Medya kendisini sorgulamalı ve özeleştiri yapmalı.

Benim görevim nedir?

Benim sorumluluğum nedir?

Biz medya mensupların temel görevi, kamuoyuna gerçekleri sunmak. Saklamak değil.

Yazlı yâda görsel fark etmez, medya kimin çıkarını savunmak zorundadır?

Güçlüyü mü, yani güçlü olanı mı yoksa talepleri olan örneğin, eşitlik, hak-hukuk, adalet, aş-iş-ekmek isteyen halkın mı?

Mesela gazeteler ve televizyonlar bu görevini tarafsız bir şekilde yerine getirmiyorsa halk, yani kamuoyu ona güvenir mi?

Örneğin; bir kişiyi, bir yapıyı, bir kurumu, bir kuruluşu, bir siyasi yapıyı, bir partiyi, bir lideri eleştirebilirsiniz. Ama onlarla ilgili o haberi görmezden gelemezsiniz. HABER SAKLANMAZ. Bu, halka, yani kamuoyuna ve gerçeğe karşı saygısızlık olur; mesleğe ihanet olur.

Medya mensubu bir gazeteci, tarafsız gazeteci ilkesinden hareketle gelişmeleri haberleştirerek halka aktarmakla yükümlüdür. Yorum yapmayabilirsiniz, eleştirebilirsiniz, ya da tamtersi. AMA HABERİ GÖZARDI EDEMESİNİZ, SAKLAYAMAZSINIZ.

Gerçekleri göz ardı ederek, onu saklayarak yalanlarla dolu bir dünya kurarsanız, halka sunduğunuz bu ortam bu gerçeklerden uzak bu tabanla, bu algı operasyonlarla ne kadar sürer bu basiretsizlik?

Mesela ülkede işler iyi gidiyor mu?

Ülke’de Ekonomi’de büyüme varsa ve bununla paralel olarak refahı halk hissediyorsa işler yolundadır. Değilse ŞİŞİRİLMİŞ RAKAMLAR KARIN DOYURURMAZ ARKADAŞIM?

Peki; Siz göstermediniz diye yaşanmış olaylar ortadan yok olmaz. Gökyüzüne uçup kaybolmaz. Yeryüzünde toprak altına gömülmez. Gerçekler asla silinmez. Doğrular kaybolmaz. Bu tutum ve davranıştan, bu olumsuzluktan biri kaybeder. Sizce halk mı? Yoksa hepimizin içinde yeraldığımız medya mı?

Medya nedir?

Biz kimiz?

Her türlü bilgiyi kişilere ve topluma aktaran, eğlence, bilgi, ve eğitim gibi üç temel sorumluluğa sahip görsel, işitsel ve hem görsel, hem işitsel araçların tümüne medya diyoruz.

Medya, görsel sanatları, müziği, tiyatroyu, baleyi, edebiyatı tüm insan davranışlarını kapsar, bilgiyi yayar, eğitir, eğlendirir ya da bilgiye yönelik davranışlardır. Bu davranışlar kamuoyuna yalın, yansız aktarılmalıdır.

Halkın gözü-kulağı olan MEDYA HALKTAN GERÇEKLERİ SAKLARSA KİM KAYBEDER?

Benden söylemesi…