Tabi kıymetini bilene.  

Dün Gaziantep’teydim DülükBaba Ormanını düşündüm. Tam bir azmin hikâyesi. Halk kendi gayretiyle bir orman oluşturuyor, bakıyorlar, suluyorlar, emek ve para harcıyorlar. Nihayetinde çok şükür piknik yapacakları bir yer var. Şehir ormanla nefes alıyor.  Ben Dülükbaba Ormanının asla yok olmayacağına kolay kolay zarar görmeyeceğine inanıyorum. Neden babadan dededen kalma değil.  Tamamen el emeği göz nuru.

Klavuzlu’da Kahramanmaraş Belediye eski Başkanı Mustafa Poyraz’ın mezarlık yeri yapacağım diye temizlettiği tepeyi düşünüyorum.

Zannediyorum ki mezarlık yeri yapmaktan vaz geçilmiş ( Doğruysa iyide yapılmış). İl koordinasyon kurulu olarak ve TMMOB  olarak konuyu o zamanki belediye başkanına götürmüştük de oranın mezarlık yeri olması fikrinden vaz geçirememiştik.  Tepedeki o ağaçlar gitti rahatladık. O bölge doğal orman. Atadan dededen kalma yani. Yakıp yıkması kesip doğraması kolay oldu.

Aksu çayını düşünüyorum tamamen doğal Allah vergisi bir çay. Biz insanların oraya yaptığı iki şey var menfaatlerimiz doğrultusun da bir köprü. Bir de kirletmek için gösterdiğimiz azim ve emek.  İlimiz sanayi kenti. Sanayi olmak zorunda. Sanayinin çevre üzerine bir takım olumsuzlukları kaçınılmaz. Ama her şey de Allah’ın emri değil. Yapılabilecek şeyler var.  Yapılması gerekenler var.  Bu işte özellikle yeni yapılanmaya çalışan büyük şehir belediyesinin işi. Sanayi-Büyükşehir belediye-Üniversite el ele vermeli Aksu Çayı’nı kurtarmalıdır.

Atalarımızdan bize yadigâr doğal güzellikleri bizlerde torunlara aksettirmeliyiz. Bu şehir kaybettiği değerlerden ders alıp, henüz yaşayan Gavur Gölü ve Aksu Çayına sahip çıkmalı.

Ben kimya mühendisiyim tekstil benim uzmanlığım. Büyükşehir belediyesi Aksu Çayı’nda  renk giderilmesi için bir konsey oluşturursa bu konsey de seve seve oluruz, bildiklerimizi paylaşırız. Bu şehir bizim sevdamız bizim başka Kahramanmaraş’ımız yok.