GEÇTİĞİMİZ günlerde okuduğum bir kitapta karşıma çıkan satırlar, özellikle içinde bulunduğumuz seçim döneminde çok önemli mesajlar taşıyor.

Seçilecek olan bütün yeni belediye başkanları için geçerli bir sorunun cevabı bu kitabın içinde yer alıyor.

Soru basit: Acaba birileri bir yerlerde göreve getirilirken hangi kriterler esas alınıyor?

Büyük hadis Alimi ve Maliki Mezhebi’nin kurucusu İmamı Malik, “dört ayrı görev için, dört farklı insan gerektiğini” ifade ediyor ve bunları şöyle sıralıyor:

- Bazı görevler, LİYAKAT ister.

- Bazı görevler, SADAKAT ister

- Bazı görevler, CESARET ister

- Bazı görevler ise HAMAKAT ister.

Tabi yeni Başkanlar için lazım olan bir karakter daha var!

Yaptığı işin iç yüzüne vakıf olmayacak, sırlı-saklı ilişkileri anlamayacak ve rakipler tarafından kullanılsa da işe yaramayacak, dar kafalı insanlar da bazı görevler için gereklidir.

İmamı Malik’in kısacık, öz ve net olarak ortaya koyduğu tespitler bunlar. Üstelik oldukça da kapsamlı. Sadece ülkemizde, sadece Kahramanmaraş’ta değil, tüm dünyada her türlü görevlendirmenin yukarıda sıralanan 4 nedenden biri ışığında yapıldığında başarı da kendiliğinden geliyor.

Bütün bunları yazmamızın nedenine gelince…

20 yılı aşkın süredir bu memlekette gazetecilik yapan biriyim. Az çok resmi kurumlarda kim, hangi yönetici nasıl ne şartlarda çalışıyor bunları gözlemleyebiliyoruz.

Hiç kimse “Şu da böyle bu da böyle” diye sığ tartışmalara girmeye kalkmasın ama ben Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır kadar “işini eşi gibi seven” bir bürokrat ne gördüm ne de duydum.

Kahramanmaraş Belediyesi’nin yüzakı müdürlüklerinden biri olan Park ve Bahçeler, kısıtlı imkânlarla ve hiçbir profesyonel danışman desteği almadan veya imkânsızlıktan dolayı alamadan profesyonelce işlere imza atıyorlar.

Elinde sihirli değneği mi vardır bilemem ama kentimizin parklarına yapılan tesisler, inanın İstanbul’daki profesyonel çalışmalarla yapılan parklardan çok daha güzel ve doğa ile bir bütün içinde yapılıyor.

İşte Kılavuzlu, Arslanbey ve son olarak da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ve içindeki muhteşem yapılar en güzel örneklerden bir kaçı durumunda…

Kıbrıs Meydanı başta olmak üzere yol refüjlerindeki ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları adeta birer muhteşem eser gibi…

Diyeceğimiz tek şey var: Teşekkürler Mahmut Bakır ve cevval ekibi…

Bu yeni dönemde her başkana bir Mahmut Bakır gerekli diye düşünmeden de geçemiyoruz!

MHP’NİN AK PARTİ’YE JESTİ VE HİZMET ADAMLIĞI

YENİ bir kitap çalışmamızdan ötürü yaklaşık 10 günü aşkın süredir yazamadık.

Ancak yazıp çizemesek de yine de gündemi takip ettik, dost meclislerinde kritikler yaptık.

Tabi gündem şu anda seçim ve seçimle beraber Cemaat – Ak Parti savaşları…

Global senaryoların bir parçası olduğunu düşündüğümüz Cemaat, Paralel Yapı, telefon dinlemeleri vs bunları geçelim, yerel gündeme gelelim.

Kim ne derse desin, öncelikle MHP Kahramanmaraş teşkilatını içtenlikle kutladığımı belirtmek istiyorum.

Hiç kimsenin yapmayacağı ya da düşünemeyeceği bir olgunluğu gösterdiler.

Biliyorsunuz MHP seçim bürosu, Müftülük Meydanında. Meydan aynı zamanda Valiliğin aldığı karar gereğince miting meydanı olarak belirlenmiş bir alan.

Bu alanda birkaç gün önce Ak Parti’nin mitingi vardı ve Başbakan Erdoğan burada seçmene hitap edecekti.

Güvenlik güçleri başta olmak üzere herkesin aklına, “Acaba MHP’nin gençliği ile Ak Parti gençliği arasında bir sürtüşme, tartışma ya da kavga yaşanabilir mi?” endişesi geliyordu.

Korkulan olmadı çünkü Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Teşkilatı, seçim bürosunun önüne dev bir pankart açarak, “Demokratik saygı gereği seçim büromuz Başbakan’ın miting süresi sonuna kadar kapalıdır” yazısını koyarak, son günlerde iyice gerginleşen siyaset arenasında hiç beklenmeyen bir jest yaptı.

Çok merak ediyorum acaba Ak Parti’den MHP’ye teşekkür gitmiş midir?