Sevgili Okuyucular, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yaklaşık 10 yıldır iktidarda, Allah billâh aşkına sormak isterim ki, AKP iktidarında ülkede ne değişti, ne değişmedi. 10 yıllık Hükümet icraatlarına baktığımızda elbette değişen şeyler var. Ama bu değişen şeyler nelerdir diye sorarsanız, bazılarını söylemek isterim.

AKP’li olanların bir çoğu zenginleşti, biraz zengin olanları da  kat kat zenginleşti. Bir kısın rantçı, ülkenin rantını Halaç pamuğu gibi savurdu, kendi rüzgarları kendi ceplerine taşıdı. Toplumda “biat” kültürü oluşturuldu. Birçok kesimde de sadaka anlayışı yerleştirildi.

İktidar nimetlerinden nemalanlar tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti sanki işgal edilmiş, bir yabancı devlet muamelesine tabi tutuldu. Bu devletin tüm olanakları bazılarının lehlerine kullanıldı. Bütün bu yapılanları birileri kendileri açısından “mubah” sayma anlayışı içerisinde oldu.

Taş üstünde taş koymadılar. Seksen dokuz yıllık Cumhuriyetin birikimlerini hunharca savurdular. Sözde açılım politikasıyla terörü daha da büyüttüler, azdırdılar ve terör elini, kolunu rahatça sallar durumda. Dağdaki eşkıya tam tesisatıyla şehirlere indi.

Geldiğimiz noktada ülkenin gidişatı hiç mi hiç iç açıcı değildir. Ülkeyi yönettiğini zanneden AKP hem dış hem de iç politikada resmen “çuvalladı”.Hiç bir komşumuz bizden selam alıp,vermez  durumda..

Türk halkı, ülkesinde işlerin iyi mi? kötü mü? Gitmediğini artık anlamalıdır. 2013 Ekim ayında yapılacak olan mahalli yerel seçimler ülkemiz açısından büyük bir fırsattır. Bu fırsatın önünü açacak olanda güçlü bir muhalefettir.

İktidar bugün ülke sorunların çözmek yerine, kendisi ülkenin sorunu haline gelmiştir. İktidar ülke sorunlarını toplamış ve bir çuval içine koymuştur. Bu çuvalı da özellikle ana muhalefetin kucağına bırakmıştır. Ülke sorunları ile dolu çuvalı omuzlamak aslında iyi bir muhalefet için bir şanstır.

Neden mi? AKP iktidarı bu sorunları çözememiştir. Ülkeyi hangi noktaya getirdiğini sağır sultan bile işitir durumda. Ana muhalefet CHP, veya yavru muhalefet MHP, iktidar olmak istiyorsa, olmamaları için hiçbir neden yoktur, ülkenin şartları buna müsait hale gelmiştir.

Ülke sorunlarına odaklanmış ve bu sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacak güçlü bir muhalefetin iktidara gelmesi için çok neden vardır. İşte sorunlar yumağına dönen bir ülke, işte bu sorunları ben çözerim diyecek olan bir muhalefet olmalı.

Mevcut iktidarın gitmesi için çok neden var. İyi bir muhalefetin iktidara gelmesi içinde çok çok neden var. Önümüzdeki yerel seçimler, genel seçimin habercisidir. Özellikle muhalefet partilerinin daha çok çalışması elzemdir.

TERÖR…

Ülkemiz bu terör belasından nasıl kurtulur, sorusunu bir kez daha cevaplamak isterim.

1- Ülkeyi yöneten iktidar, terörü bitirme konusunda iradesini tam olarak ortaya koymalı ve kararlı olmalı.

2- Bu terör bataklığı içeriden ziyade dışarıda  yani kuzey ırak’da kurutulmalı.

3- Özellikle kuzey Irak sınırları tampon bölge haline dönüştürülmeli.

4- Nasrettin Hocanın samanlıkta kaybettiği anahtarı dışarıda araması gibi yöntem olmamalı.

5- Bunlar yapıldığında PKK militanların beslendiği bataklıklar ortadan kaldırılmış olur ve  sınır dışına itilmiş olur.

6- Bu terör belasından kurtulmanın reçetesi bu. Teröristlerin sınır dışına çıkarılması, Kuzey Irak’ın kontrol altına alınmasıyla mümkün olacaktır.

7- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bunu yapmalı. Türk Devletinin itibarı ve imajı önemlidir. Ülkemiz bu terör belasından milli birlik, dayanışma ve şuur birliği içersinde kurtulmalıdır.

8- Türkiye bütün bu saydıklarımızı yapmasa, önümüzdeki günlerde daha çok terör olaylarıyla karşı karşıya kalacaktır.

9- AKP İktidarının bu iradeyi ortaya koyması konusunda onun yanında olmalıyız.

10- Ülke bizim,  AKP’de CHP’de MHP’de diğerleri de bizim, bu partileri kuranlarda, oy verenlerde bizleriz. Gelin hep birlikte bu terör balsından kurtulmanın yolunda birlikte olalım.

11- Gelin teröre karşı, İktidarın yanında olalım ona omuz verelim.

12- Bu terörün üstesinden ancak arkasında güçlü bir halk desteği olan AKP çözemese, kolay kolay bir başkasının çözmesi kolay olamayacaktır.

13- Ülkemizin tüm eforunu teröre harcamasından biran önce kurtulmanın yolunu mutlaka bulalım.

14- Milli birlikteliğimizi sağlıklı bir dayanışmaya dönüştürelim. Özellikle terör konusunda İktidara omuz verelim.

15- Bu sorun ülkemizin ve bu ülkede yaşayan milletimizin sorunudur. Hep birlikte el ele verelim ve şu terörü kendi terhine kömelim gitsin…